Τι προβλέπει το πρόγραμμα Τσίπρα στην Αλεξανδρούπολη

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, αύριο Δευτέρα, 2 Δεκεμβρίου, θα επισκεφθεί την Αλεξανδρούπολη, στο πλαίσιο του δημοκρατικού καλέσματος για ένταξη στον ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία. 

Ακολουθεί το πρόγραμμα:

11:30 Συνάντηση με δημάρχους της Θράκης, στο Δημαρχείο Αλεξανδρούπολης.

13:00 Συνάντηση με τον Μητροπολίτη Αλεξανδρουπόλεως, Τραϊανουπόλεως και Σαμοθράκης, Άνθιμο. Η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί στο Επισκοπείο (πλησίον της Μητρόπολης).

19:00 Ανοιχτή συνέλευση για τη διεύρυνση του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία στο ξενοδοχειο Grecotel Αστήρ-Εγνατία.

«Γινόμαστε συμμέτοχοι και συνδιαμορφωτές στη μάχη
*Για την πολιτική και κοινωνική πλειοψηφία.
*Για την εναλλακτική λύση και την προοδευτική διακυβέρνηση.

Αναδεικνύουμε ένα νέο συλλογικό εμείς, στη βάση των κοινών μας αρχών και αξιών για Δημοκρατία, Ισότητα, Κοινωνική Δικαιοσύνη και χειραφέτηση.
Είναι αναγκαιότητα,σήμερα,η συσπείρωση των προοδευτικών,δημοκρατικών, πολιτών απέναντι στον νεοφιλελευθερισμό και την ακροδεξιά, απέναντι στη μνημονιακή παλινόρθωση που επιδιώκει η κυβέρνηση της ΝΔ» αναφέρει το κάλεσμα της Νομαρχιακής Εβρου του ΣΥΡΙΖΑ

1η συνεδρίαση ΚΕΑ

Ομόφωνα εγκρίθηκε από την Κεντρική Επιτροπή Ανασυγκρότησης του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία (ΚΕΑ) η πολιτική διακήρυξη για τον μετασχηματισμό του κόμματος.

Κατά τη διάρκεια της διήμερης συνεδρίασης στο ΣΕΦ ακούστηκαν τόσο οι προβληματισμοί όσο και τα υπέρ της διεύρυνσης, μίλησαν τα περισσότερα πρωτοκλασάτα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, τα στελέχη προερχόμενα από το πάλαι ποτέ ΠΑΣΟΚ, τα οποία όμως έχουν ενταχθεί και δημιουργικά εδώ και καιρό στον κομματικό κορμό και τα στελέχη προερχόμενα από το χώρο της ανανεωτικής αριστεράς που από τη δεκαετία του 2000 είχαν αποχωρήσει από τον τότε Συνασπισμό αλλά επανέκαμψαν λόγο της διεύρυνσης και της Προοδευτικής Συμμαχίας.

Στις ομιλίες αυτές εκφράστηκαν οι φόβοι των «53+» να μην αλλοιωθεί ο ριζοσπαστικός χαρακτήρας της Αριστεράς, εκφράστηκε η αγωνία της νεολαίας μήπως ο λεγόμενος κυβερνητισμός στερήσει από το ν ΣΥΡΙΖΑ την επαναστατικότητα εκείνη που απαιτούν οι προσκλήσεις των καιρών, εκφράστηκε όμως και η ανάγκη το κόμμα και οι οργανώσεις του να «ανοίξουν» στα εκλογικά εκείνα στρώματα που το στήριξαν και το στηρίζουν, διαδικασία στην οποία συμφωνούν όλοι.

Σε όλα τα παραπάνω ο πρόεδρος του κόμματος Αλέξης Τσίπρας, στο κλείσιμο των εργασιών, απάντησε ότι η ριζοσπαστικοποίηση του ΣΥΡΙΖΑ θα έρθει μέσα από το «άνοιγμά του» διότι στην αντίθετη περίπτωση θα μικρύνει και θα φανεί αναντίστοιχο με τις προκλήσεις της εποχής.

Ο κ. Τσίπρας, χαρακτήρισε το «άνοιγμα» του ΣΥΡΙΖΑ «μεγάλη θετική τομή» και «ιστορικό και δύσκολο βήμα τη συγκρότηση της ΚΕΑ» και ζήτησε το επερχόμενο τακτικό συνέδριο του κόμματος την ερχόμενο Άνοιξη να είναι προγραμματικό, καταστατικό και απολογιστικό ταυτόχρονα όπως είπε χαρακτηριστικά.

0 Σχόλιο

Αφήστε ένα σχόλιο