Τέλος οι μάσκες στα σχολεία και πανεπιστήμια – Τι ισχύει για τις εξετάσεις

Καταργείται το μέτρο για τις μάσκες στα σχολεία για μαθητές και διδακτικό προσωπικό.

Τέλος στις υποχρεωτική χρήση μάσκας στην εκπαίδευση είναι η εισήγηση της Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων του Υπουργείου Υγείας, στο πλαίσιο της χαλάρωσης των μέτρων για τον κορονοϊό.

Ειδικότερα, από την 1η Ιουνίου αίρεται η υποχρεωτικότητα της μάσκας στην εκπαίδευση για μαθητές, φοιτητές, δασκάλους και καθηγητές σε εσωτερικούς αλλά και σε εξωτερικούς χώρους των σχολικών και πανεπιστημιακών ιδρυμάτων

Παραμένει υποχρεωτική ωστόσο κατά την διάρκεια των εξετάσεων στα σχολεία, καθώς και στις πανελλήνιες εξετάσεις.

Τα μέτρα για το καλοκαίρι 2022

Από την πρώτη ημέρα του τελευταίου ανοιξιάτικου μήνα αναστάλθηκε η επίδειξη του πιστοποιητικού εβολιασμού για την είσοδο σε μπαρ, καφετέριες και καταστήματα, με τους εμβολιασμένους και ανεμβολίαστους να κυκλοφορούν χωρίς περιορισμούς στους κλειστούς χώρους.

Πού παραμένει υποχρεωτική η μάσκα

Μία ακόμα ανάσα ελευθερίας θα έρθει προσεχώς, αφού η μάσκα που μας συνοδεύει τα τελευταία χρόνια θα… πεταχτεί. Όχι όμως παντού.

«Αναστέλλεται η υποχρεωτική χρήση της μάσκας σε όλους τους χώρους εσωτερικούς και εξωτερικούς», είπε ο κ. Πλεύρης.

Ωστόσο τόνισε πως ΔΕΝ καταργείται στους εξής χώρους:

  1. Νοσοκομεία
  2. Μονάδες Φροντίδας Ηλικιωμένων
  3. Μέσα Μαζικής Μεταφοράς (μετρό, ηλεκτρικός, τραμ, λεωφορεία, τρόλεϊ)
Το μοναδικό μέτρο για ανεμβολίαστους

Το δεύτερο μέτρο με το οποίο θα πορευτούμε το καλοκαίρι του 2022, αφορά ένα κομμάτι των ανεμβολίαστων συμπολιτών μας. Συγκεκριμένα όσοι δεν έχουν κάνει το εμβόλιο κατά του κορονοϊού ή δεν έχουν νοσήσει το τελευταίο εξάμηνο και εργάζονται στον ιδιωτικό τομέα με φυσική παρουσία, θα πρέπει να κάνουν ένα rapid test την εβδομάδα, με δικά τους έξοδα.

Αξίζει να σημειωθεί, όπως έχει τονίσει πολλές φορές ο υπ. Υγείας τα μέτρα αυτά θα επαναξεταστούν από τον Σεπτέμβριο, ανάλογα με την πορεία του κορονοϊού στη χώρα μας.

0 Σχόλιο

Αφήστε ένα σχόλιο