Την Κυριακή το 3ο Brevet βορείου Έβρου- 200 χιλ. διαδρομή για τους ποδηλάτες που θα συμμετέχουν

Καιρού επιτρέποντος θα διεξαχθεί την Κυριακή 12 Ιουνίου το 3ο Brevet βορείου Έβρου, για τους ποδηλάτες που θα συμμετάσχουν στη φετινή διοργάνωση, εφόσον, βέβαια, τα έντονα καιρικά φαινόμενα δεν ματαιώσουν την εκκίνησή τους για τη διαδρομή των 200 χιλιομέτρων που έχουν σκοπό να διανύσουν.
Πρόκειται για τον αγώνα ποδηλατικού τουρισμού, που διοργανώνεται από το ελληνικό παράρτημα της γαλλικής οργάνωσης των Brevet σε συνεργασία με επιχείρηση ποδηλάτων της Ορεστιάδας. Μιλώντας στην ΕΡΤ Ορεστιάδας, ο υπεύθυνος της διοργάνωσης του ποδηλατικού γύρου του βορείου Έβρου, Δημήτρης Κεραμιτσής, εξήγησε πως «μέχρι και την τελευταία στιγμή, ο καιρός θα καθορίσει εάν ο αγώνας θα γίνει», αφού, όπως σημείωσε, «το πρόβλημα της βροχής λύνεται ως ένα βαθμό με τα αδιάβροχα, εκείνο που προβληματίζει είναι οι κεραυνοί». Ανάμεσα στις 16 συμμετοχές που δηλώθηκαν, υπάρχουν ποδηλάτες κυρίως από τον Έβρο, ωστόσο κι αυτοί ακόμα, εάν οι καιρικές συνθήκες είναι αντίξοες, είναι πιθανό να μην προσέλθουν τελικά.
Η διαδρομή του αγώνα, που θα ξεκινήσει στις 8 το πρωί της Κυριακής από την κεντρική πλατεία Ορεστιάδας, “περνάει” από το Πύθιο, το Διδυμότειχο, το Σουφλί, τη Δαδιά, τη Γιαννούλη, το Πρωτοκκλήσι, το Μαυροκκλήσι, τα Βρυσικά, τη Ζώνη, τον Πεντάλοφο και κλείνει με την επιστροφή προς Ορεστιάδα. Ο αγώνας δεν έχει ανταγωνιστικό χαρακτήρα μεταξύ των ποδηλατών, αφού δεν απονέμονται μετάλλια, οι συμμετέχοντες, ωστόσο, θα πρέπει να ολοκληρώσουν τη διαδρομή των 200 χιλιομέτρων μέσα σε 13 ώρες. Η ημερομηνία διεξαγωγής του 3ου Brevet δεν είναι δυνατόν να μεταφερθεί, καθώς η διοργάνωση είναι ενταγμένη στον πανελλήνιο προγραμματισμό των συγκεκριμένων αγώνων, ο οποίος είναι «κλεισμένος» εδώ και μήνες και περιλαμβάνει διαδρομές σε άλλες περιοχές της Ελλάδας για όλο το επόμενο χρονικό διάστημα.
ΧΡΥΣΟΥΛΑ ΣΑΜΟΥΡΙΔΟΥ
ΕΡΤ

0 Σχόλιο

Αφήστε ένα σχόλιο