Ταξίδι στο παρελθόν του Σουφλίου από τους μαθητές και τις μαθήτριες του ΓΕΛ

Οι μαθητές/τριες επισκέφθηκαν, φωτογράφισαν και συμπλήρωσαν ειδικά σχεδιασμένα ερωτηματολόγια σχετικά με αντιπροσωπευτικά δείγματα αρχιτεκτονημάτων της πόλης  

Μαθητές και μαθήτριες των Β’ και Γ’ τάξεων του Γενικού Λυκείου Σουφλίου συμμετείχαν στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα ΜΟΝUΜΕΝΤΑ (αστική μη κερδοσκοπική εταιρεία για την προστασία της αρχιτεκτονικής κληρονομιάς Ελλάδος και Κύπρου) μετά την υπογραφή μνημονίου συνεργασίας. Υπό την επίβλεψη των καθηγητριών Μαρίας Πατσιά και Λεμονιάς Γκάγκου, οι μαθητές/τριες επισκέφθηκαν, φωτογράφισαν και συμπλήρωσαν ειδικά σχεδιασμένα ερωτηματολόγια σχετικά με το κουκουλόσπιτο Μπογιατζή, το Παλαιό Γυμνάσιο και τον Σιδηροδρομικό Σταθμό ως αντιπροσωπευτικά και χαρακτηριστικά δείγματα αρχιτεκτονημάτων της πόλης. Το πρόγραμμα ολοκληρώθηκε τη φετινή σχολική χρονιά με βιντεοσκόπηση δρώμενου που αφορά την ιστορία του κτιρίου του Παλαιού Γυμνασίου, που σήμερα στεγάζει τη Δημοτική Βιβλιοθήκη Σουφλίου.
Σε μια προσπάθεια να διασωθεί η μνήμη των κτιρίων με τα οποία ασχολήθηκε η ομάδα των μαθητών/τριών, σχεδιάζεται η τοποθέτηση πινακίδων στο χώρο των κτισμάτων, ώστε οι επισκέπτες των κτισμάτων να έχουν πληροφορίες για τα συγκεκριμένα κτίρια και σε ψηφιακή μορφή.

0 Σχόλιο

Αφήστε ένα σχόλιο

Δικαιούχος ονόματος τομέα (domain name)
Ε. ΛΑΣΚΑΡΑΚΗΣ ΚΑΙ ΣΙΑ ΕΕ
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΝΩΜΗ
ΑΦΜ: 082164919
ΔΟΥ: ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ

Ιδιοκτήτης: Λασκαράκης Εμμανουήλ
Νόμιμος εκπρόσωπος: Λασκαράκης Εμμανουήλ
Διευθυντής: Λασκαράκης Εμμανουήλ
Διευθυντής σύνταξης: Λασκαράκης Εμμανουήλ
Διαχειριστής: Λασκαράκης Εμμανουήλ

Η ΓΝΩΜΗ - Καθημερινή Εφημερίδα της Θράκης

Τέρμα Αγίου Δημητρίου, Αλεξανδρούπολη

Τηλ 25510 24222, 29888

Fax : 25510 80606

email :  gnomi@gnomionline.gr

              Μέλος του