Θλιβερή η εικόνα του πάρκου Αλτιναλμάζη

Πολλά τα παράπονα των πολιτών για τα χόρτα και τα ξεραμένα δέντρα και τη γενικότερη έλλειψη φροντίδας

Την ίδια στιγμή, στο κοντινό Τσανάκαλε της Τουρκίας, τα πάρκα αποτελούν πραγματικές οάσεις

Για ακόμη μία φορά, το πάρκο Αλτιναλμάζη στην Αλεξανδρούπολη συγκεντρώνει τα αρνητικά σχόλια των πολιτών. Για ακόμη μία αφορά, χρήστες των social media δημοσιεύουν φωτογραφίες από το απεριποίητο πάρκο και ζητούν ευθύνες.
Στην πιο πρόσφατη σχετική ανάρτηση στη σελίδα «Φίλοι του Πάρκου Αλτιναλμάζη» στο facebook, ένας πολίτης γράφει, δημοσιεύοντας το σχετικό φωτογραφικό υλικό: «Αυτή είναι σήμερα η εικόνα του μεγαλύτερου πάρκου της πόλης μας. Βρώμικο, απεριποίητο, αφρόντιστο, επικίνδυνο. Τουλάχιστον, ξέρει κάποιος να μας πει για το πότισμα για τα δεντράκια; Όταν είχαν κάνει δεντροφύτευση το Φεβρουάριο είχαν πει ότι υπάρχει πρόβλεψη, αλλά ακόμη τίποτα… Σε λίγο θα ξεραθούν αν δεν ποτίζονται συστηματικά. Έχει κάποιος από την ομάδα ενημέρωση;»»
Κάποια από τα σχόλια που έγιναν: «Μια συναυλία έγινε κ ο τόπος μοιάζει σκουπιδότοπος…. Παιδεία μηδέν. Έχουν γράψει πάλι παντού. Ο δήμος κόβει χόρτα όπου να ναι, όχι παντού… Κ τα ξερά είναι πάνω στα πεζοδρόμια κ στον δρόμο… Το ότι το πάρκο μέσα είναι κρανίου τόπος ξερός κ με αγριόχορτα.. μόνο θλίψη…»
«Είναι το μοναδικό θέατρο στην πόλη. Δεν ντρέπεστε που τόσος κόσμος θα δει τόσο χαλι ;Άλλο ένα καλοκαίρι που το πάρκο είναι παραμελημένο…»

Την ίδια στιγμή στην Τουρκία…

Ένας φίλος της εφημερίδας μας βρέθηκε το Σαββατοκύριακο στο Τσανάκαλε… Μία πόλη με πληθυσμό λίγο μεγαλύτερο της Αλεξανδρούπολης. Μία πόλη γεμάτη πάρκα, φροντισμένα και περιποιημένα, που θυμίζουν σκανδιναβικές χώρες. Ας μιλήσουν οι εικόνες!

0 Σχόλιο

Αφήστε ένα σχόλιο