«Ταφόπλακα» για τους ψαράδες της Αλεξανδρούπολης η επένδυση του LNG

Συνάντηση του υποψήφιου βουλευτή Έβρου του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ Βασίλη Τσολακίδη με τον πρόεδρο του Συλλόγου Αλιέων Δημήτρη Σαρίκα

Ως οριστική ταφόπλακα στην επαγγελματική δραστηριότητα των περίπου 300 αλιέων που έχουν απομείνει στην περιοχή της Αλεξανδρούπολης χαρακτήρισε την επένδυση του LNG ο πρόεδρος του συλλόγου Δημήτρης Σαρίκας, κατά τη συνάντηση που είχε με τον υποψήφιο βουλευτή Έβρου του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ Βασίλη Τσολακίδη, στον υπό εγκατάλειψη χώρο της ιχθυόσκαλας, που άλλοτε έσφυζε από ζωή.
Την ίδια στιγμή, όπως είπε, «Τούρκοι βγάζουν πολλαπλάσια χρήματα στα νερά του Αιγαίου, γιατί δεν ελέγχονται και δεν εφαρμόζουν την ευρωπαϊκή νομοθεσία. Στην πραγματικότητα, χρησιμοποιούν εργαλεία και μεθόδους που οι Βρυξέλλες απαγορεύουν στους δικούς μας».
«Το παιχνίδι είναι άνισο και άδικο στο πέλαγος για εμάς που τηρούμε την ευρωπαϊκή νομοθεσία» σημείωσε ο κ. Σαρίκας, ενώ ο κ. Τσολακίδης σημείωσε μετά τη συνάντηση: «Μου δόθηκε η ευκαιρία αλλά και η τιμή να ακούσω από τον πρόεδρο των Αλιέων ενός “αόρατου συλλόγου ” όπως χαρακτηριστικά αποκαλεί τον σύλλογο των 300 εναπομείναντων περίπου οικογενειών που ασχολούνται κάτω από σκληρές οικονομικές συνθήκες με το ψάρεμα και προσπαθούν να ζήσουν σήμερα από αυτό. Ο κ Σαρίκας μου εξήγησε ότι αποκαλεί “αόρατο” τον σύλλογο τους γιατί κανείς δεν βλέπει αυτούς και τα προβλήματα τους».

Οριστική ταφόπλακα ο LNG

Άλλο μεγάλο πρόβλημα μετά την μόλυνση, την κλιματική αλλαγή, την υπεραλίευση, την ασυδοσία των Τούρκων στο Θρακικό, τα ακριβά καύσιμα, και που θα είναι όπως είπε και η οριστική ταφόπλακα του επαγγέλματος στον δήμο Αλεξανδρούπολης, είναι και η λειτουργία εγκαταστάσεων φυσικού αερίου με περιβαλλοντολογικές επιπτώσεις στον θαλάσσιο χώρο και κατά συνέπεια στην δουλειά των ψαράδων.
«Όλα αυτά έχουν ρίξει και μειώνουν την ποσότητα του εμπορεύματος που συσκευαζόταν στην ιχθυόσκαλα και μετά αποστέλλονταν στην πρωτεύουσα και σε άλλες πόλεις. Οι νέοι φεύγουν από το επάγγελμα. Οι συνθήκες έγιναν ιδιαίτερα σκληρές. Τα δίχτυα απλώνονται σε μια περιοχή που οι ελληνοτουρκικές σχέσεις γεννάνε πολλούς κινδύνους… Εμείς τελειώσαμε», καταλήγει ο κ. Σαρίκας εκφράζοντας τους φόβους και την ανησυχία του ότι του χρόνου ίσως να μην υπάρχουν αλιευτικά σκάφη.
«Εγώ γνώρισα άλλη μια εγκαταλελειμμένη δραστηριότητα του πρωτογενή τομέα στον Έβρο από το Κράτος… #ΩςΕδω» σχολίασε ο κ Τσολακίδης.

 

0 Σχόλιο

Αφήστε ένα σχόλιο

Δικαιούχος ονόματος τομέα (domain name)
Ε. ΛΑΣΚΑΡΑΚΗΣ ΚΑΙ ΣΙΑ ΕΕ
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΝΩΜΗ
ΑΦΜ: 082164919
ΔΟΥ: ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ

Ιδιοκτήτης: Λασκαράκης Εμμανουήλ
Νόμιμος εκπσόσωπος: Λασκαράκης Εμμανουήλ
Διευθυντής: Λασκαράκης Εμμανουήλ
Διευθυντής σύνταξης: Λασκαράκης Εμμανουήλ
Διαχειριστής: Λασκαράκης Εμμανουήλ

Η ΓΝΩΜΗ - Καθημερινή Εφημερίδα της Θράκης

Τέρμα Αγίου Δημητρίου, Αλεξανδρούπολη

Τηλ 25510 24222, 29888

Fax : 25510 80606

email :  gnomi@gnomionline.gr

              Μέλος του