ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ: Οσα έγιναν στην περιοδεία των Φάμελλου και Γιαννούλη στον Έβρο

Το κλιμάκιο του ΣΥΡΙΖΑ επισκέφθηκε παραγωγικές μονάδες, την Μονάδα Επεξεργασίας Απορριμμάτων και τη ΔΕΥΑ στην Αλεξανδρούπολη και είχαν επαφές με διοίκηση και εργαζόμενους. Τα στελέχη του κόμματος έκαναν λόγο για «δραματικές επιπτώσεις των καταστροφικών πολιτικών που ακολουθεί η κυβέρνηση της ΝΔ για τη χώρα και ιδιαίτερα για την περιοχή του Έβρου»                                                         

Τον Έβρο επισκέφτηκαν την Τετάρτη οι Σωκράτης Φάμελλος, Τομεάρχης Περιβάλλοντος και Χρήστος Γιαννούλης Αν. Τομεάρχης Υποδομών και Μεταφορών του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

Στα πλαίσια της περιοδείας τους, συνοδευόμενοι από στελέχη της Ν.Ε. ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Έβρου και τη Βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Έβρου Νατάσα Γκαρά, επισκέφτηκαν τις εγκαταστάσεις του Ομίλου Εβροφάρμα στη Μέστη (Μοντέλο Campus), τη Μονάδα Επεξεργασίας Απορριμμάτων (ΜΕΑ) Αλεξανδρούπολης και τη ΔΕΥΑ Αλεξανδρούπολης όπου πραγματοποίησαν ενημερωτικές συζητήσεις με εκπροσώπους της διοίκησης και των εργαζομένων των οργανισμών.

Στη ΜΕΑ 

Το έργο της Μονάδας Επεξεργασίας Απορριμμάτων (ΜΕΑ) Αλεξανδρούπολης εντάχθηκε στον εθνικό σχεδιασμό για τη διαχείριση των απορριμμάτων το 2015, η χρηματοδότηση είχε γίνει επί διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ και  όπως αναφέρει ο κ. Φάμελλος, “είχα την τιμή να συμμετέχω στην υπογραφή της σύμβασης στις 18/01/2019 στην Αλεξανδρούπολη. Η Μονάδα έχει τεθεί σε λειτουργία ως δημόσιο έργο, διαψεύδοντας τα σχέδια της κυβέρνησης Μητσοτάκη για ιδιωτικοποίηση και των απορριμμάτων.
Οφείλει να αποτελεί παράδειγμα διαχείρισης σύμμεικτων αποβλήτων και κυκλικής οικονομίας, με αύξηση της αξιοποίησης δευτερογενών υλικών, με μείωση της ταφής και εξυπηρέτηση των δήμων στους Νομούς Έβρου και Ροδόπης.
Η σωστή της λειτουργια οφείλει να συνδυαστεί με διαλογή στην πηγή και αύξηση της ανακύκλωσης κόντρα στα σχέδια της κυβέρνησης για καύση απορριμμάτων”.

 

Στη ΔΕΥΑΑ

Από τον πρόεδρο της ΔΕΥΑΑ κ. Μιχαηλίδη επισημάνθηκαν οι σημαντικές ελλείψεις σε προσωπικό στην ΔΕΥΑΑ και το υπέρογκο ενεργειακό κόστος. Σύμφωνα με το κλιμάκιο του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, η ακρίβεια στην ενέργεια επιβαρύνει ετησίως με 1.000.000€ επιπλέον τη ΔΕΥΑ Αλεξανδρούπολης με αποτέλεσμα να μειώνονται οι υπηρεσίες προς τους πολίτες. Στους λογαριασμούς ρεύματος μέσης τάσης της ΔΕΥΑ του Σεπτεμβρίου 2022 και παρά τις επιδοτήσεις η τελική δαπάνη ήταν 6πλασια της τιμής πριν τον Ιούνιο 2021.
Η κυβέρνηση προωθεί την ιδιωτικοποίηση των ΔΕΥΑ μέσα από τη χρεωκοπία τους.
Ο ΣΥΡΙΖΑ_ΠΣ υπερασπίζεται το δημόσιο έλεγχο στα κοινωνικά αγαθά όπως το νερό και η ενέργεια.

Εκδήλωση

Η περιοδεία ολοκληρώθηκε με την πραγματοποίηση ανοιχτής πολιτικής εκδήλωσης με πρωτοβουλία της Ν.Ε. ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Έβρου, στο πάρκο Αλτιναλμάζη, με θέμα τις έξι εθνικές  προτεραιότητες του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ για δίκαιο κράτος – δίκαιη κοινωνία – δίκαιη οικονομία.

Την εκδήλωση πλαισίωσε ως εισηγητής ο Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και Τομεάρχης Ενέργειας & Περιβάλλοντος Σωκράτης Φάμελλος, ενώ χαιρετισμό απηύθυνε η Βουλευτής Έβρου και Αν. Τομεάρχης Ψηφιακής Διακυβέρνησης Ενημέρωσης και Επικοινωνίας ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Νατάσα Γκαρά.

Ακολούθησε συζήτηση-πολιτικός διάλογος με μέλη και φίλους/ες του κόμματος που παρεβρέθηκαν στην εκδήλωση σχετικά με μείζονα θέματα πολιτικής επικαιρότητας και θέματα που αφορούν ειδικότερα την περιοχή του Έβρου, όπως το δημογραφικό-την αυξημένη ανεργία στην περιοχή, το λιμάνι Αλεξανδρούπολης, τα χρυσωρυχεία, το λατομείο της Κίρκης, το μεταναστευτικό-προσφυγικό κλπ.

Τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ διαπίστωσαν τις επιπτώσεις των καταστροφικών πολιτικών που ακολουθεί η κυβέρνηση της ΝΔ για τη χώρα και ιδιαίτερα για την περιοχή του Έβρου.

Σε δηλώσεις τους αναφέρθηκαν στην ερήμωση του Νομού ως αποτέλεσμα των πολιτικών υποβάθμισης και συρρίκνωσης υποδομών και υπηρεσιών  της  κυβέρνησης Μητσοτάκη.   Επιπλέον σημείωσαν ότι η ανεξέλεγκτη ακρίβεια σε ρεύμα καύσιμα και βασικά αγαθά οδηγεί σε συρρίκνωση των εισοδημάτων και της αγοραστικής δύναμης των πολιτών και στην οικονομική ασφυξία της κοινωνίας.

Τέλος, τόνισαν ότι μόνη διέξοδος από τις πολιτικές της κυβέρνηση της ΝΔ, που επιλέγει να βυθίσει την κοινωνία στην ακρίβεια, λεηλατώντας παράλληλα το δημόσιο χρήμα, είναι η πολιτική αλλαγή.

0 Σχόλιο

Αφήστε ένα σχόλιο