room-to-grow-bnner

Την παροχή τάμπλετ σε μαθητές ζητά από τον Δήμο η παράταξη «Πόλη & Πολίτες»

Ενημέρωση για τον τρόπο που χειρίζεται την πανδημία η δημοτική αρχή ζητά η «Λαϊκή Συσπείρωση»
Τα αιτήματα κατατέθηκαν ενόψει της αποψινής συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου με τηλεδιάσκεψη

 

Αιτήματα που αφορούν την πανδημία και τους χειρισμούς της δημοτικής αρχής Αλεξανδρούπολης κατέθεσαν οι παρατάξεις της αντιπολίτευσης «Πόλη & Πολίτες» και «Λαϊκή Συσπείρωση», ενόψει της απογευματινής συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου, στις 17.00, μέσω τηλεδιάσκεψης.

Τα αιτήματα αναλυτικά:

«Πόλη & Πολίτες»: Τάμπλετ για μαθητές που τα χρειάζονται

«Παρακαλώ να εισάγετε στην τακτική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου 11 Νοεμβρίου 2020 ως θέμα εκτός ημερήσιας διάταξης, θέμα προς συζήτηση την αγορά τάμπλετ από τον Δήμο Αλεξανδρούπολης και την χορήγηση αυτών κατά χρήση σε μαθητές της Γ’ Λυκείου των οποίων οι οικογένειες αντιμετωπίζουν οικονομική δυσκολία, ώστε να ανταπεξέλθουν στις ανάγκες της τηλεκπαίδευσης.

Στην ίδια κατηγορία θα μπορούσαν να ενταχθούν οι οικογένειες που έχουν τουλάχιστον δύο μαθητές σε βαθμίδες Λυκείου και Γυμνασίου. Οι συσκευές θα αποτελούν περιουσία των σχολικών μονάδων και μετά το πέρας της σχολικής χρονιάς θα επιστραφούν ώστε να αξιοποιούνται μελλοντικά σε παρόμοιες χρήσεις σε κάθε επόμενη διδακτική χρονιά.

Η επιλογή προτείνεται να γίνει σύμφωνα με τα αιτήματα που υπέβαλαν οι μαθητές στις Διευθύνσεις των Λυκείων και στην Δευτεροβάθμια εκπαίδευση με βασικό κριτήριο τα οικονομικά στοιχεία των οικογενειών».

«Λαϊκή Συσπείρωση»: Κριτική για τη σίτιση του Πολυκοινωνικού και τα τεστ σε υπαλλήλους που δόθηκαν σε ιδιώτες

«Χρειάστηκε να κλείσουν πάνω από 1.000 τμήματα και σχολεία, χρειάστηκαν εκατοντάδες και χιλιάδες κρούσματα COVID για να αποδειχθεί η κυβερνητική υποκρισία και οι παλινωδίες των πρωτοκόλλων που οδήγησαν και στο λοκντάουν. Για να αποδειχθεί ότι ήταν επικίνδυνα φούμαρα τα όσα έλεγε το Υπουργείο Παιδείας και ο ΕΟΔΥ ότι στα σχολεία δεν μεταδίδεται ο κορονοιός. Υπάρχουν κλειστά τμήματα σε σχολεία του Δήμου και έχουμε ήδη δεκάδες κρούσματα, μαθητές και εκπαιδευτικούς σε καραντίνα. Το ίδιο συμβαίνει και με εργαζόμενους στις δομές του Δήμου που σχετίζονται με παροχή τροφής (κλειστά μαγειρεία για τις επόμενες 15 ημέρες) και τους παιδικούς σταθμούς.

Η Δημοτική αρχή με αφορμή την πανδημία βρήκε την ευκαιρία να δώσει στα γρήγορα τη σίτιση σε εταιρεία, δηλ. να προχωρήσει την πολιτική της ιδιωτικοποίησης που αποτελεί βασική αντίληψή της όπως και κυβερνητική πολιτική. Η δικαιολογία προφανής : δεν υπάρχει μόνιμο προσωπικό.

Την ίδια τακτική ακολούθησε και για την διενέργεια 250 tests COVID για τους δημοτικούς υπαλλήλους : έδωσε τη δουλειά με ανάθεση σε 2 μικροβιολογικά εργαστήρια χωρίς να απευθυνθεί στον ΕΟΔΥ(;), στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης(;) ξεσηκώνοντας τις διαμαρτυρίες των γιατρών των διαγνωστικών κέντρων.

Επειδή η πανδημία βρίσκεται σε επικίνδυνο σημείο, οι δομές υγείας στα όρια θεωρούμε πως η Δημοτική αρχή τουλάχιστον θα πρέπει να ενημερώσει το ΔΣ και τους δημότες για τον τρόπο που χειρίζεται την πανδημία.

Και επειδή χώροι όπως της καθαριότητας, του αμαξοστασίου, της σίτισης, μαγειρείων (όταν ανοίξουν) και των παιδικών σταθμών πρέπει να προστατευθούν,  ως Λαϊκή Συσπείρωση  ζητάμε ενημέρωση για το σχέδιο που υπάρχει και απαιτούμε :

– Προληπτικές απολυμάνσεις στα σχολεία της Πρωτοβάθμιας που λειτουργούν, νηπιαγωγεία, δημοτικά και στο Ειδικό Σχολείο, στους παιδικούς σταθμούς. Το ίδιο και στο αμαξοστάσιο του Δήμου όπου η κατάσταση παραμένει η ίδια.

– Δωρεάν, μαζικά tests σε μαθητές, εκπαιδευτικούς, προσωπικό σχολείων, παιδικών σταθμών, δημοτικών δομών. Μέτρα για την ουσιαστική ιχνηλάτηση των κρουσμάτων με παρουσία του ΕΟΔΥ στους μαζικούς χώρους. άμεση ενίσχυση με προσωπικό των συνεργείων του ΕΟΔΥ, προσωπικό και μέσα στο Κέντρο Υγείας Αλεξανδρούπολης, Φερών και στην ΤΟ.Μ.Υ.

– Παροχή όλων των μέσων προστασίας στους εργαζόμενους καθαριότητας (μάσκες, στολές κλπ). Άμεση πληρωμή των σχολικών καθαριστριών που δουλεύουν απλήρωτες εδώ και δύο μήνες. Ενημέρωση για την επέκταση των 3ωρων συμβάσεων.

– Κάλυψη, με ευθύνη και δαπάνη του κράτους, του αναγκαίου εξοπλισμού και σύνδεσης ίντερνετ για την εξ αποστάσεως εκπαίδευση ΟΛΩΝ των μαθητών.

– Πρόσληψη μόνιμου προσωπικού που δεν διεκδικούν διαχρονικά οι δημοτικές αρχές και που ειδικά τώρα αποδεικνύεται πόσο αναγκαίο και αναντικατάστατο είναι».

0 Σχόλιο

Αφήστε ένα σχόλιο