Ερώτηση για τους 17 συμβασιούχους κατέθεσε η Λαϊκή Συσπείρωση
Συνεδριάζει σήμερα στις 18.30 το Δημοτικό Συμβούλιο Αλεξανδρούπολης. Τα θέματα της ημερήσιας διάταξης είναι:
-
Έγκριση εκμίσθωσης αγροτεμαχίου εντός ορίων διοικητικής αρμοδιότητας Δήμου Αλεξανδρούπολης για εγκατάσταση ποιμνιοστασίου και χρονικής διάρκειας πέντε (5) ετών (Εισηγ. κ. Ψαλτοπούλου Ελ.)
-
Ορισμός μελών Επιτροπής για την εξέταση των αιτήσεων για μείωση των Δημοτικών Τελών και του Δημοτικού Φόρου σε ΑμεΑ και Πολύτεκνους (Εισηγ. κ. Ψαλτοπούλου Ελ.)
-
Εισήγηση της εκτελεστικής επιτροπής στο Δημοτικό Συμβούλιο του σχεδίου Επιχειρησιακού Σχεδιασμού – Β΄ φάσης του Επιχειρησιακού Προγράμματος του Δήμου Αλεξανδρούπολης 2020-2024 (Εισηγ. κ. Δήμαρχος)
-
Έγκριση 5ης τροποποίησης Τεχνικού Προγράμματος έτους 2022 (Εισηγ. κ. Βουρδόλης Θ., Ιντζεπελίδου-Συτμαλίδου Ελ.)
-
Έγκριση προγράμματος τουριστικής προβολής του Δήμου, έτους 2022 (Εισηγ. κ. Βουρδόλης Θ.)
-
Τροποποίηση της 535/2016 απόφασης Δημοτικού Συμβουλίου με θέμα «Έγκριση Κανονισμού Λειτουργίας Δημοτικών Αθλητικών Εγκαταστάσεων» (Εισηγ. κ. Βουρδόλης Θ.)
-
Ορθή λειτουργία του Δημοτικού Συμβουλίου και επαναφορά του μεικτού τρόπου συνεδρίασης δια ζώσης και δια τηλεδιασκέψεως (Εισηγ. κ. Λαμπάκης Ευαγγ.)
-
Εξόφληση οφειλής δανειστών της ΔΕΠΕΑ με αμετάκλητες δικαστικές αποφάσεις (Εισηγ. κ. Λαμπάκης Ευαγγ.)
Ερώτηση της Λαϊκής Συσπείρωσης
Το τελευταίο χρονικό διάστημα προέκυψε και πάλι το θέμα των 17 συμβασιούχων βρεφοκόμων των παιδικών σταθμών. Δηλαδή, μετά από τόσες διαμαρτυρίες, αποφάσεις του ΔΣ του Πολυκοινωνικού και του Δημοτικού Συμβουλίου εξακολουθούν να μένουν απλήρωτες για το μήνα Αύγουστο και Σεπτέμβριο. Επίσης οι νέες συμβάσεις που κλήθηκαν να υπογράψουν και ¨ανέβηκαν¨ στη ΔΙΑΥΓΕΙΑ είναι υπό αμφισβήτηση.
Ζητούμε να ενημερωθεί το ΔΣ για το τι πραγματικά συμβαίνει και αντί να λύνεται το πρόβλημα περιπλέκεται περισσότερο με αποτέλεσμα την απλήρωτη εργασία προσωπικού που χωρίς αυτό δεν λειτουργούν οι παιδικοί σταθμοί. Οι εργαζόμενες έχουν να πληρωθούν από τον Ιούλιο σε μια εποχή οξυμένων αναγκών των οικογενειών τους, γεμίζουν αγωνία και αβεβαιότητα για την συνέχιση της εργασίας τους.
Απαιτούμε να λήξει το πρόβλημα ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ, να πληρωθούν οι μισθοί, να πάψει η αμφισβήτηση των συμβάσεων και να εξασφαλιστεί η εργασία για όλες τις εργαζόμενες για να λήξει δια παντός αυτή η πολύμηνη ταλαιπωρία.