Θεοδωρικάκος από τον Έβρο: Σε πλήρη ετοιμότητα οι δυνάμεις ασφαλείας

Το φυλάκιο των Καστανεών, στον Έβρο επισκέφτηκε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος.

«Τα σύνορα της Ελλάδας με την Τουρκία είναι και τα σύνορα της Ευρωπαϊκής Ένωσης» επισήμανε ο κ. Θεοδωρικάκος, αναφερόμενος και στην ολοκλήρωση του φράχτη μήκους 37χιλιομέτρων που «ενδυναμώνει την ασφάλεια των συνόρων, προϋπόθεση για την ασφάλεια των πολιτών σε όλη την Ελλάδα».

Η Ελλάδα τηρεί απαρέγκλιτα τις αρχές του ευρωπαϊκού δικαίου και ταυτόχρονα είμαστε απολύτως έτοιμοι να αντιμετωπίσουμε οποιαδήποτε νέα απειλή ή επιβουλή στα σύνορα της πατρίδας, πρόσθεσε.

«Μετά την υπογραφή της ελληνογαλλικής συμφωνίας είμαστε ακόμα πιο ενισχυμένοι», όπως ανέφερε για να συμπληρώσει ότι «η πλήρης ετοιμότητα ενισχύεται με την πρόσληψη 250 επιπλέον συνοριοφυλάκων».

«Οι δυνάμεις ασφαλείας είναι ένα με τους πολίτες και την τοπική αυτοδιοίκηση. Είμαστε σε απόλυτη επαγρύπνιση και ετοιμότητα γιατί η ασφάλεια στα σύνορα είναι ασφάλεια σε όλη τη χώρα», κατέληξε ο Τάκης Θεοδωρικάκος.

Ο Υπουργός έγραψε στο λογαριασμό του στο facebook:

“Καλημέρα από τον Έβρο, καλημέρα από τα σύνορα της Ελλάδας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης με την Τουρκία! Στις Καστανιές έχει ολοκληρωθεί ο φράχτης μήκος 37 χιλιομέτρων, ο οποίος ενδυναμώνει την ασφάλεια των συνόρων μας, προϋπόθεση για την ασφάλεια των πολιτών σε όλη την χώρα.

· Η Ελλάδα αποτελεί δύναμη ειρήνης και σταθερότητας.

· Η Ελλάδα τηρεί απαρέγκλιτα τις αρχές του Ευρωπαϊκού Δικαίου.

· Ταυτοχρόνως, είμαστε απολύτως έτοιμοι να αντιμετωπίσουμε οποιαδήποτε επιβουλή, οποιαδήποτε απειλή.

Και είμαστε ακόμα πιο ενισχυμένοι μετά την υπογραφή της στρατηγικής συμμαχίας της πατρίδας μας με τη Γαλλία.

Είμαστε σε ετοιμότητα: όλες οι δυνάμεις ασφαλείας στην περιοχή, με την αυτοδιοίκηση, με την τοπική κοινωνία, σε ολόκληρο τον Έβρο,

Ενισχύουμε ακόμη περισσότερο αυτές τις δυνάμεις με την πρόσληψη 250 νέων Συνοριοφυλάκων, οι οποίοι θα ενισχύσουν το Σώμα της Ελληνικής Αστυνομίας που συνδράμει στην ασφάλεια των συνόρων.

Αυτό που έχει σημασία να γνωρίζουν όλοι οι Έλληνες και οι Ελληνίδες, είναι ότι είμαστε σε απόλυτη ετοιμότητα, σε απόλυτη επαγρύπνηση και ότι δεν θα μείνει τίποτα που θα πρέπει να κάνουμε και να μην το κάνουμε για την ασφάλεια τους.

Ασφάλεια στα σύνορα, ασφάλεια σε όλη τη χώρα”.

 

 

0 Σχόλιο

Αφήστε ένα σχόλιο