ΤΑΙΠΕΔ: Πότε θα ληφθεί η απόφαση για την επόμενη φάση του διαγωνισμού για το λιμάνι Αλεξανδρούπολης

Ολοκλήρωση του διαγωνισμού για τη ΛΑΡΚΟ και για το ακίνητο των 468 στρεμμάτων στα Καμένα Βούρλα, προκήρυξη του διαγωνισμού για την πώληση του 67% του Οργανισμού Λιμένος Βόλου και μετάβαση στην τελική φάση του διαγωνισμού για το λιμάνι της Αλεξανδρούπολης βρίσκονται στην ατζέντα του ΤΑΙΠΕΔ για τις αμέσως επόμενες ημέρες.

Ειδικότερα, την Πέμπτη 27 Οκτωβρίου το πρωί αναμένεται να αποσφραγιστούν οι δεσμευτικές οικονομικές προσφορές για τη ΛΑΡΚΟ, τόσο στο κομμάτι που αφορά το ΤΑΙΠΕΔ και ειδικότερα την εκμίσθωση του εργοστασίου στη Λάρυμνα όσο και του ειδικού διαχειριστή για την πώληση των μεταλλίων.

Περίπου τότε το διοικητικό συμβούλιο του ΤΑΙΠΕΔ αναμένεται να αποφασίσει και επί της άμεσης δημοσίευσης διεθνούς πρόσκλησης για εκδήλωση ενδιαφέροντος για το 67% του Οργανισμού Λιμένος Βόλου, με τη σχετική δημοσίευση να γίνεται είτε αυθημερόν είτε τις αμέσως προσεχείς εργάσιμες ημέρες.

Στην ίδια συνεδρίαση προβλέπεται να ληφθεί και η απόφαση για την επόμενη φάση του διαγωνισμού για τον Οργανισμό Λιμένος Αλεξανδρούπολης. Ειδικότερα, σύμφωνα με πληροφορίες, έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία ελέγχου των νομιμοποιητικών και άλλων εγγράφων των δύο υποψηφίων και τώρα αναμένεται να κληθούν να είναι παρόντες στην αποσφράγιση των δεσμευτικών οικονομικών προσφορών τους. Οταν αυτό λάβει χώρα, υπάρχει περιθώριο 10 ημερών για την κατάθεση ενστάσεων. Πηγές της αγοράς εκτιμούν πως είναι ιδιαίτερα πιθανόν να διατυπωθούν ενστάσεις εκατέρωθεν παρά το γεγονός ότι και τα δύο σχήματα συνδέονται με αμερικανικά συμφέροντα. Η διαδικασία αξιολόγησής τους ενδέχεται να χρειαστεί χρονικό διάστημα άνω του μηνός.

Υπενθυμίζεται ότι για το λιμάνι της Αλεξανδρούπολης, το οποίο λειτουργεί ως βάση ανεφοδιασμού των νατοϊκών δυνάμεων σε ολόκληρη την Ανατολική Ευρώπη και εντάσσεται στο πλαίσιο της ελληνοαμερικανικής αμοιβαίας αμυντικής συνεργασίας, έχουν καταθέσει προσφορές δύο σχήματα: πρόκειται αφενός για την Quintana Infrastructure & Development και αφετέρου για την κοινοπραξία των Black Summit Financial, Euroports, EFA Group και ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ.
kathimerini.gr

0 Σχόλιο

Αφήστε ένα σχόλιο