Θλίψη για τον θάνατο του Διευθυντή Ογκολογικής του ΠΓΝΑ Ν. Ξενίδη

Μια δυσάρεστη είδηση γνωστοποίησε σήμερα ο Σύλλογος καρκινοπαθών και φίλων Ν.Εβρου «Συνεχίζω» καθώς απεβίωσε σήμερα ο Καθηγητής Παθολογικής Ογκολογίας Νίκος Ξενίδης που μόλις πρόσφατα είχε αναλάβει τη θέση του Διευθυντή της Ογκολογικής κλινικής του ΠΓΝΑ μετά την συνταξιοδότηση του κ.Κακολύρη.

Συγκεκριμένα, ο σύλλογος «Συνεχίζω» αναφέρει:

«Άσχημη μέρα ξημέρωσε σήμερα για μας,στο ΣυνεχίΖΩ Σύλλογος καρκινοπαθών και φίλων Ν.Εβρου . Ο αδόκητος και ξαφνικός χαμός του αγαπημένου μας Νίκου Ξενίδη,του Καθ.Παθολογικής Ογκολογίας, μας γέμισε ανείπωτη θλίψη….. Μόλις πριν λίγες μέρες ανέλαβε τα καθήκοντα του Διευθυντή της Ογκολογικής κλινικής του ΠΓΝΑ,μετά τη συνταξιοδότηση του κ.Κακολύρη….

Αγαπημένε μου Νίκο, πόσα πράγματα είχαμε σχεδιάσει! Πόση χαρά είχαμε για τα καινούργια πράγματα που μπορούσαν να γίνουν προς όφελος των ασθενών και ήσουν παρών σ’αυτή την προσπάθεια! Πως να σ’αποχαιρετήσουμε….πως να βρούμε τρόπο να το χωρέσει το μυαλό μας….. Εσύ που ξεχώριζες για την ενσυναίσθησή σου…για τη φροντίδα σου για όλους εμάς που “ακουμπάμε” τις ζωές μας στα χέρια σου,στα χέρια σας…..Το μόνο που μπορώ να πω είναι πως δε θα φύγεις ποτέ από την καρδιά μας…Καλό ταξίδι γιατρέ μου…καλό κουράγιο στους δικούς σου,στη γυναίκα και στο Νεφελακι σου…»

Το συλλυπητήριο μήνυμα της ΕΙΝΟΚΥΘ

Με άφατη θλίψη και οδύνη αποχαιρετούμε τον αγαπημένο συνάδελφο Νίκο Ξενίδη, εξαιρετικό ογκολόγο ιατρό, ακαδημαϊκό δάσκαλο, σπάνιο άνθρωπο που τόσο ξαφνικά και αδόκητα μας “άφησε”. Το ξαφνικό του φευγιού του Νίκου μας (ανθρώπινα και συναδελφικά) μας έχει κεραυνοβολήσει. Συνάδελφος που τίμησε το ιατρικό λειτούργημα από ένα δύσκολο ιατρικό μετερίζι, το οποίο το υπηρέτησε, με πάνω από όλα, αγάπη και φροντίδα για τους ασθενείς  και με ακέραιη επιστημονική συνέπεια,  παρέχοντάς τους την καλύτερη δυνατή αρωγή που διαθέτει ιατρική επιστήμη  στον τομέα της ογκολογίας.
Η απουσία και το δυσαναπλήρωτο κενό του Νίκου για τους συναδέλφους του, τους ασθενείς του και τους φοιτητές του, είναι και θα παραμείνουν αφόρητα αισθητά.
Θερμά και βαθιά συλλυπητήρια στην οικογένεια και στους οικείους του Νίκου

Καλό κατευόδιο συνάδελφε Νίκο
Αλεξανδρούπολη 16 Σεπτεμβρίου 2022

Tο ΔΣ της Ε.Ι.ΝΟ.ΚΥ.Θ

Το ψήφισμα της Ιατρικής του ΔΠΘ

ψήφισμα Ιατρικής – α

 

0 Σχόλιο

Αφήστε ένα σχόλιο