Τάκης Θεοδωρικάκος από τον Έβρο: «Μήνυμα εθνικής ενότητας με την εφαρμογή του σχεδίου «Ακρίτας»

Ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη παρέλαβε 5 νέα ειδικά εξοπλισμένα οχήματα για την αποτελεσματική φύλαξη των συνόρων

Επίσκεψη στον Έβρο πραγματοποίησε χθες ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη Τάκης Θεοδωρικάκος, ο οποίος επιθεώρησε την εφαρμογή του σχεδίου Ακρίτας και παρέλαβε στις Φέρες πέντε νέα τεθωρακισμένα οχήματα, ειδικά εξοπλισμένα, τα οποία τίθενται στην υπηρεσία της ΕΛ.ΑΣ. για την αποτελεσματική φύλαξη των συνόρων.
Ο κ. Θεοδωρικάκος δήλωσε: «Βρίσκομαι σήμερα εδώ, στον Έβρο, δίπλα στους ακρίτες μας, τα στελέχη της ΕΛΑΣ και των Ενόπλων Δυνάμεων, τους συνοριοφύλακες και όλους όσους προστατεύουν καθημερινά τα σύνορά μας. Έχουμε ήδη θέσει σε εφαρμογή το σχέδιο “Ακρίτας”. Ένα σχέδιο θωράκισης των συνόρων μας, ένα σχέδιο σεβασμού του Διεθνούς Δικαίου και σεβασμού της ανθρώπινης ζωής.
Το Σχέδιο “Ακρίτας” περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, την επέκταση του φράχτη κατά μήκος όλων τον Ελληνοτουρκικών συνόρων στον Έβρο, την ενδυνάμωση του προσωπικού μας με 250 νέες προσλήψεις συνοριοφυλάκων και την ενίσχυση και αναβάθμιση των ηλεκτρονικών μέσων επιτήρησης. Ήδη εγκαθιστούμε σήμερα εδώ 5 νέα οχήματα που διευρύνουν την αποτρεπτική δυνατότητά μας.
Με το σχέδιο «Ακρίτας» εκπέμπουμε ένα ξεκάθαρο μήνυμα εθνικής αποφασιστικότητας: Απέναντι σε όσους, επενδύοντας στον ανθρώπινο πόνο, επιχειρούν να προωθήσουν κρυφές και αλλότριες επιδιώξεις. Και απέναντι σε όσους, εργαλειοποιώντας το μεταναστευτικό, επιχειρούν να εκβιάσουν την ίδια την Ευρώπη.
Όλοι οι Έλληνες παραμένουμε ενωμένοι και προσηλωμένοι στον σεβασμό των κυριαρχικών μας δικαιωμάτων, των διεθνών μας υποχρεώσεων, αλλά και της ίδιας της ανθρώπινης ζωής. Εδώ πονάει η Ελλάδα, ασχέτως αν η Αθήνα και η Θεσσαλονίκη έχουν εκατομμύρια κατοίκους».
Όπως ο ίδιος πιστεύει υπάρχουν «λαθρέμποροι της ελπίδας» που δραστηριοποιούνται στην Τουρκία, οι οποίοι έμμεσα η άμεσα στηρίζονται από την γειτονική χώρα. Επανέλαβε για άλλη μια φορά πως οι ροές φέτος είναι οι μεγαλύτερες ακόμη και από το Μάρτιο του 2020, και ότι τον προηγούμενο μήνα απετράπησαν από τον Έβρο 35.000 παράτυποι μετανάστες.
Ο κ. Θεοδωρικάκος βρέθηκε και στην Γεμιστή αλλά και σε νησίδα στην περιοχή Αμορίου, όπου ενημερώθηκε για το ακριβές σημείο από το οποίο θα αρχίσει η κατασκευή του φράχτη που έπρεπε όπως τόνισε να είχε αρχίσει από χθες. Τέλος, είχε συνάντηση στο Διδυμότειχο με τον δήμαρχο της πόλης, Ρωμύλο Χατζηγιάννογλου και στην Αλεξανδρούπολη με βουλευτές και στελέχη του κόμματος.

0 Σχόλιο

Αφήστε ένα σχόλιο