ΣΥΡΙΖΑ Εβρου: Δίπλα στον δίκαιο αγώνα των υπό διωγμό εργαζομένων του Π.Γ.Ν. Αλεξανδρούπολης

Ανακοίνωση της Νομαρχιακής Επιτροπής σχετικά με την ιδιωτικοποίηση τη καθαριότητας και την απόλυση των εργαζομένων

Στο πλευρό των εργαζομένων που αναμένεται να απολυθούν από το ΠΓΝΑ βρίσκεται η Νομαρχιακή Επιτροπή Έβρου του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ. Σε ανακοίνωσή της, με αφορμή και τη χθεσινή κινητοποίηση των εργαζομένων, αναφέρει:
“Οι εργαζόμενοι, υψηλής εξειδίκευσης με ατομικές συμβάσεις εργασίας που εργάζονται σήμερα στο Π.Γ.Ν. Αλεξανδρούπολης, ΑΠΟΛΥΟΝΤΑΙ, αφού πρώτα έφεραν εις πέρας το βαρύ έργο της καθαριότητας του νοσοκομείου στην περίοδο του Covid-19 και της πανδημίας.
Η διασφάλιση του Δημόσιου και του Κοινωνικού Συμφέροντος αποτελεί ευθύνη της κυβέρνησης και όσων λαμβάνουν τις σχετικές αποφάσεις. Tα ερωτήματα λοιπόν είναι αμείλικτα.
Με ποιο επιχείρημα και μάλιστα χωρίς να υπάρχει επικαιροποιημένη οικονομοτεχνική μελέτη, επανέρχονται οι εργολάβοι στα Νοσοκομεία, όταν αποδεδειγμένα παρέχουν ακριβότερες υπηρεσίες και με χειρότερες σχέσεις εργασίας και αμοιβής για τους εργαζόμενους;
Καλούμε την κυβέρνηση Μητσοτάκη να σταματήσει να έχει σε εργασιακή ανασφάλεια και για προφανείς λόγους τους εργαζόμενους των νοσοκομείων της Χώρας, να ανανεώσει άμεσα τις ατομικές συμβάσεις εργασίας των εργαζομένων και να αποσύρει τον σχεδιασμό της για την επιστροφή των «ημέτερων» εργολάβων στο ΕΣΥ, μέσω αμφισβητούμενης εγκυρότητας και σκοπιμότητας διαγωνισμών!!!!!
Είμαστε δίπλα στον δίκαιο αγώνα των υπό διωγμό εργαζομένων του Π.Γ.Ν. Αλεξανδρούπολης.
Κανείς ΔΕΝ μπορεί να παίζει με την αξιοπρέπεια των εργαζομένων και με τις αντοχές του ήδη τραγικά υποβαθμισμένου και αποδιοργανωμένου ΕΣΥ!”
(φωτο από κινητοποίηση που έγινε για τους ίδιους λόγους τον Φεβρουάριο του ’23)

0 Σχόλιο

Αφήστε ένα σχόλιο

Δικαιούχος ονόματος τομέα (domain name)
Ε. ΛΑΣΚΑΡΑΚΗΣ ΚΑΙ ΣΙΑ ΕΕ
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΝΩΜΗ
ΑΦΜ: 082164919
ΔΟΥ: ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ

Ιδιοκτήτης: Λασκαράκης Εμμανουήλ
Νόμιμος εκπσόσωπος: Λασκαράκης Εμμανουήλ
Διευθυντής: Λασκαράκης Εμμανουήλ
Διευθυντής σύνταξης: Λασκαράκης Εμμανουήλ
Διαχειριστής: Λασκαράκης Εμμανουήλ

Η ΓΝΩΜΗ - Καθημερινή Εφημερίδα της Θράκης

Τέρμα Αγίου Δημητρίου, Αλεξανδρούπολη

Τηλ 25510 24222, 29888

Fax : 25510 80606

email :  gnomi@gnomionline.gr

              Μέλος του