Συνεχίζονται οι διεργασίες για τη δημιουργία Π.Ε. Βορείου Έβρου

Τα συμπεράσματα από τη σύσκεψη των πολιτιστικών συλλόγων της Ορεστιάδας 

Συνεχίζει σταθερά να δυναμώνει το αίτημα των βορειοεβριτών για την αποκατάσταση μιας πολύχρονης αδικίας που υφίσταται η περιοχή του Βορείου Έβρου, βιώνοντας τις συνέπειες σε έναν γεωγραφικά αχανή νόμο Έβρου όπου όλα κινούνται σε δύο ταχύτητες. Οι ιδιαιτερότητες των συνθηκών στο βόρειο τμήμα του νομού – που κάποια στιγμή επιτέλους πρέπει να βγει “από την απομόνωση“, όπως και ο ίδιος ο πρωθυπουργός της χώρας Κ. Μητσοτάκης παραδέχτηκε πριν ένα χρόνο στη ΔΕΘ – είναι αυτές που δίνουν τελικά ένα μαζικό χαρακτήρα στη διεκδίκηση.

Συμπληρώθηκε ένας χρόνος δράσης για την Πρωτοβουλία Διεκδίκησης, δηλαδή για το σύνολο σχεδόν των παραγωγικών, οικονομικών και επιστημονικών συλλογικών οργάνων – φορέων της περιοχής. Στην πορεία, η οποία από την αρχή χαρακτηρίστηκε “μαραθώνιος” και όχι “αγώνας ταχύτητας”, προστέθηκαν κι άλλοι φορείς, ενώ το αίτημα έχουν συνυπογράψει ο Σεβ. Μητροπολίτης κ. Δαμασκηνός, πρόεδροι Τοπικών Κοινοτήτων, εκατοντάδες πολίτες και πλέον, αυτή την περίοδο, ξεκίνησε η συλλογή υπογραφών και από τους πολιτιστικούς συλλόγους.

Η αρχή έγινε χθες το απόγευμα (10/10/2022) με πολιτιστικούς συλλόγους του αστικού ιστού της Ορεστιάδας, οι οποίοι καλέστηκαν και ενημερώθηκαν από τους πρωτεργάτες της Πρωτοβουλίας στο θέατρο Διόνυσος. Εκεί, η πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Ορεστιάδας Άννα Μεμετζή έκανε την αρχική εισήγηση και ακολούθησαν παρεμβάσεις από τον πρόεδρο του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ορεστιάδας Νίκο Νικολαΐδη, την πρόεδρο του Εμπορικού Συλλόγου Φιλιώ Μυλωνά κ.α.

Συγκινητική ήταν και οι παρέμβαση των φοιτητών που παραβρέθηκαν, οι οποίοι με το πάθος της νεανικής ορμής τους υποστηρίζουν το αίτημα για την ανάπτυξη τους τόπου που τους φιλοξενεί και τον νιώθουν δικό τους, όπως χαρακτηριστικά ανέφεραν. Όλα οδηγούν στη δικαίωση καθώς κοινό συμπέρασμα είναι πως δεν προκύπτει κανένα αντεπιχείρημα τελικά. Όσο κι αν ζητήθηκε να εκφραστούν προβληματισμοί και ενδεχόμενες αντιρρήσεις, “τίποτα αρνητικό“, ήταν η διαπίστωση όλων, ακόμα και των πιο επιφυλακτικών, στη χθεσινή σύσκεψη των πολιτιστικών συλλόγων της Ορεστιάδας. “Η Περιφερειακή Ενότητα Βορείου Έβρου δεν είναι σε καμία περίπτωση “διασπαστική” κίνηση“, τονίστηκε, “αντίθετα, αποτελεί σύνθεση όλων των πολιτών και φορέων, ως την πλέον ώριμη και ολοκληρωμένη πρόταση για την ανάπτυξη της περιοχής“. Θα ακολουθήσει ενημέρωση και όλων των συλλόγων στις δημοτικές ενότητες και τις τοπικές κοινότητες, καθώς και στα αθλητικά σωματεία, ενώ η συλλογή υπογραφών συνεχίζεται με τη λίστα να γιγαντώνεται μέρα τη μέρα. Περισσότερες πληροφορίες: https://www.facebook.com/voreios.evros
radioevros.gr

0 Σχόλιο

Αφήστε ένα σχόλιο