Θεοδώρεια 2023: Η Ορεστιάδα εορτάζει τη μνήμη των πολιούχων της Αγίων Θεοδώρων

Η Ορεστιάδα γιορτάζει τη μνήμη των πολιούχων της Αγίων Θεοδώρων & υποδέχεται την ιερή εικόνα της Παναγίας Κοσμοσώτειρας. Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων.
Ξεκινούν την Τετάρτη 1 Μαρτίου στην Ορεστιάδα οι εορταστικές εκδηλώσεις «Θεοδώρεια 2023» προς τιμήν των Πολιούχων και Εφόρων της πόλης Αγίων Θεοδώρων, οι οποίες θα διαρκέσουν έως και την Κυριακή 5 Μαρτίου 2023.
Στο πλαίσιο του εορτασμού θα πραγματοποιηθούν θρησκευτικές, πολιτιστικές και αθλητικές εκδηλώσεις που διοργανώνονται από το Εκκλησιαστικό Συμβούλιο του Ιερού Μητροπολιτικού Ναού Αγίων Θεοδώρων και από την Επιτροπή «100 χρόνια Νέα Ορεστιάδα 1923-2023», υπό την αιγίδα του Δήμου Ορεστιάδας.
Οι εκδηλώσεις ξεκινούν με την υποδοχή της ιερής εικόνας της Παναγίας των Θρακών, της Παναγίας Κοσμοσώτειρας Φερών, την Τετάρτη 1 Μαρτίου στις 17:30 στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίων Θεοδώρων Ν. Ορεστιάδας. Θα ακολουθήσει Ιερό Ευχέλαιο προεξάρχοντος του Σεβ. Μητροπολίτου Διδυμοτείχου, Ορεστιάδος και Σουφλίου κ. Δαμασκηνού.
Την Παρασκευή 3 Μαρτίου στις 18:00 στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίων Θεοδώρων θα τελεστεί Μέγας Αρχιερατικός Εσπερινός με αρτοκλασία και η Α’ Στάση των Χαιρετισμών της Θεοτόκου, χοροστατούντος του Σεβ. Μητροπολίτου κ. Δαμασκηνού.
Το Σάββατο 4 Μαρτίου στις 7:00 π.μ. στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίων Θεοδώρων θα τελεστεί Όρθρος και Αρχιερατική Θεία λειτουργία, προεξάρχοντος του Σεβ. Μητροπολίτου Φιλίππων, Νεαπόλεως και Θάσου κ. Στεφάνου, συλλειτουργούντων του Σεβ. Μητροπολίτου Δράμας κ. Δωροθέου και του Σεβ. οικείου Ποιμενάρχου κ. Δαμασκηνού. Θα ακολουθήσει στις 10:30 π.μ. η λιτάνευση των ιερών εικόνων των Αγίων Θεοδώρων και της Παναγίας Κοσμοσώτειρας.
Το Σάββατο 4 Μαρτίου στις 6:00 μ.μ. στο κλειστό γυμναστήριο “Νίκος Σαμαράς” θα πραγματοποιηθούν παλαιστικοί αγώνες σε συνεργασία με την Ελληνική Ομοσπονδία Πάλης και τον Παλαιστικό Σύλλογο Ορεστιάδας “Κένταυρος”.
Την Κυριακή της Ορθοδοξίας 5 Μαρτίου στις 7:00 π.μ. στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίων Θεοδώρων θα τελεστεί ο Όρθρος και η Θεία λειτουργία και θα ακολουθήσει στις 10:00 π.μ. λιτάνευση ιερών εικόνων.
Το απόγευμα της Κυριακής 5 Μαρτίου στις 6:00 μ.μ. στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίων Θεοδώρων θα τελεστεί Κατανυκτικός Εσπερινός χοροστατούντος του Σεβ. Μητροπολίτου κ. Δαμασκηνού και θα πραγματοποιηθεί ομιλία από τον Αρχιμανδρίτη Ειρηναίο Λαφτσή, Πρωτοσύγκελλο της Ιεράς Μητροπόλεως Αλεξανδρουπόλεως.

Το αναλυτικό πρόγραμμα των θρησκευτικών εκδηλώσεων:


0 Σχόλιο

Αφήστε ένα σχόλιο