Το 2019 με μία ματιά, μέσα από τις ειδήσεις της ΓΝΩΜΗΣ

Οι δημοσιεύσεις στο site μας με τα περισσότερα «κλικ», ανά μήνα

Όλα τα ευχάριστα και τα δυσάρεστα νέα που διαβάστηκαν και κοινοποιήθηκαν περισσότερο και η κορυφαία είδηση όλης της χρονιάς

 

Της Κικής Ηπειρώτου

Ευχάριστες, δυσάρεστες, σας παρουσιάζουμε σήμερα τις δημοφιλέστερες ειδήσεις που φιλοξενήθηκαν το 2019 στην ιστοσελίδα της ΓΝΩΜΗΣ, στο www.gnomionline.gr. Οι δημοσιεύσεις με τα περισσότερα «κλικ» και τη μεγαλύτερη αλληλεπίδραση, για μία χρονιά με 3 εκλογικές αναμετρήσεις, αρκετά δυσάρεστα γεγονότα, πολύ μελάνι για το προσφυγικό-μεταναστευτικό, αλλά και με ειδήσεις θετικές και ελπιδοφόρες, για τις οποίες, όπως αποδεικνύεται για άλλη μία χρονιά, ο κόσμος «διψά».

Έτσι εξηγείται και το γεγονός ότι η κορυφαία είδηση για όλη τη χρονιά που πριν λίγες ώρες μας αποχαιρέτησε, ήταν εκείνη με τους 5 μαθητές από την Αλεξανδρούπολη, τον Ιούνιο, οι οποίοι βρήκαν έναν ξεχωριστό τρόπο για να αλλάξουν τον κόσμο και έγιναν, αυτό που λέμε “viral”, δηλαδή ένα ρεπορτάζ που αγάπησε και διέδωσε ο κόσμος.

Η κορυφαία είδηση για το 2019 στο site της ΓΝΩΜΗΣ 

5 μαθητές από την Αλεξανδρούπολη βρήκαν έναν ξεχωριστό τρόπο για να αλλάξουν τον κόσμο… (22/6)

“Ο Γιάννης, ο Κωνσταντής, ο Μαρίνος, η Μαρία και η Κυριακή είναι 17 ετών. Φοιτούν στο 3ο Γενικό Λύκειο Αλεξανδρούπολης. Είναι από τα παιδιά που θέλουν να αλλάξουν τον κόσμο”. Έτσι ξεκινά την ανάρτησή του ο γνωστός συγγραφέας Στέφανος Ξενάκης για τους 5 μαθητές από την πόλη μας που εδώ και 4 μήνες άρχισαν να μοιράζουν όμορφα κείμενα που έχουν διαβάσει (είτε ποιήματα, είτε πεζά) στους συμμαθητές τους για να τους εμπνεύσουν, αλλά και για να τους δώσουν πολύτιμα εφόδια έμπνευσης στη ζωή τους. Τα έξοδα (φωτοτυπίες κλπ) τα καλύπτουν αποκλειστικά με δικά τους έξοδα.

Ο κ. Ξενάκης μεταφέρει έναν χαρακτηριστικό διάλογο που είχε με τα παιδιά:

«Πόσο καιρό το έχετε ξεκινήσει αυτό μάγκες?»

«Κάτι παραπάνω από 3 μήνες»

«Κάθε πότε το κάνετε?»

«Κάθε μια ή δυο εβδομάδες, ανάλογα με τα οικονομικά μας»

«Ποιος είναι ο στόχος σας?»

«Να επεκταθεί αυτή η πρωτοβουλία και στα υπόλοιπα σχολεία της Αλεξανδρούπολης, αλλά και σε όλα τα σχολεία της Ελλάδας. Να έχουν όλοι οι συνομήλικοί μας πρόσβαση σε όλο αυτό το εξαιρετικό υλικό για να μπορούν να διαχειριστούν καλύτερα τις ζωές τους».

“Από την παρέα, μόνο ο Γιάννης (2ος από δεξιά) έχει προφίλ στο FB.

Όποιος θέλει να βοηθήσει αυτά παιδιά με οποιοδήποτε τρόπο να επεκτείνουν την εξαιρετική τους πρωτοβουλία, ας επικοινωνήσει μαζί του. Γιατί να μην επεκταθεί σε όλα τα Λύκεια της χώρας μας;” αναφέρει ο συγγραφέας.

Τελευταία ερώτηση:

«Γιατί το κάνετε όλο αυτό μάγκες»?

Μικρό κενό.

«Γιατί θέλουμε να φτιάξουμε έναν καλύτερο κόσμο».

Συγχαρητήρια στα παιδιά μας κι ένα μεγάλο ευχαριστώ που μας δίνουν ελπίδα…

 

Ας δούμε, όμως και ανά μήνα, τις ειδήσεις της ΓΝΩΜΗΣ που συγκέντρωσαν το μεγαλύτερο ενδιαφέρον, μέσα από αποσπάσματα των ρεπορτάζ μας. Με την ευκαιρία, ας πούμε κι ένα μεγάλο ευχαριστώ, διεύθυνση και προσωπικό στους αναγνώστες μας για την εμπιστοσύνη και την προτίμησή τους…

 

Ιανουάριος

Με ένα υποκατάστημα η Εθνική Τράπεζα στην Αλεξανδρούπολη, καταργείται το υποκατάστημα στο κλειστό (18/1)

«Με ένα υποκατάστημα σε όλη την Αλεξανδρούπολη απομένει η Εθνική Τράπεζα. Πλέον, υπάλληλοι, εξοπλισμός και υπηρεσίες, από το υποκατάστημα δίπλα στο κλειστό γυμναστήριο, μεταφέρονται στο κεντρικό κατάστημα της Λεωφόρου Δημοκρατίας. Την ίδια στιγμή, αμετακίνητη φαίνεται πως είναι η διοίκηση της τράπεζας αναφορικά με την απόφασή της να κλείσει το υποκατάστημά της στη Σαμοθράκη»

 

Φεβρουάριος

Απόλυση γιατρού του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Αλεξανδρούπολης για φακελάκι (7/2)

 «Το Κεντρικό Πειθαρχικό Συμβούλιο γιατρών ΕΣΥ τιμώρησε με οριστική απόλυση τον γιατρό ειδικότητας ΩΡΛ που τον Μάιο του 2016 είχε συλληφθεί επ’ αυτοφώρω με φακελάκι που έλαβε προκειμένου να χειρουργήσει ασθενή.

Ο ασθενής χειρουργήθηκε επιτυχώς από άλλον γιατρό του νοσοκομείου και η υγεία του αποκαταστάθηκε, ο δε γιατρός είχε τεθεί αμέσως σε αργία.

«Τόσο η Διοίκηση του Π.Γ.Ν.ΕΒΡΟΥ όσο και το Υπουργείο Υγείας εγγυώνται την ασφαλή αντιμετώπιση των ασθενών, που καταγγέλλουν περιστατικά χρηματισμού γιατρών του νοσοκομείου,   από άλλους γιατρούς του ίδιου ή άλλου νοσοκομείου. Σε όλα τα περιστατικά χρηματισμού η τιμωρία θα είναι αμείλικτη» αναφέρει η ανακοίνωση του Διοικητή του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Έβρου κος Δημήτρης Αδαμίδης».

 Το πανέμορφο «πριν» και το αποκρουστικό «μετά» της οδού Θερμοπυλών (20/2)

«Ήταν ένας δρόμος, από τους λίγους μέσα στην γκρίζα Αλεξανδρούπολη, πνιγμένος στο πράσινο, μια μικρή όαση μέσα στο τσιμέντο. Δώστε έμφαση στον αόριστο. Ήταν. Μέχρι τον περασμένο Οκτώβριο. Σήμερα παρουσιάζει την εικόνα που βλέπετε στις φωτογραφίες, με γυμνούς από κλαδιά κορμούς, που πέρα από το γεγονός ότι θα χρειαστεί πολύς καιρός για να πρασινίσουν ξανά, αναδεικνύουν την τεράστια επιπολαιότητα, προχειρότητα και έλλειψη ευαισθησίας, που υπάρχει και στην περιοχή μας, αναφορικά με την φροντίδα του πρασίνου, τόσο από ορισμένους πολίτες, όσο και από τους αρμόδιους φορείς»

 

Μάρτιος

Δωρεάν μετακινήσεις για όλους, από το Εγνατία στο κέντρο της Αλεξανδρούπολης (5/3)

«Ένα μικρό λεωφορείο, τύπου sprinter, με 17 θέσεις για καθήμενους και 13 για ορθίους, θα εκτελεί, σε περίπου ένα μήνα από σήμερα και σε καθημερινή βάση (πλην Κυριακής), δωρεάν δρομολόγια για κατοίκους και επισκέπτες της Αλεξανδρούπολης, με αφετηρία το νέο χώρο στάθμευσης, πίσω από το γήπεδο Φώτης Κοσμάς, και διαδρομή που θα καλύπτει αρκετές περιοχές του κέντρου.

Η εξέλιξη αυτή προέκυψε μέσα από τη συνεργασία του Δήμου Αλεξανδρούπολης με το Αστικό ΚΤΕΛ Α.Ε. και εντάσσεται στο πνεύμα της κυκλοφοριακής μελέτης, η οποία «ποντάρει» πολύ στην αστική συγκοινωνία»

 

Ανείπωτη θλίψη για τον θάνατο του Σάκη…  (22/3)

Συγκλονισμένη είναι η κοινωνία του Έβρου από τον θάνατο του πολυαγαπημένου Σάκη Τσαούση, ο οποίος το απόγευμα της Πέμπτης έδωσε τέλος στη ζωή του, βυθίζοντας στη θλίψη την οικογένεια, τους φίλους και τους οικείους του. Ο Σάκης Τσαούσης, τεχνικός τηλεπικοινωνιών και ιδιοκτήτης ραδιοφωνικών σταθμών, 58 ετών, ξεκίνησε για το τελευταίο ταξίδι, πολύ πρόωρα και απροσδόκητα. Η είδηση του θανάτου του κυριαρχεί από χθες στα τοπικά ΜΜΕ, τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, τις συζητήσεις και τις σκέψεις των κατοίκων του Έβρου.

 

Απρίλιος

Αλεξανδρούπολη: Μία δωρεά οργάνων που “ανέστησε” 4 συνανθρώπους μας (27/4)

 

Με γενναιότητα και μεγαλοψυχία η οικογένεια νεαρού ατόμου που ήταν εγκεφαλικά νεκρός στην Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Π.Γ.Ν.Αλεξανδρούπολης αντιμετώπισε το θάνατο του παιδιού τους χαρίζοντας ανάσταση σε 4 συνανθρώπους μας.

Ο 28χρονος αντιμετώπιζε ένα σοβαρό πρόβλημα υγείας, με αποτέλεσμα να περιέλθει στην κατάσταση του “εγκεφαλικά νεκρού”, όπου δεν υπάρχουν ελπίδες επαναφοράς. Η οικογένειά του, παρά το μεγάλο πόνο της, ανταποκρίθηκε θετικά και αποφάσισε να δωρίσει τα όργανά του σε συνανθρώπους μας που έλαβαν το καλύτερο δώρο για το Πάσχα… Συνολικά, τα όργανα που δόθηκαν για μεταμόσχευση είναι η καρδιά, το ήπαρ και δύο νεφροί»

 

Η Αλεξανδρούπολη με το Βλέμμα στο Μέλλον (4): «Δήμος Αλεξανδρούπολης, Τουριστικός Προορισμός(?)»  (24/4)

Άρθρο του  Χατζόπουλου Ορέστη, υποψήφιου Δημ. Συμβούλου με την παράταξη «Δήμος για Όλους – Πρώτα ΕΣΥ!»

«Ο τουρισμός αποτελεί όχι μόνο απλώς την «βαριά» μας βιομηχανία, αλλά τον κλάδο της εθνικής οικονομίας που άντεξε εν καιρώ κρίσης και αναπτύχθηκε με εντυπωσιακό ρυθμό. Ο αριθμός των επισκεπτών «σπάει» το ένα ρεκόρ μετά το άλλο, ενώ με θετικούς ρυθμούς κινούνται οι τουριστικές εισπράξεις όσο και το ποσοστό απασχόλησης και αύξησης επενδύσεων, προσδίδοντας μια σημαντική δυναμική περεταίρω ανάπτυξης για το μέλλον»

 

Μάιος

Όλοι οι υποψήφιοι για το νέο Δημοτικό Συμβούλιο Αλεξανδρούπολης (7/5)

«Έξι συνδυασμοί και έξι υποψήφιοι Δήμαρχοι διεκδικούν το Δήμο Αλεξανδρούπολης και μέσα από τα αυτά τα έξι ψηφοδέλτια, εκατοντάδες υποψήφιοι δίνουν τη μάχη για μία θέση  στο δημοτικό συμβούλιο, που θα προκύψει από τις εκλογές της 26ης Μαΐου.

Πρόκειται για τον συνδυασμό «Πόλη και Πολίτες», με επικεφαλής και εκ νέου υποψήφιο Δήμαρχο Αλεξανδρούπολης τον Βαγγέλη Λαμπάκη, τον συνδυασμό «Λαϊκή Συσπείρωση» με επικεφαλής τον Σάββα Δευτεραίο, τον συνδυασμό «Δήμος για όλους –  Πρώτα εσύ» με επικεφαλής τον Γιάννη Ζαμπούκη, τον συνδυασμό «Ενότητα για μία νέα πορεία στο Δήμο Αλεξανδρούπολης» με επικεφαλής τον Δημήτρη Λαζόπουλο, τον συνδυασμό «ΑΝΑΣΑ» με επικεφαλής τον Παύλο Μιχαηλίδη και τον συνδυασμό «Αδέσμευτη Νέα Αυτοδιοίκηση» με επικεφαλής τον Βαγγέλη Μυτιληνό»

 

Ευρωεκλογές 2019: Αυτά είναι τα 40 κόμματα που διεκδικούν την ψήφο μας (22/5)

«Ολοκληρώθηκε την 12η Μαΐου η ανακήρυξη από τον Άρειο Πάγο των Συνδυασμών (κομμάτων και συνασπισμών συνεργαζόμενων κομμάτων) και των Υποψήφιών τους για τις επικείμενες Ευρωεκλογές. Από τις 23 έως και τις 26 Μαΐου θα διεξαχθούν σε όλη την Ευρώπη, οι εκλογές για την ανάδειξη των αντιπροσώπων στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. 751 μέλη του σώματος θα εκπροσωπήσουν περίπου 500 εκατομμύρια πολίτες από 27 κράτη μέλη»

Ιούνιος

Όμορφες εικόνες στην παραλιακή της Αλεξανδρούπολης (21/6)

«Κάτοικοι και επισκέπτες κατακλύζουν και απολαμβάνουν κάθε μέρα την παραλιακή οδό της Αλεξανδρούπολης, παρά τα έργα που βρίσκονται σε εξέλιξη στο μεγαλύτερο τμήμα της. Από τα νέα παγκάκια που βλέπουν θάλασσα στην στροφή του Εγνατία,  μέχρι το διπλανό κομμάτι που έχει γίνει ένα όμορφο σημείο αναφοράς, αλλά και ο χώρος με τις πέργολες απέναντι από τις ταβέρνες, που θα παραδοθεί προς χρήσης μέσα στις επόμενες δέκα μέρες, η φετινή εικόνα της Βασιλέως Αλεξάνδρου δεν έχει καμία σχέση με εκείνη των προηγούμενων ετών. Βεβαίως, δεν λείπουν και πάλι τα προβλήματα και τα παράπονα, για ορισμένους που επιμένουν να μη σέβονται το δημόσιο χώρο»

 

Αλλαγή ρότας για το λιμάνι Αλεξανδρούπολης; (23/6)

«Εντελώς διαφορετική προσέγγιση σε ένα ζήτημα που είναι άρρηκτα συνδεδεμένο με την τοπική οικονομία και ανάπτυξη της Αλεξανδρούπολης, του Έβρου και ολόκληρης της Θράκης έχουν τα δύο κόμματα τα οποία διεκδικούν τη διακυβέρνηση της χώρας ενόψει των εκλογών της 7ης Ιουλίου.

Ο λόγος για το λιμάνι Αλεξανδρούπολης και τον τρόπο αξιοποίησής του, με το ΣΥΡΙΖΑ να έχει θεσμοθετήσει το μοντέλο των υποπαραχωρήσεων και τη Νέα Δημοκρατία να προσανατολίζεται στην πώληση του πλειοψηφικού πακέτου των μετοχών του σε ιδιώτες, όπως έγινε στην περίπτωση του Πειραιά και της Θεσσαλονίκης»

 Ιούλιος

Στις δικαστικές αίθουσες θα γραφτεί η επόμενη σελίδα για τον νέο Δήμαρχο Αλεξανδρούπολης (3/7)

«Στις δικαστικές αίθουσες θα γραφτεί η επόμενη σελίδα για τον νέο Δήμαρχο Αλεξανδρούπολης, μετά την προσφυγή που κατέθεσε ο Βαγγέλης Λαμπάκης έναντι του Γιάννη Ζαμπούκη, με την αιτιολογία ότι υπάρχει κώλυμα εκλογιμότητας, λόγω της ιδιότητάς του ως πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Αλεξανδρούπολης, θέση από την οποία δεν παραιτήθηκε, ως όφειλε, σύμφωνα με τον κ. Λαμπάκη»

Η άλλη όψη της «λαμπερής» Αλεξανδρούπολης (19/7)

 «Το τελευταίο διάστημα, ο Δήμος Αλεξανδρούπολης έχει ανταποκριθεί σε ορισμένα περιστατικά, ενδεικτικά του μεγέθους του προβλήματος, που όσο κι αν νομίζουμε ότι δεν υπάρχει, δυστυχώς, κάτι τέτοιο δεν ισχύει. Πρώτη περίπτωση  μίας δημότη με σοβαρά προβλήματα υγείας, η οποία αναγκάστηκε να ζητήσει οικονομική βοήθεια από το Δήμο, αφού, όπως προκύπτει από τα δικαιολογητικά που προσκόμισε, το ετήσιο εισόδημά της για το 2018 δεν ξεπέρασε τα 198,10 ευρώ. Επιπλέον, όπως διαπιστώθηκε και από την κοινωνική έρευνα που πραγματοποίησε η υπηρεσία του Δήμου, η ίδια έχει αναλάβει την επιμέλεια τέκνου µε αναπηρία. Το ποσό με το οποίο ενισχύθηκε η γυναίκα έφτασε τις 5.000 ευρώ»

Αύγουστος

Ορκίστηκε η νέα δημοτική αρχή Αλεξανδρούπολης – Η πρώτη ομιλία του Γ. Ζαμπούκη (25/8)

«Ξεχωριστό ήταν το βράδυ του Σαββάτου για τον δήμο της Αλεξανδρούπολης. Μετά από 8 χρόνια  αλλάζει χέρια και περνά στον Γιάννη Ζαμπούκη και τους συνεργάτες του . Στον παραλιακό δρόμο, σημείο κατατεθέν της πόλης, με φόντο τον Φάρο, πραγματοποιήθηκε η τελετή ορκωμοσίας  του νέου Δημάρχου, των μελών του νέου Δημοτικού Συμβουλίου και των τοπικών συμβουλίων, όπως προέκυψαν μετά τις αυτοδιοικητικές κάλπες του Μαΐου.

Ο νέος Δήμαρχος εμφανίστηκε ενωτικός και αισιόδοξος για μια νέα πορεία για τον δήμο Αλεξανδρούπολης, ενώ έστειλε μήνυμα μεταμόρφωσης της πόλης μέσα από την  τήρηση του προεκλογικού προγράμματος της παράταξής».

 

To Andros Jet από 14/8 στη γραμμή   Αλεξανδρούπολη-Σαμοθράκη (13/8) 

«Το ταχύπλοο επιβατηγό-οχηματαγωγό πλοίο Andros Jet της εταιρείας SeaJets θα καλύψει τις συγκοινωνιακές ανάγκες της ακτοπλοϊκής σύνδεσης Αλεξανδρούπολης-Σαμοθράκης, όπως ανακοίνωσε το Υπουργείο Ναυτιλίας, μετά το φιάσκο του Azores Express»

Σεπτέμβριος

Έκπτωτη η SAOS από τη γραμμή Αλεξανδρούπολη-Σαμοθράκη (7/9)

«Έκπτωτη κηρύχθηκε η εταιρεία “Αγιος Ευστάθιος” από τη γραμμή Αλεξανδρούπολη-Σαμοθράκη, μετά από απόφαση του Υπουργού Ναυτιλίας Ιωάννη Πλακιωτάκη. Το γεγονός ότι η εταιρεία, από τις 6/8 αθέτησε τις υποχρεώσεις που απορρέουν από τη σύμβαση που έχει υπογράψει με το ελληνικό δημόσιο, μετά τη βλάβη του ΣΑΟΣ ΙΙ, και οι μη πειστικές εξηγήσεις που έδωσε, αλλά και το χάος που προκλήθηκε στο νησί, οδήγησαν στην συγκεκριμένη απόφαση»

Ορεστιάδα: Απαλλάσσονται από την κατηγορία κατασκοπείας Άγγελος Μητρετώδης και Δημήτρης Κούκλατζης (19/9)

 Καμία δίωξη για κατασκοπεία δεν ασκεί κατά των δύο στελεχών του ελληνικού στρατού, Άγγελου Μητρετώδη και Δημήτρη Κούκλατζη, με απόφαση του ο Γενικός Εισαγγελέας Αδριανούπολης, μετά από τη διενέργεια σχετικής έρευνας, σύμφωνα με σημερινά δημοσιεύματα του τουρκικού τύπου.

Οι έρευνες των τουρκικών αρχών είχαν επικεντρωθεί στον ψηφιακό έλεγχο ενός κρυπτογραφικού τηλεφώνου που είχαν μαζί τους οι δύο στρατιωτικοί και όπως σημειώνουν τα δημοσιεύματα, στην διερεύνηση «ύπαρξης της εφαρμογής Harp.Gr, κλειστού κυκλώματος επικοινωνίας» όπως και σε «φωτογραφικό υλικό από την γραμμή των συνόρων».

Οκτώβριος

Ομορφαίνει η οδός Εμπορίου στην Αλεξανδρούπολη! (6/10)

Πολύχρωμες ομπρέλες στολίζουν τον ουρανό πάνω από την οδό Εμπορίου στην Αλεξανδρούπολη! Οι εργασίες τοποθέτησής τους είναι σε εξέλιξη από το πρωί της Κυριακής.

Πρόκειται για μία ιδέα που έχει εφαρμοστεί σε πολλές πόλεις εντός κι εκτός Ελλάδας χαρίζοντας μία όμορφη νότα στο γκρίζο του αστικού τοπίου!

 

Νοέμβριος

 Αλεξανδρούπολη: Ρίχνουν άγκυρα στο λιμάνι… οι ΗΠΑ (4/11)

Οι ΗΠΑ εντείνουν τη στρατιωτική τους παρουσία στην Αλεξανδρούπολη και στο λιμάνι της πόλης. Αύριο,Τρίτη, θα καταπλεύσει στο λιμάνι το αμερικανικό πολεμικό πλοίο «USNS Carson City» ενώ τις επόμενες μέρες θα βρεθεί στην περιοχή και ο διοικητής των αμερικανικών δυνάμεων στην Ευρώπη, αντιστράτηγος Κρίστοφερ Καβόλι.

Μετά την ανέλκυση της βυθοκόρου Ολγας από το λιμάνι, που έγινε με έξοδα του αμερικανικού στρατού, απελευθερώνοντας ένα σημαντικό μέρος του ντοκ, έγινε δυνατός και ο κατάπλους του σύγχρονου αμερικανικού πλοίου.

Όπως αναφέρει το Εθνος, για τις αμερικανικές ένοπλες δυνάμεις του λιμάνι της Αλεξανδρούπολης παίζει κομβικό ρόλο αφού σχεδιάζεται να είναι σταθμός ανεφοδιασμού και μεταφοράς στρατιωτικού υλικού και μετεπιβίβασης στρατιωτικού προσωπικού.

 

Λύθηκε το «μυστήριο»: Πού πηγαίνουν τα έσοδα από τα διόδια της Εγνατίας! (12/11)

«Τα τελευταία χρόνια η εταιρεία «Εγνατία Οδός Α.Ε.» βρίσκεται σε μια απίθανη για τα ελληνικά δεδομένα οικονομική διένεξη με την Τράπεζα Πειραιώς, δεδομένου ότι για ένα δάνειο 250 εκ. ευρώ που πήρε η πρώτη το 2006, έχει πληρώσει μέχρι σήμερα άνω των 320 εκ. ευρώ ενώ η τράπεζα εξακολουθεί να δεσμεύει το μεγαλύτερο μέρος των εσόδων των σταθμών διοδίων.

Την προηγούμενη εβδομάδα συζητήθηκε στο Πρωτοδικείο Αθηνών η αγωγή της «Εγνατία Οδός Α.Ε.» κατά της Τράπεζας, με την οποία ζητά την ακύρωση της πρόωρης καταγγελίας δανειακής σύμβασης ύψους 250εκ.ευρώ που είχε συναφθεί μεταξύ τους.  Επισημαίνουμε ότι η καταγγελία της σύμβασης εκ μέρους της Τράπεζας έγινε το 2010, χωρίς να έχει μεσολαβήσει κάποια καθυστέρηση εκ μέρους της «Εγνατία Οδός Α.Ε.» και παρά το γεγονός ότι οι δόσεις εισπράττονταν κανονικά, ενώ αναπροσάρμοσε το επιτόκιο κοντά στο 3,2% από το αρχικό 0,7% που ίσχυε για τα πρώτα έξι χρόνια.

Δεκέμβριος

Τέσσερις γυναίκες επιχειρηματίες ενώνουν δυνάμεις για έναν καλό σκοπό! (21/12)

Είναι 4 γυναίκες επιχειρηματίες της Αλεξανδρούπολης που έχουν ξεχωρίσει, εδώ και χρόνια, στον απαιτητικό κλάδο της εστίασης, η καθεμία με την δική της προσωπικότητα.

Οι χώροι που έχουν φτιάξει, με πολλή αγάπη και φροντίδα, διαπνέονται από μία διαφορετική φιλοσοφία, που δεν ορίζει ως μοναδική αποστολή τους την απλή παροχή υπηρεσιών, αλλά, κυρίως, την δημιουργία ξεχωριστών εμπειριών, εμπνεύσεων και συναισθημάτων για τους πελάτες τους.

Η Χρύσα Αργυρακάκη, με το Elemento και το Sali Boutique Hotel, η Μαρίνα Δουλάμη με το Café de Paris, η Μάγδα Παπανικολάου με το SoΗo Absolutely Fabulous και η Αθανασία Πεφτουλίδη με τo Art Gallery Café,   ενώνουν τις δυνάμεις τους για ένα καλό σκοπό, αποδεχόμενες την πρόταση του free press 360° και της εφημερίδας «H ΓΝΩΜΗ», για να τοποθετήσουν ειδικούς «κουμπαράδες» στους χώρους τους, όπου οι επισκέπτες – καταναλωτές, θα μπορούν να συνεισφέρουν, με όποιο ποσό επιθυμούν, για την αγορά ποδηλάτων, τα οποία θα χαρισθούν στα παιδιά που ζουν στο Παιδικό Χωριό SOS Θράκης, στο Αρίστηνο του Δήμου Αλεξανδρούπολης!

Απεβίωσε ο πρώην Δήμαρχος Σαμοθράκης Γιώργος Χανός (21/12)

Έφυγε από τη ζωή, σε ηλικία 76 ετών, ο Γιώργος Χανός, πρώην Δήμαρχος Σαμοθράκης, κι ένας από τους καλύτερους, κατά γενική ομολογία, χειρουργούς που πέρασαν ποτέ από την περιοχή μας. Ο ίδιος έδωσε γενναία μάχη με ένα σοβαρό πρόβλημα υγείας, το οποίο τον κρατούσε για μήνες νοσηλευόμενο στο νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης. Τελικώς, σήμερα το πρωί, έφυγε για το «μεγάλο ταξίδι», βυθίζοντας στο πένθος την οικογένειά του, το νησί της Σαμοθράκης, αλλά και όλο τον Έβρο.

 

 

 

0 Σχόλιο

Αφήστε ένα σχόλιο