«Συνωστισμός» γαλάζιων υποψηφίων για τον δημαρχιακό θώκο της Αλεξανδρούπολης

Λαμπάκης, Σταυράκογλου, Ασπιώτης και από χθες Πέτροβιτς δηλώνουν έτοιμοι για να δώσουν τη μάχη 

Με μια ανάρτηση στο Facebook το πρωί της Πέμπτης 6 Απριλίου ο Αντιπεριφερειάρχης Έβρου Δημήτρης Πέτροβιτς δήλωσε «έτοιμος» για τον Δήμο Αλεξανδρούπολης, επιβεβαιώνοντας τις φήμες των τελευταίων μηνών. Μπορεί να μην αναφέρονταν ξεκάθαρα η … ετοιμότητα συγκεκριμένα για τον Δήμο Αλεξανδρούπολης, ωστόσο η φωτογραφία του κυρίου Πέτροβιτς με λεζάντα : «Προχωράμε μαζί για να πάμε τον τόπο μας μπροστά», με φόντο το Φάρο, δεν αφήνει περιθώρια για άλλου είδους ερμηνείες. Ο κύριος Πέτροβιτς, μετά από δύο διαδοχικές θητείες στην Περιφερειακή Ενότητα Έβρου, αποφάσισε να διεκδικήσει τον Δήμο Αλεξανδρούπολης, ενώ οι διεργασίες για τη συγκρότηση του ψηφοδελτίου του βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη. Παρά το γεγονός ότι ο ίδιος ανήκει πολιτικά στη Νέα Δημοκρατία, τα άτομα που θα συγκροτούν το ψηφοδέλτιο θα είναι από διάφορους κομματικούς χώρους, αφού βασικό κριτήριο είναι η διάθεσή τους για προσφορά και η σύνδεσή τους με την τοπική κοινωνία.

Ποιος είναι ο Δημήτρης Πέτροβιτς

Ο Δημήτρης Πέτροβιτς, γεννήθηκε στην Αλεξανδρούπολη και σπούδασε Δημοσιογραφία στην Αθήνα, από όπου αποφοίτησε με υποτροφία. Από το 1986 και μετά την στρατιωτική του θητεία, έχει εργαστεί ως ανταποκριτής στη Θράκη σε πολλές αθηναϊκές εφημερίδες (Καθημερινή, Ελεύθερος Τύπος, Απογευματινή, Έθνος, Αδέσμευτος Τύπος, Ελεύθερος, Μεσημβρινή, Βραδινή), για το Διεθνές πρακτορείο ειδήσεων Associated Press και για το Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων.
Παράλληλα, εργάστηκε σε τοπικές εφημερίδες (Επαρχιακός Τύπος, Ελεύθερη Θράκη, Μαχητής), σε ραδιοφωνικούς σταθμούς (ΕΡΑ Ορεστιάδας, Κομοτηνής) και  σε τηλεοπτικούς σταθμούς (ΕΡΤΑ, ΘΡΑΚΗΝΕΤ) ως Διευθυντής Ειδήσεων και συντονιστής πολιτικών εκπομπών. Είναι μέλος της Ένωσης Συντακτών Μακεδονίας – Θράκης (ΕΣΗΕΜΘ) και της Διεθνούς Ομοσπονδίας Δημοσιογράφων (IFJ). Το 2004, τιμήθηκε με το Βραβείο Δημοσιογραφίας από το Ίδρυμα Μπότση, για την ανάδειξη θεμάτων της Θράκης και τη συμβολή του στην αναβάθμιση του Τύπου της ακριτικής Ελλάδας.
Επίσης διετέλεσε υπεύθυνος του Γραφείου Τύπου του Εθνικού Ιδρύματος Παλιννοστούντων Ομογενών Ελλήνων στη Θράκη και Συντονιστής του Γραφείου Ενημέρωσης του Γενικού Γραμματέα της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.


Το 2010 εξελέγη Περιφερειακός σύμβουλος με το συνδυασμό Περιφερειακή Αναγέννηση (Γιώργος Παυλίδης) και διετέλεσε αντιπρόεδρος της Επιτροπής Πολιτισμού – Τουρισμού και μέλος της Οικονομικής Επιτροπής της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης. Το 2014 εξελέγη με το συνδυασμό του Γ. Παυλίδη Αντιπεριφερειάρχης Έβρου. Στις εκλογές του 2019, με το συνδυασμό Νέα Περιφερειακή Αναγέννηση του Χρ. Μέτιου εξελέγη πρώτος σε ψήφους Περιφερειακός Σύμβουλος στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης (με 10.003 σταυρούς προτίμησης), αναλαμβάνοντας εκ νέου τη θέση του Αντιπεριφερειάρχη Έβρου.
Από το 2014 έως το 2021 διετέλεσε παράλληλα Πρόεδρος της Οικονομικής Επιτροπής της Περιφέρειας ΑΜΘ και από το 2016 έως το 2022 αναπληρωτής Περιφερειάρχης.
Από το 2012 έως σήμερα είναι μέλος της Ελληνικής Εθνικής Αντιπροσωπείας στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή των Περιφερειών (COR) και από το 2019 μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου και της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδος (ΕΝΠΕ). Στην κοινωνική του δραστηριότητα μεταξύ άλλων διετέλεσε ιδρυτικό στέλεχος και πρώτος  πρόεδρος του Φιλοζωικού Σωματείου «ΚΙΒΩΤΟΣ» (2006 – 2008) και του παραρτήματος AHEPA (τμήμα HJ21 Δημόκριτος Αλεξανδρούπολης 2012 – 2013), καθώς και μέλος του Δ.Σ. της Ελληνικής Ομοσπονδίας Παγκρατίου Αθλήματος (2013 – 2015).
Είναι παντρεμένος και πατέρας δυο παιδιών.

To γαλάζιο στρατόπεδο

Από το χώρο της Νέας Δημοκρατίας, με επίσης πολυσυλλεκτικό ψηφοδέλτιο, όπως όλα δείχνουν, θα κατέβει και πάλι ο τέως Δήμαρχος Αλεξανδρούπολης Βαγγέλης Λαμπάκης με τον συνδυασμό «Πόλη και Πολίτες» που έχει ήδη ανακοινώσει κάποια πρώτα ονόματα. Ο κύριος Λαμπάκης, μετά την εκλογική ήττα του 2019, παρέμεινε επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης στο δημοτικό συμβούλιο, με διαρκή και έντονη παρουσία, κάτι που αποτελεί σίγουρα εξαίρεση στα δημοτικά μας πράγματα, όχι μόνο τοπικά, αλλά και πανελλαδικά. Στη συντριπτική πλειονότητα των περιπτώσεων, Δήμαρχοι που δεν καταφέρνουν να επανεκλεγούν παραιτούνται και αποσύρονται. Το τελευταίο διάστημα, αναπτύχθηκαν κάποιες φήμες αναφορικά με αποχωρήσεις δημοτικών συμβούλων του τέως Δημάρχου είτε προς την Περιφέρεια ΑΜΘ είτε προς άλλα ψηφοδέλτια. Κάποιες από αυτές τις φήμες διαψεύστηκαν, κάποιες άλλες όχι. Σε κάθε περίπτωση, η παράταξη δηλώνει πανέτοιμη για να δώσει εκ νέου τη μάχη των δημοτικών εκλογών, προτάσσοντας την εμπειρία της, το έργο της και το νέο της πρόγραμμα.


O Σταύρος Σταυράκογλου ανακοίνωσε την υποψηφιότητά του για τον Δήμο Αλεξανδρούπολης στις 21 Μαρτίου. Και σε αυτό το στρατόπεδο οι προετοιμασίες είναι πυρετώδεις, ενώ από μέρα σε μέρα αναμένονται οι πρώτες ανακοινώσεις υποψηφίων. Παρά το γεγονός ότι ο κ. Σταυράκογλου έχει  θητεύσει ως εκλεγμένο μέλος της Εκτελεστικής Γραμματείας της Νέας Δημοκρατίας (2013-2016), Πρόεδρος ΝΟ.Δ.Ε. Ν.Δ. Έβρου (2010-2016), μέλος της ΝΟ.Δ.Ε. Έβρου (2007-2010), για το ψηφοδέλτιο της παράταξης βασικό  κριτήριο είναι η συγκρότησή του με άξιους υποψήφιους, ανεξαρτήτως κομματικής απόχρωσης.

Ένα ακόμη όνομα που κινείται στο χώρο της κεντροδεξιάς και έχει ανακοινώσει την υποψηφιότητά του για το δήμο Αλεξανδρούπολης είναι ο πρόεδρος του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Έβρου Στάθης Ασπιώτης. Μάλιστα σε πρόσφατη συνέντευξή του στο e-evros.gr ανέφερε ότι «δεν αρνούμαι τον πολιτικό μου χώρο που είναι της Νέας Δημοκρατίας αλλά αυτό που επιδιώκω να πάρω είναι το χρίσμα των πολιτών της Αλεξανδρούπολης» σημειώνοντας σε σχετική ερώτηση της Μαρίας Γαβριηλίδη.

Το όνομα της δημοτικής του παράταξης θα είναι «Νέα Δύναμη» και θα παρουσιαστεί σε εκδήλωση στο Δημοτικό Θέατρο στις 28 Απριλίου. Οι φημολογίες κυκλοφορούσαν αρκετό καιρό, ο ίδιος περιόδευε την Ελλάδα, έχοντας αλλεπάλληλες επαφές και συναντήσεις με δημάρχους από διάφορες περιοχές της χώρας, αυτοδιοικητικούς αλλά και υπουργούς της κυβέρνησης και πλέον οι πρωτοβουλίες του φαίνεται να παίρνουν «σάρκα και οστά».

0 Σχόλιο

Αφήστε ένα σχόλιο

Δικαιούχος ονόματος τομέα (domain name)
Ε. ΛΑΣΚΑΡΑΚΗΣ ΚΑΙ ΣΙΑ ΕΕ
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΝΩΜΗ
ΑΦΜ: 082164919
ΔΟΥ: ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ

Ιδιοκτήτης: Λασκαράκης Εμμανουήλ
Νόμιμος εκπσόσωπος: Λασκαράκης Εμμανουήλ
Διευθυντής: Λασκαράκης Εμμανουήλ
Διευθυντής σύνταξης: Λασκαράκης Εμμανουήλ
Διαχειριστής: Λασκαράκης Εμμανουήλ

Η ΓΝΩΜΗ - Καθημερινή Εφημερίδα της Θράκης

Τέρμα Αγίου Δημητρίου, Αλεξανδρούπολη

Τηλ 25510 24222, 29888

Fax : 25510 80606

email :  gnomi@gnomionline.gr

              Μέλος του