“Θα δώσουμε μάχη για την προστασία του δημόσιου αγαθού, του νερού”

Με αφορμή την αναταραχή που έχει επιφέρει το υπό συζήτηση νομοσχέδιο για τη δημιουργία ΡΑΕ για τα ύδατα, το Σωματείο Τακτικού Προσωπικού ΔΕΥΑ Αλεξανδρούπολης αναφέρει τα εξής: 

Αυτές τίς μέρες αιφνιδιαστικά και παρά το πολύνεκρο δυστύχημα στα Τέμπη,  βρίσκεται σε διαβούλευση νομοσχέδιο για τη δημιουργία ΡΑΕ για το νερό. Η ρυθμιστική αρχή δημιουργείται όταν υπάρχουν ιδιώτες πάροχοι και το αγαθό είναι εμπορεύσιμο.

Στην περίπτωση τού νερού όμως το ΣΤΕ έχει αποφανθεί ότι είναι δημόσιο αγαθό και δε γίνεται να πωληθεί μεταφέροντας κέρδη στους παρόχους. Αξιοσημείωτο είναι ότι σε όσες χώρες πέρασε το νερό σέ ιδιώτες η τιμή του αυξήθηκε υπερβολικά και υποβαθμίστηκε η ποιότητα του. Για το λόγο αυτό επανήλθε στο δημόσιο όπως στη Γαλλία, την Πορτογαλία το Βερολίνο.

Ειναι νωπές οι μνήμες από την πώληση τής ΔΕΗ καί την κατακόρυφη αύξηση τής τιμής τού ρεύματος η την ιδιωτικοποίηση τών τρένων με τά τρομερά επακόλουθα. Σαν σωματείο εργαζομένων θά δώσουμε αγώνα για τη μη ψήφιση τού νομοσχεδίου γιατί είναι καθήκον μας να προστατεύουμε το δημόσιο αυτό αγαθό και τούς συμπολίτες μας.

0 Σχόλιο

Αφήστε ένα σχόλιο