Συνεργασία έκπληξη για την “αναβάθμιση του Εβρίτικου βόλεϊ”

ΚΟΙΝΑ ΒΗΜΑΤΑ ΑΠΟ ΜΓΣ ΕΘΝΙΚΟ και «Α.Ο. ΑΜΑΖΟΝΕΣ ΜΑΪΣΤΡΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ 2011»

Τι αναφέρει το Μνημόνιο συνεργασίας που υπέγραψαν – Στην κοινή συνέντευξη τύπου που παραχώρησαν οι πρόεδροι των δύο συλλόγων ανέλυσαν τους στόχους αυτής της συμφωνίας.

Του Νικόλαου Πετρίδη

Κοινή συνέντευξη τύπου έδωσαν την Δευτέρα 25 Οκτωβρίου στα γραφεία του Μ.Γ.Σ. Εθνικού Αλεξανδρούπολης, οι επικεφαλής των Δ.Σ. του Εθνικού και των Αμαζόνων Μαϊστρου, στο πλαίσιο της υπογραφής μνημονίου συνεργασίας, για την ανάπτυξη των τμημάτων υποδομών των δύο αθλητικών σωματείων.

Σε ρόλο συντονιστή ήταν ο πρόεδρος του Εθνικού κος Αυγερινός Μεσινέζης, ο οποίος και πήρε τον λόγο στην έναρξη της συνέντευξης τύπου. Καταρχάς ο κος Μεσινέζης έκανε κάλεσμα και σ’ άλλα σωματεία του νομού Έβρου, να συνδράμουν σ’αυτό το εγχείρημα. Τόνισε ότι «στόχος αυτής της συνεργασίας είναι η βελτίωση και πρόοδος του αθλήματος της πετοσφαίρισης στον νομό Έβρου μέσα από το τεχνικό κομμάτι και από την ανταλλαγή εμπειριών».

Ξεκαθάρισε ότι οι δύο σύλλογοι θα έχουν ανεξάρτητες διοικήσεις , όπως συνέβαινε μέχρι τώρα. Οι διαβουλεύσεις μεταξύ των σωματείων δεν ήταν απόφαση μιας στιγμής, αλλά διάρκειας πέντε μηνών. Οι κυριότεροι στόχοι του μνημονίου συνεργασίας είναι: α) Οργανωμένες αθλητικές δράσεις των τμημάτων ανάπτυξης αγοριών και κορασίδων, β) προωθητικές ενέργειες γνωριμίας και εκμάθησης του βόλεϊ σε νέους και παιδιά σε εκπαιδευτικούς χώρους, γ) ανταλλαγή τεχνογνωσίας και δ) διοργάνωση σεμιναρίων και κοινές διοργανώσεις αγώνων (σε σάλα, μπιτς βόλεϊ, μίνι βόλεϊ).

Στη συνέχεια τον λόγο πήρε η πρόεδρος των Αμαζόνων κα Δέσποινα Τσελιγκοπούλου, η οποία δήλωσε χαρούμενη για αυτήν την συνεργασία με τον ιστορικό σύλλογο του Εθνικού με τις τόσες επιτυχίες στο βόλεϊ. Συνέχισε λέγοντας πως «μετρήσαμε παραμέτρους όλους αυτούς τους πέντε μήνες μέχρι να συμφωνήσουμε με στόχο πάντα να δράσουμε από κοινού, στο αναπτυξιακό κομμάτι του αθλήματος».

Σε μια εποχή που και ο αθλητισμός έχει πληγεί παγκοσμίως, τέτοιες συνεργασίες μόνο θετικά μπορούν να φέρουν. Κλείνοντας τόνισε ότι πρέπει να ξεπεραστούν εμπόδια που υπάρχουν στην πόλη για να ευοδωθεί αυτή η προσπάθεια και ότι είναι ανοιχτή σε προτάσεις.

Δεν θα μπορούσαν να λείπουν βέβαια οι δύο προπονητές των σωματείων, μεγάλα ονόματα στον χώρο του αθλήματος και πρωτεργάτες των επιτυχιών της ανόδου του βόλεϊ στον Έβρο, οι οποίοι αποτελούν εγγύηση για την επιτυχία όπως δήλωσε ο κος Μεσινέζης. Ο κος Μάκης Δημητριάδης προπονητής των Αμαζόνων χαιρέτισε αυτήν την πρωτοβουλία η οποία θα δώσει πολλά στο βόλεϊ της πόλης.

Με περηφάνια δήλωσε «ανδρώθηκα στον Εθνικό ξέρω την φιλοσοφία που διέπει τον σύλλογο και ανάλογα θα ακολουθήσουν και οι Αμαζόνες». Έπειτα μίλησε ο προπονητής του Εθνικού κος Γιώργος Ανδραβίζος δίνοντας συγχαρητήρια στις διοικήσεις των συλλόγων, λέγοντας «είμαι σίγουρος ότι θα γίνουμε καλύτεροι αναπτυξιακά στα τμήματα και των αγοριών αλλά και των κοριτσιών με διάφορες δράσεις που θα οργανωθούν».

Ως προς το περιεχόμενο του μνημονίου ο κος Δημητριάδης υπογράμμισε ότι θα στηριχτούν σε διάφορα τουρνουά με άλλες ακαδημίες,τουρνουά προετοιμασίας, σεμινάρια, προπονητικά camps, αγώνες για ΑΜΕΑ ώστε να ευαισθητοποιηθούν οι φορείς με το όλο εγχείρημα για να εξελιχθούν έτσι και οι υποδομές. Κλείνοντας ο πρόεδρος του Εθνικού κος Μεσινέζης ευχήθηκε καλή επιτυχία σε όλους σ’αυτήν την συνεργασία που ξεκινάει, ευελπιστώντας σε γρήγορα αποτελέσματα.

Σε μια καινοτόμα πρωτοβουλία των δύο σωματείων που ξεπερνάει τα στεγανά της αντιπαλότητας, με μόνο γνώμονα την περαιτέρω ανάπτυξη και βελτίωση του παραδοσιακά ισχυρού εβρίτικου βόλεϊ, δεν μπορούμε παρά μόνο να την επικροτήσουμε ευχόμενοι καλή επιτυχία.

Τι προβλέπει το Μνημόνιο Συνεργασίας                                   

Ο Μ.Γ.Σ.ΕΘΝΙΚΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ και ο Α.Ο.ΑΜΑΖΟΝΕΣ ΜΑΪΣΤΡΟΥ-ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ 2011, εφεξής καλούμενα οι «Συνεργαζόμενοι», σε μία προσπάθεια προώθησης των δεσμών φιλίας και ενδυνάμωσης της αθλητικής συνεργασίας, λαμβάνοντας υπόψη τα καταστατικά και τη φιλοσοφία των δύο σωματείων που απορρέει από αυτά, αντίστοιχα προβάινουν στην υπογραφή του παρόντος Μνημονίου στον τομέα της ανάπτυξης των τμημάτων Πετοσφαίρισης που διαθέτουν και καλλιεργούν στην πόλη της Αλεξανδρούπολης με σκοπό την επιδίωξη των κάτωθι:

ΘΕΜΑ 1

Να ενισχύσουν τη συνεργασία τους εν όψει των ιδιαίτερων συνθηκών που προέκυψαν στον παγκόσμιο αλλά και ενδημικό αθλητισμό λόγω της πανδημίας του COVID 19 εκφράζοντας την πρόθεσή τους να ενώσουν τις αθλητικές τους δυνάμεις ώστε να τεθούν υγιείς και στέρεες βάσεις στα ανδρικά και γυναικεία τμήματα πετοσφαίρισης που έχουν στη διάθεσή τους για την επόμενη τριετία.

 

ΘΕΜΑ 2

Να εργαστούν για την ενίσχυση των δεσμών της μεταξύ τους συνεργασίας στον τομέα της ανάπτυξης του Βόλεϊ της Αλεξανδρούπολης. Ποιο συγκεκριμένα για το σκοπό αυτό:

*Θα ανταλλάσσουν εμπειρίες και γνώσεις στον τομέα της πετοσφαίρισης.

*Θα ανταλλάσσουν πληροφορίες και υλικό τεκμηρίωσης σε τομείς που σχετίζονται με την πετοσφαίριση.

*Θα ανταλλάσσουν τεχνογνωσία στον τομέα των νέων τεχνολογιών που σχετίζονται με το σύγχρονο αθλητισμό και ιδιαίτερα την πετοσφαίριση.

*Θα προγραμματίζουν κοινές επισκέψεις σε εκπαιδευτικά ιδρύματα για την προβολή και διάδοση της πετοσφαίρισης, καθώς και την επιλογή και προώθηση των ταλαντούχων παιδιών.

*Θα συμμετέχουν σε κοινωνικές δράσεις ώστε να βοηθήσουν στην προώθηση της ανδρικής και γυναικείας πετοσφαίρισης.

*Θα προγραμματίζουν κοινές επισκέψεις σε φορείς του Ελληνικού Αθλητισμού, της Ελληνικής Πετοσφαίρισης, της τοπικής αυτοδιοίκησης καθώς και σε τοπικούς επαγγελματικούς φορείς ώστε να προωθηθούν θέματα που αφορούν τη βελτίωση των συνθηκών λειτουργίας των σωματείων, των αθλητικών κτηριακών υποδομών και της υλικοτεχνικής υποστήριξής τους για την αρτιότερη προετοιμασία και αγωνιστική παρουσία όλων των ηλικιακών τους τμημάτων.

 

ΘΕΜΑ 3

Οι συνεργαζόμενοι θα προβούν στη διοργάνωση των παρακάτω:

*Τουρνουά Ακαδημιών και Μίνι Βόλεϊ.

*Τουρνουά αναπτυξιακών τμημάτων.

*Τουρνουά προετοιμασίας ανδρικών και γυναικείων ομάδων πετοσφαίρισης.

*Ανάληψης επίσημων διοργανώσεων πετοσφαίρισης και πετοσφαίρισης επί άμμου τοπικής, περιφερειακής και πανελληνίας εμβέλειας.

*Προπονητικών Camp προετοιμασίας πετοσφαίρισης και πετοσφαίρισης επί άμμου.

*Κατασκηνωτικών περιόδων με αντικείμενο την πετοσφαίριση και πετοσφαίριση επί άμμου.

*Προγραμμάτων Αθλητισμού για όλους.

*Αθλητισμού για ΑμεΑ

*Αθλητιατρικής

*Σεμιναρίων για Αθλητισμό, πετοσφαίριση και πετοσφαίριση επί άμμου.

*Άλλων τομέων συνεργασίας σχετικά με τη δημιουργία, διαχείριση και συντήρηση Αθλητικών εγκαταστάσεων και προπονητικών κέντρων που αφορούν το χώρο της πετοσφαίρισης και πετοσφαίρισης επί άμμου.

*Από κοινού προτάσεων προς την τοπική αυτοδιοίκηση σχετικά με την κατασκευή νέων αθλητικών υποδομών ή και βελτίωσης των ήδη υπαρχόντων

 

0 Σχόλιο

Αφήστε ένα σχόλιο