Την ταινία “Λεονόρα Αντίο” προβάλλει η Κινηματογραφική Λέσχη Αλεξανδρούπολης

Η βραβευμένη ταινία του Πάολο Ταβιάνι αυτή τη Δευτέρα και Τρίτη
Η Κινηματογραφική Λέσχη Αλεξανδρούπολης προβάλλει  τη Δευτέρα 23/1 στις 20.15 και την Τρίτη 24/1 στις 21.30  στο Δημοτικό Θέατρο Αλεξανδρούπολης
την βραβευμένη στο φεστιβάλ του Βερολίνου  ταινία του Πάολο Ταβιάνι  “Λεονόρα Αντίο- Leonora Addio”
Ένα από τα ιερά τέρατα του ιταλικού και του παγκόσμιου σινεμά, ο Πάολο Ταβιάνι, αφιερώνει την ταινία αυτή στον αδερφό του Βιτόριο με τον οποίο συν-σκηνοθέτησαν ως αδελφοί Ταβιάνι, μερικές από τις εμβληματικότερες ταινίες του ιταλικού σινεμά, όπως το Χάος το οποίο επίσης εμπνεύστηκαν από νουβέλες του Λουίτζι Πιραντέλο.
Ο Πιραντέλο πέθανε το 1936 αφήνοντας ακριβείς οδηγίες: ούτε κηδεία ούτε γιορτή.  Το  μόνο που ήθελε ήταν η τέφρα του να καταλήξει σε έναν βράχο της πατρίδας του
Η ταινία “Λεονόρα αντίο” αφηγείται την ιστορία του περιπετειώδους ταξιδιού της τέφρας του Πιραντέλο από τη Ρώμη στο Αγκριτζέντο της Σικελίας, εν μέσω τραγελαφικών περιστατικών, δοσμένων με χιούμορ, αλλά και ποίηση από τον Ταβιάνι,  με την υποβλητική μουσική του Πιοβάνι, σε μία γοητευτικά μαυρόασπρη ταινία, που μόνο στα τελευταία της λεπτά γίνεται έγχρωμη.
Το «Αντίο Λεονόρα» μιλάει για το θάνατο. Και τη μοίρα. Αυτή που προσπαθείς πάντα να ελέγξεις. Και αυτή που πάντα σου ξεγλιστράει από τα χέρια. 
Η ταινία απέσπασε το Βραβείο Fipresci στο Φεστιβάλ του Βερολίνου
Λεονόρα Αντίο / Leonora Addio
Ιταλία, 2021
Σκηνοθεσία: Πάολο Ταβιάνι
Πρωταγωνιστούν: Φαμπρίτσιο Φερακάνε, Ματέο Πιτιρούτι, Ντάνια Μαρίνο, Ντόρα Μπέκερ
Διάρκεια: 90 λεπτά
ΠΡΟΒΟΛΕΣ
Δευτέρα 23/1 στις 20.15
Τρίτη 24/1 στις 21.30
ΤΟΠΟΘΕΣΙΑ
Δημοτικό Θέατρο Αλεξανδρούπολης

0 Σχόλιο

Αφήστε ένα σχόλιο