ΤΑΙΠΕΔ: Εντός των ημερών οι διαγωνισμοί για τα λιμάνια

Ελληνοαμερικανική σύμπραξη φημολογείται ότι θα “χτυπήσει” το λιμάνι Αλεξανδρούπολης και το τερματικό σταθμό Καβάλας

Προκηρύσσονται εντός των ημερών από το ΤΑΙΠΕΔ οι διαγωνισμοί για την αξιοποίηση των πρώτων τριών από τα δέκα περιφερειακά λιμάνια που λειτουργούν με τη μορφή της Ανώνυμης Εταιρείας, σύμφωνα με το businessdaily. Οι διαγωνισμοί θα αφορούν την πώληση πλειοψηφικού πακέτου του Οργανισμού Λιμένος Αλεξανδρούπολης (Ο.Λ.Α.) και του Οργανισμού Λιμένος Ηγουμενίτσας (Ο.ΛΗ.Γ.) καθώς και τη σύμβαση παραχώρησης για τον τερματικό σταθμό εμπορευματοκιβωτίων του λιμανιού της Καβάλας. ΄

Οι υποψήφιοι για το λιμάνι της Αλεξανδρούπολης θα έχουν τη δυνατότητα να συμμετάσχουν και στην υποπαραχώρηση του σταθμού εμπορευματοκιβωτίων της Καβάλας καθώς θεωρείται συμπληρωματικό. Υπενθυμίζεται πως τα λιμάνια της Καβάλας και της Αλεξανδρούπολης, μαζί με αυτό της Θεσσαλονίκης έχουν ενταχθεί στον ευρύτερο σχεδιασμό ανάπτυξης της σιδηροδρομικής Εγνατίας, έργο που θα προκηρυχθεί το φθινόπωρο. Προωθείται, έστω και με αργά βήματα, το σχέδιο διασύνδεσης των τριών λιμανιών με τρία αντίστοιχα της Βουλγαρίας.

Για το λιμάνι της Αλεξανδρούπολης υπάρχει ζωηρότατο ενδιαφέρον των ΗΠΑ και θεωρείται σίγουρο πως θα το διεκδικήσει ένα σχήμα στο οποίο συμμετέχει η αμερικανική SSA Marine, σε συνεργασία με τον ελληνικό όμιλο Goldair. Οι ίδιοι αναμένεται να διεκδικήσουν και τον τερματικό σταθμό της Καβάλας, μέσω της σύμβασης παραχώρησης.

0 Σχόλιο

Αφήστε ένα σχόλιο