Συνεχίζονται οι «εκθέσεις στρωμάτων και επίπλων» σε γειτονιές της Αλεξανδρούπολης

Δεν έχουν τέλος οι εικόνες με παρατημένα ογκώδη απορρίμματα σε διάφορα σημεία της πόλης
Διαρκής η επέμβαση συνεργείων του Δήμου, αλλά και η αδιαφορία κάποιων πολιτών

 

Δεν έχουν τέλος οι εικόνες με τους σωρούς από παρατημένα έπιπλα, άλλα μεγάλα αντικείμενα και στρώματα σε διάφορες γειτονιές της Αλεξανδρούπολης. Η «μάχη» που καλούνται να δώσουν καθημερινά τα συνεργεία του Δήμου είναι άνιση, αφού είναι πολλοί οι πολίτες που δεν συνεργάζονται.

Κι όλα αυτά, όταν ο Δήμος, η Αντιδημαρχία Καθαριοτητας και η Κοινότητα Αλεξανδρούπολης:

α) Έχουν τοποθετήσει μεγάλα κοντέινερ για την εναπόθεση ογκωδών απορριμμάτων σε σημεία όπως ο πλατανότοπος Μαϊστρου, η ‘είσοδος’ του Άι Γιώργη, παραλίες κτλ

β) Έχουν δώσει στη διάθεση των δημοτών τις τηλεφωνικές γραμμές :  2551350067, 2551350068, προκειμένου να ενημερώνουν την αρμόδια υπηρεσία, ώστε να διευκρινιστεί η ώρα και η ημέρα που μπορεί να γίνει αυτό, σε σημείο που δε θα εμποδίζεται η κυκλοφορία ώστε να παραλειφθούν από το ειδικό συνεργείο.

Ωστόσο, είναι ελάχιστοι αυτοί που ενημερώνουν τον Δήμο, όπως προκύπτει από το ρεπορτάζ της ΓΝΩΜΗΣ. Οι περισσότεροι απλώς παρατάνε δίπλα στους κάδους ή σε άδεια οικόπεδα ό,τι δεν χρειάζονται πια.

γ) Έχουν αναγκαστεί να προχωρήσουν στην επιβολή πολλών προστίμων, στις περιπτώσεις όπου δεν υπάρχει συμμόρφωση. Δυστυχώς, όμως, ο φόβος δεν φαίνεται να φυλάει τα «έρμα».

K.H.

0 Σχόλιο

Αφήστε ένα σχόλιο