Τιμητική εκδήλωση στο Σουφλί στη μνήμη του Αθανάσιου Μπέλλα

Η αίθουσα εκδηλώσεων στα γραφεία της ΟΕΒΕΣΕ πήρε το όνομα του αγαπητού και πρόωρα εκλιπόντος τέως προέδρου της. Παρών και ο πρόεδρος της ΓΣΕΒΕΕ Γ. Καββαθάς: «Πρέπει πάση θυσία να κρατήσουμε τον πληθυσμό στον Έβρο» 

Εκδήλωση που ήταν αφιερωμένη στον αείμνηστο επιχειρηματία Θανάση Μπέλλα πραγματοποιήθηκε την Κυριακή στο Σουφλί από το Διοικητικό Συμβούλιο της Ομοσπονδίας Επαγγελματικών, Βιοτεχνικών και Εμπορικών Σωματείων Έβρου, σε συνεργασία με την Ένωση Επαγγελματιών, Βιοτεχνών και Εμπόρων Σουφλίου. Στην εκδήλωση, της οποίας προηγήθηκε τρισάγιο στη μνήμη του Θανάση Μπέλλα, συμμετείχαν φίλοι και συγγενείς του εκλιπόντος, καθώς και εκπρόσωποι του εμπορικού, οικονομικού και πολιτικού κόσμου του Έβρου. Ως ελάχιστος φόρος τιμής στον ιδιαίτερα αγαπητό και δραστήριο πρόεδρο της Ομοσπονδίας, δόθηκε το όνομά του στην αίθουσα εκδηλώσεων στα γραφεία της Ένωσης στο Σουφλί.

Παρών στην εκδήλωση ήταν και  ο πρόεδρος της ΓΣΕΒΕΕ Γιώργος Καββαθάς συνοδευόμενος από κάποια μέλη του ΔΣ. Έτσι, δόθηκε η ευκαιρία για μία ευρύτερη συζήτηση των προβλημάτων που απασχολούν τη Μικρομεσαία Επιχείρηση στην περιοχή μας, αλλά και στη χώρα μας, και όπως σημείωσε και ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Έβρου Χριστόδουλος Τοψίδης οι κινήσεις που πρέπει να γίνουν, συνοψίζονται ως εξής: ορθή εφαρμογή του νέου αναπτυξιακού νόμου, μείωση ενεργειακού κόστους, πάταξη παρεμπορίου. Σε ό,τι αφορά τη μνήμη του Θανάση Μπέλλα, όλα τα μέλη του ΔΣ του Επιμελητηρίου Έβρου έχουν εκφράσει τη θέση ότι το κενό που άφησε πίσω του είναι δυσαναπλήρωτο και με αφορμή την εκδήλωση της ονοματοδοσίας, εκφράζουν για άλλη μία φορά θερμά συλλυπητήρια στους οικείους του και εύχονται καλή δύναμη στην εργώδη προσπάθεια τους για τη συνέχιση της επιχειρηματικής πορείας που ο ίδιος είχε χαράξει.

Όπως ανέφερε ο βουλευτής Έβρου της ΝΔ Σταύρος Κελέτσης,  «τιμήσαμε σήμερα τη μνήμη ενός καλού φίλου, απ’ τους πιο δραστήριους, εν ζωή, επιχειρηματίες της περιοχής μας και δημιουργικού συμπολίτη μας, του Θανάση Μπέλλα. Συγχαρητήρια στην  Ομοσπονδία Επαγγελματικών Σωματείων Έβρου που πήρε την πρωτοβουλία της ονοματοδοσίας στην αίθουσα της στο Σουφλί που έλαβε το όνομα του. Ας αποτελέσει ο Θανάσης με τον μειλίχιο  χαρακτήρα του, αλλά και την οξύτητα και την διεκδικητικότητα που τον διέκριναν παράδειγμα  για όλους!». Ο κ. Κελέτσης, στη συσκεψη που ακολούθησε με τον κ Καββαθά, σημείωσε μεταξύ άλλων πως η αναθεώρηση του καθεστώτος των περιοχών  NATURA 2000 με τις ΕΠΜ δεν θα είναι απαγορευτική για την ανάπτυξη ανθρωπογενών δραστηριοτήτων. Επιπλέον, τόνισε πως αναμένουμε τροπολογία προκειμένου να ξεπεραστούν τα εμπόδια καταβολής του 12% στις επιχειρήσεις της Θράκης που το δικαιούνται και τέλος, σημείωσε πως ο νέος Αναπτυξιακός Νόμος έδωσε για πρώτη φορά επιπλέον κίνητρα στον Έβρο από την υπόλοιπη Θράκη.

Από την πλευρά της, η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Νατάσα Γκαρά υπογράμμισε : «Αφιερωμένη η σημερινή μέρα στη μνήμη του φίλου και αγωνιστή Αθανάσιου Μπέλλα. Πάντα αισιόδοξος, με γνώση και πάθος για την επιχειρηματικότητα και την ανάπτυξη της περιοχής μας. Ο Θανάσης μας δίδαξε πολλά, αφήνοντας μεγάλη παρακαταθήκη. Κατάφερνε να μας ενώνει, να μας φέρνει κοντά, προτάσσοντας διεκδικήσεις για τον Έβρο. Ακόμα και σήμερα, παρά την μεγάλη απουσία του… Έπειτα πραγματοποιήθηκε σύσκεψη στο δημοτικό θέατρο Σουφλίου, με τη συμμετοχή του κ. Καββαθά- Προέδρου της ΓΣΕΒΕ, του Γεν. Γραμματέα – κ. Νικολόπουλου και του αντιπροέδρου – κ. Βαφειαδάκη, καθώς και εκπροσώπων επαγγελματικών φορέων του Έβρου και της Περιφερειας ΑΜΘ. Τέθηκαν προβλήματα των επαγγελματιών κι αιτήματα για την ακρίβεια, τη natura, το υψηλό μεταφορικό κόστος, παρεμπόριο κ.α.»

Καββαθάς: Πρέπει πάση θυσία να κρατήσουμε τον πληθυσμό στον Έβρο

Ο κ Καββαθάς, αργότερα συμμετείχε σε σύσκεψη φορέων  στο δημαρχείο Σουφλίου όπου συζητήθηκαν τα προβλήματα που απασχολούν τους επαγγελματίες του Νομού. Εντύπωση προκαλεί στον ίδιο, όπως δήλωσε στην ΕΡΤ Ορεστιάδας, η άποψη που διατυπώνεται για την ανάγκη στήριξης του νομού ακόμη και μέσα από τον αναπτυξιακό νόμο. «Θεωρώ ότι ο Έβρος χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή τόνισε και ότι ο κόσμος πρέπει να διατηρηθεί ενεργός πάση θυσία, ώστε να έρθουν στην περιοχή νέες επιχειρήσεις.» Σύμφωνα με τον ίδιο δεν αρκεί ένας αναπτυξιακός νόμος εάν δεν υπάρχουν βασικές υποδομές όπως το σιδηροδρομικό δίκτυο η ολοκλήρωση του κάθετου άξονα ώστε να είναι θελκτικός σε επενδύσεις, σημειώνοντας τις θετικές προδιαγραφές των έργων στο λιμένα Αλεξανδρούπολης.

Ο κ Καββαθάς, εισέπραξε την αγωνία όσων τοποθετήθηκαν στη συνάντηση αυτή δηλώνοντας ότι η ΓΣΕΒΕΕ έχει πραγματοποιήσει μελέτη για το σύνολο της Θράκης αντιμετωπίζοντας την υπάρχουσα κατάσταση αλλά και τις δυνατότητες που υπάρχουν ανά νομό έτσι ώστε να υπάρχει ένα στρατηγικό σχέδιο τοπικό ή εθνικό. «Ένα σχέδιο που θα περιλαμβάνει όλα τα προβλήματα της περιοχής από το ανατολικότερο σημείο της Ευρώπης , το δημογραφικό του ζήτημα και την ανάγκη να κρατήσουμε τον πληθυσμό εδώ ακόμη κι αν χρειασθεί να δημιουργήσουμε μια επιδότηση για το δεύτερο η το τρίτο παιδί. Ο Έβρος έζησε, ζει και θα ζει γιατί είναι ο θώρακας της Ελλάδας» κατέληξε.

0 Σχόλιο

Αφήστε ένα σχόλιο