Τέμπη: «Το μόνο που σκεφτόμουν ήταν ότι έπρεπε να σώσω ακόμη ένα άτομο»

«Δεν σκέφτηκα τίποτα άλλο, πέρα από το ότι έπρεπε να βοηθήσω τους συνανθρώπους μου» περιγράφει ο 18χρονος Άγγελος Τσιαμούρας ο οποίος ήταν επιβάτης της αμαξοστοιχίας που συγκρούστηκε με το εμπορικό τρένο στα Τέμπη το βράδυ της Τρίτης και είχε ως αποτέλεσμα τον θάνατο δεκάδων ανθρώπων και περισσότερων τραυματιών.

Ο 20χρονος που έσπασε το τζάμι και έσωσε 10 νέους

Ο ίδιος ο οποίος ταξίδευε από την Πάτρα, όπου είχε πάει για το καρναβάλι, μιλώντας στην εφημερίδα «Πελοπόννησος» σημείωσε ότι μαζί με τον Γιώργο που ταξίδευαν μαζί έτρεξαν στα βαγόνια 3 και 4 «για να σώσουμε, όσο το δυνατόν, περισσότερο κόσμο και καταφέραμε μαζί με τους διασώστες να βγάλουμε 16 άτομα. Το μόνο που σκεφτόμουν ήταν ότι έπρεπε να σώσω ακόμη ένα άτομο. Τίποτα άλλο», σημειώνει ο ίδιος ο οποίος περιγράφοντας το σκηνικό χάους που επικρατούσε μετά τη σύγκρουση σημείωσε ότι «στο βαγόνι νούμερο 3 είδαμε πολλούς νεκρούς. Δεν μπορούσες να κάνεις, δυστυχώς, πολλά πράγματα. Η φωτιά είχε επεκταθεί».

«Το βαγόνι νούμερο 1 διαλύθηκε αμέσως, το βαγόνι νούμερο 2 καταστράφηκε από τη φωτιά. Δεν είμαι ήρωας, μη με αποκαλείτε έτσι. Έκανα απλά το καθήκον μου, έναντι των συνανθρώπων μου» τονίζει ο ίδιος ο οποίος βρισκόταν στο βαγόνι νούμερο 6.

Επιπλέον, εκφράζοντας τα συλλυπητήριά του στις οικογένειες των θυμάτων ο18χρονος εξέφρασε την ελπίδα ότι «η Πολιτεία, πλέον, να αναλάβει τις ευθύνες της, για να μην επαναληφθούν παρόμοιες τραγωδίες στο μέλλον».

Χθες, ο Άγγελος Τσιαμούρας μιλώντας στο Mega περιέγραψε ως «πύρινη κόλαση» την κατάσταση που επικρατούσε μετά τη σύγκρουση «δεν έβλεπες τίποτα ήταν σκοτάδι βλέπαμε κόκκινους καπνούς. Δεν υπήρχε αναπνοή. Ήταν πάρα πολύ δύσκολο».

«Εγώ βρισκόμουν στο βαγόνι 6, εκεί το χτύπημα ήταν πολύ μικρό και κανείς δεν έπαθε τίποτα. Όταν βγήκαμε όλοι από το βαγόνι 6 μετακινήθηκα στο βαγόνι 5 και το βαγόνι 4 ώστε να βοηθήσω να βγουν όσοι περισσότεροι άνθρωποι γινόταν. Έπειτα, μαζί με ένα ακόμη παιδί, πήγαμε στο πιο δύσκολο βαγόνι, το βαγόνι 3» σημείωσε ο ίδιος και συνέχισε:

«Μπορέσαμε και σώσαμε από το βαγόνι 3, τουλάχιστον 5 άτομα που ήταν σε πολύ σοβαρή κατάσταση με τη βοήθεια της ΕΜΑΚ».

Υπενθυμίζεται ότι χθες ο 20χρονος Ανδρέας Αλικανιώτης, σύμφωνα με την γιατρό του Πανεπιστημιακού νοσοκομείου Λάρισας Έρη Τζιαστούδη, βγήκε αλώβητος από το 2ο βαγόνι, δεν «λογάριασε» τον κίνδυνο και την μεγάλη φωτιά και μπήκε στα απ όπου έσωσε τουλάχιστον 10 άτομα.

«Αν και ο ουρανός γέμισε σήμερα από αγγέλους, είμαστε τυχεροί που έχουμε ανάμεσά μας έναν επίγειο άγγελο τον 20χρονο φοιτητή Ανδρέα Αλικανιώτη» ανέφερε στην ανάρτησή της η γιατρός.

avgi.gr

0 Σχόλιο

Αφήστε ένα σχόλιο