Τέλη Μαΐου πιάνουν δουλειά οι 400 νέοι συνοριοφύλακες στον Έβρο

Μέχρι σήμερα 17/2 οι αιτήσεις από τους ενδιαφερόμενους

Ενημερωτική συνάντηση με περίπου 160 στελέχη, που ήταν υποψήφιοι στις τελευταίες ευρωπαϊκές και εθνικές εκλογές, είχε χθες ο Υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής και Ασύλου Νότης Μηταράκης και ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοϊδης,  με θέμα τις πρωτοβουλίες της κυβέρνησης για το μεταναστευτικό-προσφυγικό. Όπως επισημάνθηκε, τέλη Μαϊου αναμένεται να τοποθετηθούν και να αναλάβουν υπηρεσία στον Έβρο οι 400 συνοριοφύλακες, για τους  οποίους, οι αιτήσεις ενδιαφέροντος μπορούν να κατατίθενται έως και σήμερα, 17/2, στις 3 το μεσημέρι.

Ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη αναφέρθηκε εκτενώς στην ασφάλεια των πολιτών, υπενθυμίζοντας ότι υπήρξε ένας από τους βασικούς πυλώνες της κυβερνητικής πολιτικής. Για τα σύνορα και τη φύλαξή τους εκτίμησε ότι η εικόνα έχει βελτιωθεί σημαντικά, ιδιαίτερα στον Έβρο, όπου έως το τέλος Μαΐου θα βρίσκονται επιπλέον 400 συνοριοφύλακες. Στα νησιά του Αιγαίου δρομολογείται η πρόσληψη 800 συνοριοφυλάκων, οι οποίοι θα δράσουν από κοινού με τους άνδρες και τις γυναίκες της Frontex.

Πάντως, σήμερα, σε συνέντευξή του στην ΕΡΤ, ο κ. Μηταράκης ανακοίνωσε το πάγωμα της επίταξης εκτάσεων στα νησιά για τη δημιουργία των κλειστών κέντρων,  για μια εβδομάδα. Στη συνέχεια, σε ανάρτησή του στο Facebook ο κ. Μηταράκης ανέφερε οτι δίνει διορία μίας εβδομάδας στους νησιώτες να υποδείξουν εκείνοι χώρους ώστε να κατασκευαστούν οι κλειστές δομές.   

 

0 Σχόλιο

Αφήστε ένα σχόλιο