Θετικά βλέπει ο Υπουργός Ανάπτυξης τη μείωση του φόρου στα καύσιμα για τη Θράκη

Το θέμα έθεσε ο πρόεδρος των βενζινοπωλών Ροδόπης, μιλώντας για τα χιλιάδες αυτοκίνητα που πηγαίνουν καθημερινά για καύσιμα σε Τουρκία και Βουλγαρία

Τη μείωση του φόρου στα καύσιμα, ειδικά για τη Θράκη, προκειμένου να ανακοπεί το ανεξέλεγκτο κύμα «φυγής» οδηγών σε Βουλγαρία και Τουρκία για την προμήθεια καυσίμων, έθεσε στον Υπουργό Ανάπτυξης Άδωνη Γεωργιάδη ο Πρόεδρος των Βενζινοπωλών Ροδόπης Γιώργος Τζαμπαζλής. H συζήτηση έγινε στην πρωινή εκπομπή της ΕΡΤ, και σύμφωνα με τον κ. Τζαμπαζλής, τόσο στη Ροδόπη, όσο και στον Έβρο, καθημερινά, εκατοντάδες, ακόμη και χιλιάδες οδηγοί, πηγαίνουν στις γειτονικές χώρες για να γεμίζουν τα ντεπόζιτά τους. Πολλοί από αυτούς, κάνουν κι άλλα ψώνια, με αποτέλεσμα το κράτος να χάνει εκατομμύρια ευρώ σε φόρους, τα οποία θα μπορούσε να είχε γλιτώσει. Ο κ. Τζαμπαζλής σημείωσε πως, ειδικά στη Ροδόπη, λόγω της μεγάλης κίνησης, κατά τη διάρκεια της ημέρας στον κάθετο άξονα της Νυμφαίας, υπάρχει κόσμος που ταξιδεύει για καύσιμα ακόμη και στις 2 και 3 η ώρα το πρωί για να αποφύγει τις ουρές. Τόνισε πως θα πρέπει να εφαρμοστεί και στην περίπτωση της Θράκης η κοινοτική οδηγία που ορίζει ότι οι όμορες χώρες με διαφορετικό φορολογικό καθεστώς, μπορούν να έχουν διαφορετική φορολόγηση στα καύσιμα, με την χρήση «κάρτας πολίτη». Είναι μία οδηγία που εφαρμόζεται στην Ιταλία, την Ουγγαρία και αλλού, όπως είπε.
Απαντώντας, ο κ. Γεωργιάδης σημείωσε πως «αγαπώ τη Θράκη και δεν θεωρώ λάθος την ιδέα που θέτετε.. Δεν αφίεμαι της προτάσεως, άρα το αίτημα είναι να κάνει αυτή η κυβέρνηση κάτι που δεν έχει κάνει καμία προηγούμενη, το δέχομαι ως πρόκληση γιατί γενικώς αυτή η κυβέρνηση κάνει ό,τι δεν έκαναν οι προηγούμενοι.. Είναι ένα πραγματικό πρόβλημα, ούτε θεωρία, ούτε υπερβολή, ούτε λαϊκισμός, είναι πραγματικότητα. Πάρα πολλοί κάτοικοι που διαμένουν κοντά στα σύνορα, επιλέγουν να κάνουν αυτό το ταξίδι, για να κερδίσουν κάποια χρήματα. Με απασχολεί πάρα πολύ», είπε ο Υπουργός αφήνοντας ανοικτό το ενδεχόμενο αποδοχής της πρότασης των βενζινοπωλών.

0 Σχόλιο

Αφήστε ένα σχόλιο