efhmerida1

Τη Δευτέρα η απολογία για το συμβάν στον Παιδικό Σταθμό Αλεξανδρούπολης.

Σε απολογία καλούνται, τη Δευτέρα (08/04), οι δύο παιδαγωγοί δημοτικού Παιδικού Σταθμού Αλεξανδρούπολης, μετά τις καταγγελίες ότι μια εξ αυτών κλείδωνε παιδιά σε αποθήκη ως μέτρο τιμωρίας.

Η αποκάλυψη έγινε, πριν από λίγες ημέρες, όταν ο πατέρας ενός 3χρονου κοριτσιού έπαιζε με την κόρη του και αυτή κρατώντας την κούκλα της είπε: «Θα σε κλείσω στο αποθηκάκι, θα σβήσω τα φώτα και θα τραβήξω τον σύρτη». Ο πατέρας ξαφνιασμένος με τα λόγια της κόρης του τη ρώτησε τι είναι αυτά που λέει και αν τα έχει ακούσει κάπου. Η μικρή τότε απάντησε: «Έτσι μας κάνει η κυρία ****».

Οι δύο γονείς σε κατάσταση σοκ έφυγαν από το σχολείο και επικοινώνησαν με τον δήμαρχο Αλεξανδρούπολης, Γιάννη Ζαμπούκη, καθώς πρόκειται για έναν δημοτικό παιδικό σταθμό. Ο δήμαρχος από την πρώτη στιγμή τούς διαβεβαίωσε ότι θα είναι δίπλα τους, δεν θα υπάρχει καμία συγκάλυψη και θα κινηθούν όλες οι διαδικασίες προκειμένου η συγκεκριμένη δασκάλα να απομακρυνθεί από τα καθήκοντα της, όπως και έγινε.

Η κατάσταση εξελίχθηκε ταχύτατα από τη στιγμή που οι γονείς έγιναν ενήμεροι. Οι γονείς συναντήθηκαν με νομικό εκπρόσωπο προκειμένου να κινηθούν νομικά έναντι της δασκάλας όπως επίσης πραγματοποιήθηκε συνάντηση με τον Δήμαρχο της Αλεξανδρούπολης και τον αρμόδιο αντιδήμαρχο, Ηλία Δαστερίδη, όπου ενημερώθηκαν και οι δύο πλευρές για όλα όσα συνέβησαν.

Μαρτυρία-σοκ από μητέρα παιδιού στην Αλεξανδρούπολη

Όπως ανέφερε μητέρα παιδιού, το Σάββατο (06/04), η δασκάλα όταν κλήθηκε να δώσει εξηγήσεις. δεν το αρνήθηκε και είπε ότι γίνεται για δύο – τρία λεπτά κι ότι μπαίνουν τα παιδάκια στο αποθηκάκι για να ηρεμήσουν.

Σε ερώτηση για το τι εξήγηση έδωσε η δασκάλα για την πράξη της, η μητέρα του παιδιού είπε: «Για να ηρεμήσουν. Όταν τα παιδιά ήταν σε ένταση, ήταν ζωηρά. […] Έχει απομακρυνθεί από τη θέση της. Τα παιδιά μας έχουν πάει σε άλλα τμήματα του παιδικού σταθμού. Περιμένουμε να έρθουν δύο καινούργιες δασκάλες».

Ο αντιδήμαρχος Αλεξανδρούπολης, Ηλίας Δαστερίδης, δήλωσε: «Είμαστε αντίθετοι σε τέτοιες πρακτικές. Δεν συνάδουν με τον ρόλο της εκπαίδευσης και της διαπαιδαγώγησης, πόσω μάλλον της φροντίδας μικρών παιδιών 2,5 ετών. Έχουν δρομολογηθεί όλα όσα ορίζει η κείμενη νομοθεσία. Η παιδαγωγός παραδέχθηκε την πράξη της. Σε μία έγγραφη απολογία την οποία κατέθεσε στην προϊσταμένη, σε εμένα, στη διευθύντρια και τον δήμαρχο χαρακτήρισε τον συγκριμένο χώρο ως χώρο αποσυμπίεσης της έντασης. Έγραψε και ότι κάποια παιδάκια ανταποκρίθηκαν σε αυτή την τακτική. Είχαν θετικά γνωρίσματα και κάποια έδειξαν αδυναμία χαρακτήρα. Έχουμε κινήσει διαδικασίες ούτως ώστε να προσλάβουμε άμεσα προσωπικό για να λειτουργήσει ξανά το τμήμα εύρυθμα».

ieidisis.gr

0 Σχόλιο

Αφήστε ένα σχόλιο

Δικαιούχος ονόματος τομέα (domain name)
Ε. ΛΑΣΚΑΡΑΚΗΣ ΚΑΙ ΣΙΑ ΕΕ
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΝΩΜΗ
ΑΦΜ: 082164919
ΔΟΥ: ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ

Ιδιοκτήτης: Λασκαράκης Εμμανουήλ
Νόμιμος εκπρόσωπος: Λασκαράκης Εμμανουήλ
Διευθυντής: Λασκαράκης Εμμανουήλ
Διευθυντής σύνταξης: Γιώργος Πανταζίδης
Διαχειριστής: Λασκαράκης Εμμανουήλ

Αρ. Μ.Η.Τ.: 232167

LOGO MHT RGB

              Μέλος του

media
Η ΓΝΩΜΗ - Καθημερινή Εφημερίδα της Θράκης

Τέρμα Αγίου Δημητρίου, Αλεξανδρούπολη

Τηλ 25510 24222, 29888

Fax : 25510 80606

email :  gnomi@gnomionline.gr