Θεοδωρικάκος: Χθες επιχείρησαν να περάσουν από Έβρο 1.500 παράνομοι μετανάστες

Σε καταγγελία για νέο οργανωμένο σχέδιο προώθησης παράνομων μεταναστών στα ελληνικά σύνορα από την πλευρά της Τουρκίας προχώρησε το πρωί της Πέμπτης ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος. Σύμφωνα με τον κ. Θεοδωρικάκο χθες, Τετάρτη (21/9) προσπάθησαν να μπουν στην Ελλάδα από τον Έβρο συνολικά 1.500 παράνομοι μετανάστες, οι οποίοι, τελικά, δεν τα κατάφεραν λόγω της ισχυρής παρουσίας των ελληνικών αρχών.
«Θέλω να είναι ξεκάθαρο, ότι οργανωμένο σχέδιο από την πλευρά της Τουρκία είναι προφανές ότι υπάρχει, σε πλείστες όσες περιπτώσεις τους φέρνουν οχήματα της τουρκικής στρατοχωροφυλακής. Δεν το λες ούτε αυθόρμητο, ούτε ανοργάνωτο αυτό» πρόσθεσε μιλώντας στον ΣΚΑΪ ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη.
Ωστόσο ο ίδιος εκτίμησε ότι η «απειλή» επί του παρόντος δεν θυμίζει σε ένταση και έκταση ό,τι είχε συμβεί τον Φεβρουάριο και τον Μάρτιο του 2020 στον Έβρο. Διαβεβαίωσε, δε, ότι «παρακολουθούμε στενά την κατάσταση για να μην επιτρέψουμε να υπάρξει το παραμικρό».
Ο Τάκης Θεοδωρικάκος αναφέρθηκε και στις συναντήσεις που είχε την Τετάρτη με τον Βούλγαρο ομόλογό του στον Έβρο με τον οποίο συμφώνησαν ότι Αθήνα και Σόφια θα ενώσουν, θα συντονίσουν και θα ενισχύσουν τις προσπάθειές τους για να ανταποκριθούν στην κοινή πρόκληση της εργαλειοποίησης των μεταναστών από την Τουρκία. Όπως είπε, μάλιστα, ο Βούλγαρος ομόλογός του δήλωσε πολύ εντυπωσιασμένος από τον φράχτη στον Έβρο με την χώρα του να εξετάζει να αναβαθμίσει και εκείνη τον δικό της φράχτη που είναι μικρότερος και υποτυπώδης.
protothema.gr

0 Σχόλιο

Αφήστε ένα σχόλιο