Τα έργα φυσικού αερίουσυνεχίζονται, μαζί και η ταλαιπωρία οδηγών και πολιτών

Η Τροχαία έχει ήδη επιβάλει πρόστιμα στην κατασκευάστρια εταιρεία, ενώ ο Δήμος ζητά καθημερινά την αποκατάσταση των δρόμων. Οδηγοί και επαγγελματίες ταλαιπωρούνται καθημερινά από τις λακκούβες και τη σκόνη

 

Της Κικής Ηπειρώτου

Σε εξέλιξη είναι οι εργασίες για την κατασκευή του δικτύου φυσικού αερίου με το οποίο θα μπορούν να τροφοδούνται σπίτια και επιχειρήσεις, στην πόλη της Αλεξανδρούπολης, δίχως να λείπουν τα παράπονα και οι διαμαρτυρίες οδηγών και καταστηματαρχών, καθώς είναι πολλά τα σημεία που ενώ ολοκληρώθηκαν οι εργασίες, δεν έχουν στρωθεί ακόμη με άσφαλτο.

Όπως ενημέρωσε πριν λίγες μέρες η εργολήπτρια εταιρία ως τις 15/03 προβλέπεται να πραγματοποιηθούν εργασίες στις ακόλουθες οδούς: Χίου, Λήμνου, Κωνσταντινουπόλεως, Ζυμβρακάκη, Υψηλάντου, Εργίνου, Φυλής, 28ης Οκτωβρίου, Εθνικής Αντιστάσεως, Σοφοκλέους, 14ης Μαΐου, Ανατολικής Θράκης, Λεωφόρος Δημοκρατίας, Σηλυβρίας, Ε. Φιλιππίδη, Τούντζας και Ποιμενίδη. Επιπλέον, όπως αναφέρονταν στην ίδια ανακοίνωση, σε όλες τις οδούς πλην  των Τούντζα και Ποιμενίδη, θα πραγματοποιηθούν εργασίες αποκατάστασης (ασφαλτόστρωση).

Είχαν προηγηθεί πριν κάποιες εβδομάδες εργασίες σε πιο κεντρικές οδούς, όπως στη Λεωφόρο Δημοκρατίας και επί της 14ης Μαΐου, ωστόσο, όπως κατέγραψε και ο φωτογραφικός φακός της ΓΝΩΜΗΣ στα περισσότερα σημεία που έχουν τοποθετηθεί οι αγωγοί, έχει ακολουθήσει επίστρωση με χώμα και χαλίκια, και όχι με άσφαλτο, με αποτέλεσμα τα οχήματα να δυσκολεύονται στην προσπέλασή τους, ενώ και τα παρακείμενα καταστήματα και κατοικίες είναι διαρκώς γεμάτα σκόνη. Όπως μας είπε επαγγελματίας, που διατηρεί κατάστημα σε κεντρικό σημείο, χρειάζεται να καθαρίζει τη βιτρίνα και τους πάγκους του πολλές φορές την ημέρα.

Πρόστιμα και διαρκείς οχλήσεις

Η Τροχαία της Αλεξανδρούπολης έχει ήδη επιβάλει πρόστιμα στην κατασκευάστρια εταιρεία για την επικινδυνότητα του οδοστρώματος λόγω των ημιτελών εργασιών, ενώ ο Δήμος προβαίνει καθημερινά σε επιτόπιους ελέγχους και οχλήσεις προς την εταιρεία για την αποκατάσταση των δρόμων. Σύμφωνα με τον πρόεδρο της Κοινότητας Γιάννη Ναϊτίδη, υπάρχουν πολλά προβλήματα και σε συνεργασία με τον Δήμαρχο και την Τροχαία, υπάρχουν διαρκώς συστάσεις προς τον υπεύθυνο του έργου και υποδείξεις για επείγουσες επεμβάσεις σε συγκεκριμένα σημεία, τις περισσότερες φορές, όμως, χωρίς αποτέλεσμα.

Όπως αναφέρει στη ΓΝΩΜΗ, η αρχική πρόβλεψη-δέσμευση της εταιρείας ήταν ότι ανά 600 μέτρα έργου, θα ακολουθούσε ασφαλτόστρωση, κάτι που δεν συμβαίνει, παρά μόνο σε κάποια από τα σημεία που έχουν σκαφτεί στην πόλη, με πιο χαρακτηριστικό παράδειγμα την Λεωφόρο Δημοκρατίας, η οποία, τις ώρες με αρκετή κίνηση, μετατρέπεται σε τοπίο στην… σκόνη. Ακόμη όμως και σε σημεία που έχει γίνει ασφαλτόστρωση, υπάρχουν παράπονα ότι έγινε με πρόχειρο τρόπο.

0 Σχόλιο

Αφήστε ένα σχόλιο