Την άμεση μείωση των δημοτικών τελών ζητά η παράταξη “Πόλη & Πολίτες”

Για αμάθεια και αδράνεια κατηγορείται η δημοτική αρχή Αλεξανδρούπολης 

Την άμεση μείωση των δημοτικών τελών, προκειμένου να ανακουφιστούν οικονομικά οι δημότες, η οποία ζητήθηκε πριν από 10 μήνες από τη δημοτική αρχή, ζητά η παράταξη “Πόλη & Πολίτες” του Βαγγέλη Λαμπάκη. Σε σχετική ανακοίνωση, η οποία συνοδεύεται από τα πρακτικά της συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου, στην οποία διατυπώθηκε το σχετικό αίτημα, επισημαίνονται τα εξής:

“Στην πρόσφατη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, θέσαμε ξανά μέσω του επικεφαλής μας το θέμα της σύνταξης αναλογιστικής μελέτης ώστε να μειωθούν τα δημοτικά τέλη και να ελαφρυνθεί ο οικογενειακός προϋπολογισμός.
Μαινόμενη η κ. Ιντζεπελίδου απάντησε πως ουδέποτε η παράταξή μας ζήτησε κάτι τέτοιο γραπτώς!! Έσπευσε μάλιστα την επομένη, σπαταλώντας μία ολόκληρη ημέρα, να στείλει επιστολή σε όλους τους Δημοτικούς Συμβούλους λέγοντας πώς δεν υπήρχε τέτοια επιστολή από πλευράς μας.
Δυστυχώς κάθε μέρα αποδεικνύεται πως με τα όσα λέει και πράττει η κ. Ιντζεπελίδου θα πρέπει να “ξαναπάμε” στην Α’ Δημοτικού της πολιτικής και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, αφού έχει αναπτύξει τις δικές της θεωρίες. Αρκεί κάποιος να την παρακολουθήσει με προσοχή σε κάθε συνεδρίαση και θα διαπιστώσει πρωτόγνωρα και πρωτάκουστα πράγματα.
Η απόλυτη αλήθεια είναι πως εντός του Δημοτικού Συμβουλίου στις 15 Δεκεμβρίου 2021, ο επικεφαλής μας, είχε ζητήσει την μείωση των δημοτικών τελών. Εισηγήθηκε μάλιστα να υπάρξει κονδύλι στην πρώτη αναμόρφωση του προϋπολογισμού για την σύνταξη αναλογιστικής μελέτης για το θέμα, καθώς επίσης και τη συγκρότηση επιτροπής από όλες τις παρατάξεις που θα διερευνήσει τα δεδομένα.
Όλα αυτά είναι καταχωρημένα στα πρακτικά των συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου και η κ. Ιντζεπελίδου μας λέει πως δεν στείλαμε επιστολή ώστε να καλύψει την δική της αμάθεια και αδράνεια επί 10 μήνες!
Το αστείο είναι πως ο Δήμαρχος δεσμεύτηκε σε εκείνη την συνεδρίαση πως στην αμέσως επόμενη θα πραγματοποιηθούν αυτά που ζήτησε ο επικεφαλής μας.
Κατά την συνήθη πρακτική τους όμως, δεν έγινε απολύτως τίποτα! 10 μήνες πέρασαν κι ακόμη τίποτα.
Απαντήστε λοιπόν με ειλικρίνεια στους δημότες γιατί δεν έχουν μειωθεί ακόμη τα δημοτικά τέλη;
Επειδή δεν έστειλε επιστολή η παράταξή μας ενώ έχουν καταγραφεί όλα αυτά στα πρακτικά (πράγμα αστείο) ή επειδή δεν μπορείτε και δεν ξέρετε;”

 

0 Σχόλιο

Αφήστε ένα σχόλιο

Δικαιούχος ονόματος τομέα (domain name)
Ε. ΛΑΣΚΑΡΑΚΗΣ ΚΑΙ ΣΙΑ ΕΕ
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΝΩΜΗ
ΑΦΜ: 082164919
ΔΟΥ: ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ

Ιδιοκτήτης: Λασκαράκης Εμμανουήλ
Νόμιμος εκπρόσωπος: Λασκαράκης Εμμανουήλ
Διευθυντής: Λασκαράκης Εμμανουήλ
Διευθυντής σύνταξης: Λασκαράκης Εμμανουήλ
Διαχειριστής: Λασκαράκης Εμμανουήλ

Η ΓΝΩΜΗ - Καθημερινή Εφημερίδα της Θράκης

Τέρμα Αγίου Δημητρίου, Αλεξανδρούπολη

Τηλ 25510 24222, 29888

Fax : 25510 80606

email :  gnomi@gnomionline.gr

              Μέλος του