«Τα δέντρα φυτεύτηκαν ο Δήμος πρέπει να φροντίσει για το πότισμά τους»

Επιστολή το προέδρου της Οικολογικής Εταιρείας Έβρου, προς τον Δήμαρχο της Αλεξανδρούπολης – Ζητήθηκε η φροντίδα των δένδρων τα οποία φυτεύτηκαν το προηγούμενο Σάββατο στο πάρκο Αλτιναλμάζη

Μέσω επιστολής από τον πρόεδρο της Οικολογικής Εταιρείας Έβρου, προς τον Δήμαρχο της Αλεξανδρούπολης Γιάννη Ζαμπούκη, ζητήθηκε η φροντίδα των δένδρων τα οποία φυτεύτηκαν το προηγούμενο Σάββατο στο πάρκο Αλτιναλμάζη, με κύριο αίτημα «το πότισμά τους».

Συγκεκριμένα ο κ. Δεμερίδης γράφει στην επιστολή του:

«Κύριε Δήμαρχε,

Η χθεσινή δενδροφύτευση στο πάρκο Αλτιναλμάζη μπορούμε να πούμε ότι στέφθηκε με επιτυχία. Περίπου 100 φίλοι μας ανταποκρίθηκαν στην πρόσκληση του συλλόγου μας και φύτεψαν 150 δενδρύλλια.

Εκείνο που πρέπει να ακολουθήσει άμεσα, είναι το πότισμα των φυτών, δεδομένου ότι η γη δεν είχε επαρκή υγρασία. Από τους περίοικους δεν μπορούμε να ελπίζουμε ότι θα αντικαταστήσουν τον Δήμο, που διαθέτει υδροφόρο όχημα.

Θα είναι κρίμα να ξεραθούν τα δενδρύλλια που φυτεύτηκαν, και να πάει χαμένος ο κόπος των εθελοντών. Θα είναι κρίμα, να πάει χαμένος και ο κόπος δυο ανθρώπων που έφεραν 150 δενδρύλλια, σε μια εποχή που ούτε τα Δασαρχεία διατηρούν φυτώρια, ούτε οι ιδιώτες δασολόγοι- εργολάβοι δασοτεχνικών έργων διαθέτουν φυτώρια.

Πέραν αυτών, κ.Δήμαρχε, είναι απαραίτητο να στερεωθούν τα φυτά από ξύλινους πασσάλους, για να κρατηθούν όρθια.
Τόσο το πότισμα, όσο και τα ξύλινα στηρίγματα, πρέπει γίνουν από τον Δήμο, γιατί δεν είναι δυνατόν να γίνουν αυτά από τους περιοίκους και τους εθελοντές.

Με εκτίμηση
Γιώργος Δεμερίδης»

0 Σχόλιο

Αφήστε ένα σχόλιο

Δικαιούχος ονόματος τομέα (domain name)
Ε. ΛΑΣΚΑΡΑΚΗΣ ΚΑΙ ΣΙΑ ΕΕ
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΝΩΜΗ
ΑΦΜ: 082164919
ΔΟΥ: ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ

Ιδιοκτήτης: Λασκαράκης Εμμανουήλ
Νόμιμος εκπσόσωπος: Λασκαράκης Εμμανουήλ
Διευθυντής: Λασκαράκης Εμμανουήλ
Διευθυντής σύνταξης: Λασκαράκης Εμμανουήλ
Διαχειριστής: Λασκαράκης Εμμανουήλ

Η ΓΝΩΜΗ - Καθημερινή Εφημερίδα της Θράκης

Τέρμα Αγίου Δημητρίου, Αλεξανδρούπολη

Τηλ 25510 24222, 29888

Fax : 25510 80606

email :  gnomi@gnomionline.gr

              Μέλος του