Την ταινία “Στην αυλή του σχολείου” προβάλει η ΚΛΑ

Κινηματογραφικά μοναδική ταινία που θέτει στο επίκεντρο την παιδική εμπειρία, στη δύσκολη συνθήκη του σχολικού εκφοβισμό

Την ταινία “Στην αυλή του σχολείου” προβάλει τη Δευτέρα 20/3 στις 20.15 και την Τρίτη 21/3 στις 21.30 η Κινηματογραφική λέσχη Αλεξανδρούπολης στο Δημοτικό Θέατρο Αλεξανδρούπολης σε συνεργασία με τον Φοιτητικό Σύλλογο Παιδαγωγικού Τμήματος Δημοτικής Εκπαίδευσης Αλεξανδρούπολης “Δημήτριος Γληνός”.

Υπάρχει κάτι πιο αθώο αλλά ταυτόχρονα τρομακτικό, από την πρώτη μέρα σε καινούριο σχολείο για ένα 7χρονο παιδί; Τυφλόμυγα και τιμωρίες, γέλιο και φόβος, η επίπονη και απαραίτητη ανάγκη του ανήκειν και η δύσκολη συνθήκη του σχολικού εκφοβισμού, μέσα από τα μάτια (και το ύψος) των παιδιών, σε ένα εκπληκτικό σκηνοθετικό ντεμπούτο.

Κάπου στο σημερινό Βέλγιο, η επτάχρονη Νόρα και ο μεγάλος της αδερφός, ο Αμπέλ, επιστρέφουν στα θρανία για τη νέα σχολική σεζόν. Όταν η Νόρα γίνεται μάρτυρας του bullying που δέχεται ο αδερφός της από τους συμμαθητές του, σπεύδει να τον προστατεύσει λέγοντάς τα όλα στον πατέρα τους. Αλλά ο Αμπέλ την αναγκάζει να σωπάσει. Μουδιασμένη από αυτή την κρίση αφοσίωσης, η Νόρα θα προσπαθήσει να βρει τη δική της θέση ανάμεσα στον κόσμο των παιδιών και στον κόσμο των ενηλίκων.

Κινηματογραφικά μοναδική ταινία που θέτει στο επίκεντρο την παιδική εμπειρία, στη δύσκολη συνθήκη του σχολικού εκφοβισμού.

🏆Βραβείο κριτικών στις Κάννες για ένα αποκαλυπτικό ψυχογράφημα και μια διεισδυτική ματιά πάνω στην κοινωνική ένταξη στην καλύτερη παράδοση των αδελφών Νταρντέν. ⭐Βραβείο Fipresci Ένα Κάποιο Βλέμμα Φεστιβάλ Καννών 2021

⭐Επίσημη Συμμετοχή Φεστιβάλ Σαν Σεμπαστιάν 2021

⭐Επίσημη Συμμετοχή Φεστιβάλ Λονδίνου 2021

⭐Ειδικό Βραβείο για την Προώθηση της Ισότητας των Φύλων Φεστιβάλ Σεράγεβο 2021

⭐Επίσημη Πρόταση Βελγίου Βραβεία Όσκαρ 2022

 

0 Σχόλιο

Αφήστε ένα σχόλιο