Τα «μυστήρια» της απογραφής – Πότε θα μάθουμε πόσοι είμαστε

Για τα «μυστήρια» της απογραφής μίλησε στην ΕΡΤ και την εκπομπή «Με νέα ματιά» ο καθηγητής Δημογραφίας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, κ. Βύρων Κοτζαμάνης

«Κάποια στιγμή θα βγουν και θα μας βγάλουν πολύ λιγότερους απ’ όσοι πραγματικά είμαστε» σχολιάζει χαρακτηριστικά για την αναμονή των πολυαναμενόμενων αποτελεσμάτων της απογραφής που αποτέλεσε σε πολλές περιπτώσεις πεδίο αντιπαράθεσης. Ο κ. Κοτζαμάνης εξήγησε πώς γενικά οι δύο σημαντικοί άξονες της απογραφής είναι η καθολική και η ταυτόχρονη καταγραφή των ατόμων. Στη χώρα μας δεν κατέστη δυνατή ούτε η καθολική ούτε η ταυτόχρονη καταγραφή καθώς η απογραφή έγινε με δύο τρόπους (ηλεκτρονικά και με τον κλασικό τρόπο των καταγραφέων).

Ο καθηγητής Δημογραφίας εκτιμά ότι το ποσοστό διαφυγής (το σφάλμα δηλαδή του αποτελέσματος της απογραφής) θα είναι διπλάσιο σε σχέση με τη προηγούμενη κι αυτό γιατί είναι πολλοί αυτοί οι οποίοι αρνήθηκαν να καταγραφούν. Απαντώντας σε σχετική ερώτηση μάλιστα για τη σημασία της απογραφής και για το σφάλμα διαφυγής ανέφερε ότι μπορεί να επηρεάσει την κατανομή των εδρών σε μία ενδεχόμενη εκλογική αναμέτρηση όπως επίσης επηρεάζει και την χρηματοδότηση των ΟΤΑ.

ertnews.gr

0 Σχόλιο

Αφήστε ένα σχόλιο

Δικαιούχος ονόματος τομέα (domain name)
Ε. ΛΑΣΚΑΡΑΚΗΣ ΚΑΙ ΣΙΑ ΕΕ
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΝΩΜΗ
ΑΦΜ: 082164919
ΔΟΥ: ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ

Ιδιοκτήτης: Λασκαράκης Εμμανουήλ
Νόμιμος εκπρόσωπος: Λασκαράκης Εμμανουήλ
Διευθυντής: Λασκαράκης Εμμανουήλ
Διευθυντής σύνταξης: Λασκαράκης Εμμανουήλ
Διαχειριστής: Λασκαράκης Εμμανουήλ

Η ΓΝΩΜΗ - Καθημερινή Εφημερίδα της Θράκης

Τέρμα Αγίου Δημητρίου, Αλεξανδρούπολη

Τηλ 25510 24222, 29888

Fax : 25510 80606

email :  gnomi@gnomionline.gr

              Μέλος του