«Θύμα» hackers η σελίδα της Εφορείας Αρχαιοτήτων Έβρου στο facebook

Στα χέρια «hackers» βρίσκεται τα τελευταία 24ωρα η σελίδα του Αρχαιολογικού Μουσείου Αλεξανδρούπολης της Εφορείας Αρχαιοτήτων Έβρου στο facebook. Οι άγνωστοι, μέχρι στιγμής, δράστες, έχουν προβεί σε αναρτήσεις κωμικών βίντεο από μία γνωστή ρωσική εκπομπή, συγκεντρώνοντας αρκετά σχόλια και κοινοποιήσεις από άλλους Ρώσους χρήστες του διαδικτύου.

Φαίνεται πως πρόκειται για θαυμαστές μίας ομάδας κωμικών από τη Ρωσία με την επωνυμία «Ural dumplings» οι οποίοι είναι ιδιαίτερα αγαπητοί στη χώρα τους. Τα σχόλια στα βίντεο που έχουν μέχρι στιγμής δημοσιευτεί στη σελίδα του Αρχαιολογικού Μουσείου, από Ρώσους χρήστες, είναι αποθεωτικά για τα βίντεο, χωρίς να γίνεται καμία αναφορά στην υπόθεση της παραβίασης της σελίδας. Σε κάποιες αναρτήσεις, η υπεύθυνη διαχείρισης της σελίδας της ΕΦΑ σχολίασε πως «οι αναρτήσεις από τη σελίδα αυτή από τις 5 Αυγούστου και εξής δεν έχουν καμία σχέση με το Αρχαιολογικό Μουσείο Αλεξανδρούπολης και την Εφορεία Αρχαιοτήτων Έβρου. Η σελίδα έχει χακαριστεί», ενώ χθες εξεδόθη η παρακάτω, επίσημη ανακοίνωση:
«Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Έβρου ενημερώνει μετά λύπης το κοινό ότι από τις 5 Αυγούστου 2022 έχει παραβιαστεί από αγνώστους η ασφάλεια της σελίδας «ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ – ΕΦΑ ΕΒΡΟΥ» στο μέσο κοινωνικής δικτύωσης Facebook και έχει αφαιρεθεί από τους διαχειριστές της Εφορείας η δυνατότητα οποιασδήποτε επέμβασης στη σελίδα. Για οποιαδήποτε ανάρτηση από την ημερομηνία αυτή και εξής στην εν λόγω σελίδα η Εφορεία Αρχαιοτήτων Έβρου δεν φέρει καμία ευθύνη. Έχουμε προβεί σε όλες τις προβλεπόμενες και κατά νόμο ενέργειες για την αναζήτηση των υπαιτίων και την επίλυση του προβλήματος.  Λυπούμαστε πολύ για την αναστάτωση».

Κ.Η.

0 Σχόλιο

Αφήστε ένα σχόλιο