Συνεργασία ντόπιων επιχειρηματιών της ΑΜΘ με το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο

Σε ένα κοινό πλαίσιο δράσης συμφώνησαν το Δίκτυο Συνδέσμων Βιοτεχνιών και Βιομηχανιών της ΑΜΘ με το ΔΠΘ

Υπεγράφη στην Κομοτηνή μνημόνιο συνεργασίας μεταξύ του Δημοκρίτειου Πανεπιστήμιου Θράκης και του Δικτύου Συνδέσμων Βιοτεχνιών και Βιομηχανιών της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης (ΔΙΣΒΒΑΜΘ). Έτσι τη Δευτέρα 23/05 στο κεντρικό αμφιθέατρο της πανεπιστημιούπολης επισφραγίστηκε το κοινό πλαίσιο δράσεων μεταξύ των δύο φορέων, με κύριο σκοπό να υπάρξει οικονομική ανάπτυξη της περιοχής και τόνωση του παραγωγικού και επιχειρηματικού περιβάλλοντος και την κοινωνική ευημερία.
Βασικός άξονας της συνεργασίας μεταξύ των συμβαλλομένων που στοχεύουν στην ανάπτυξη ενός συστήματος έρευνας και καινοτομίας, είναι μεταξύ πολλών η διασύνδεση της ακαδημαϊκής κοινότητας με τη μεταποίηση για την ουσιαστική αξιοποίηση και εφαρμογή ερευνητικών αποτελεσμάτων, τεχνολογικών εξελίξεων και καινοτομιών στην παραγωγική και εκπαιδευτική διαδικασία.
Ο Χρήστος Γιορδαμλής πρόεδρος του Δικτύου είπε κατά την τελετή υπογραφής πως «η προσπάθεια αυτή ξεκίνησε από την αγωνία των επιχειρήσεων να βρουν ανθρώπους να στελεχώσουν τις παραγωγικές τους διαδικασίες. Από την άλλη άνθρωποι του πανεπιστημίου βλέπουν το κενό που υπάρχει μεταξύ της εκπαίδευσης και των αναγκών της αγοράς».
Τη Δεύτερα μάλιστα στα πλαίσια της συνεργασίας άνθρωποι του ΔΠΘ επισκέφθηκαν κάποιες «ζωντανές» επιχειρήσεις όπως τις χαρακτήρισε ο κος Γιορδαμλής στη ΒΙΠΕ Κομοτηνής. Τέτοιου είδους συνεργασίες στην περιοχή μας κατά τον ίδιο είναι πολύ σημαντικές διότι «[…] η γνώση που υπάρχει στο πανεπιστήμιο μαζί με την εμπειρία και την πραγματική ανάγκη που υπάρχει από τις επιχειρήσεις, -ευελπιστούμε με αρωγό την Πολιτεία- να μας επιτρέψουν όλους να γίνουμε καλύτεροι και να δούμε την περιοχή μας να “ανθίζει” ξανά».
Ο πρύτανης του ΔΠΘ Αλέξανδρος Πολυχρονίδης από την πλευρά του δήλωσε ευχαριστημένος για αυτήν την συνεργασία που ξεκινάει και εξέφρασε την ελπίδα αυτή να είναι σημαντική τόσο για το ακριτικό πανεπιστήμιο, όσο και για τις επιχειρήσεις σε επίπεδο Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.
xronos.gr

0 Σχόλιο

Αφήστε ένα σχόλιο