Την ίδρυση Καλλιτεχνικού Σχολείου αποφάσισε εκ νέου το Δημοτικό Συμβούλιο Αλεξανδρούπολης

Για την επόμενη σχολική χρονιά, προτείνεται να λειτουργήσει, προσωρινά, στο κτίριο του πρώην ΠΕΚ, στην αυλή των Γυμνασίων – Οι ενστάσεις της «Λαϊκής Συσπείρωσης»

της Κικής Ηπειρώτου

Στην επικαιροποίηση της απόφασής του για ίδρυση Καλλιτεχνικού Σχολείου προχώρησε ο Δήμος Αλεξανδρούπολης, προτείνοντας, προς την Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, ως προσωρινό χώρο στέγασης για την πρώτη χρονιά λειτουργίας (2023-2024) το κτίριο στο οποίο στεγάζονταν το πρώην Περιφερειακό Επιμορφωτικό Κέντρο, που βρίσκεται δίπλα στο 3ο Γυμνάσιο και το 1ο Γυμνάσιο.

Το θέμα συζητήθηκε εκτάκτως, σε δια περιφοράς συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, στην οποία συμμετείχαν και έστειλαν ηλεκτρονικά τις απόψεις και τις ψήφους τους 29 από τα 41 μέλη του. Για το θέμα είχε λάβει απόφαση πριν αρκετούς μήνες το Δημοτικό Συμβούλιο, με την οποία ζητούσε την ίδρυση του εν λόγω σχολείου. Ωστόσο , χρειάστηκε επικαιροποίηση εκείνης της απόφασης, μετά από σχετικό έγγραφο της Διευθύντριας της Δευτεροβάθμιας με το οποίο ζητούνταν από το Δημοτικό Συμβούλιο, ως 15/11, η γνωμοδότησή του για το θέμα της ίδρυσης του σχολείου, στην οποία θα έπρεπε να αναφέρεται και ο χώρος στέγασής του.

Έτσι, το Δημοτικό Συμβούλιο προχώρησε στην επικαιροποίηση της παλαιότερης απόφασης για την εκ νέου θετική γνωμοδότηση για την ίδρυση Καλλιτεχνικού Σχολείου (Γυμνασίου με λυκειακές τάξεις στο Δήμο Αλεξανδρούπολης), προτείνοντας τη στέγαση του σχολείου αυτού για το σχολικό έτος 2023-2024 στο κτίριο του πρώην ΠΕΚ ( Περιφερειακό Επιμορφωτικό Κέντρο) Αλεξανδρούπολης, που βρίσκεται δίπλα στο 3ο Γυμνάσιο και το 1ο Γυμνάσιο, έως την οριστική τακτοποίηση της στέγασης του σχολείου για τα επόμενα έτη.

Η απόφαση ελήφθη ομόφωνα, με δύο λευκά από τη Λαϊκή Συσπείρωση, η οποία σημείωσε τα εξής :

«Στο ΔΣ συμφωνήσαμε στην ίδρυση του Καλλιτεχνικού σχολείου με βασική προϋπόθεση να εξασφαλιστεί το κατάλληλο κτήριο για ένα σχολείο με ιδιαίτερα απαιτητικές υποδομές. Το κτήριο (πρώην ΠΕΚ) που προτείνετε δεν μπορεί να καλύψει τις ανάγκες αυτού του σχολείου. Επίσης έχει αποδειχθεί πάρα πολλές φορές ότι ουδέν μονιμότερον του προσωρινού. Είναι εσφαλμένο να αντιμετωπίζεται το θέμα με τέτοια προχειρότητα, ακόμη και με τη διαδικασία του έκτακτου συμβουλίου με δια περιφοράς ψηφοφορία που μας στερεί τη δυνατότητα της ζωντανής τοποθέτησης».

 

 

 

0 Σχόλιο

Αφήστε ένα σχόλιο