room-to-grow-bnner

Συνάντηση της «ΑΝΑΣΑ» με το Τοπικό Συμβούλιο Φερών

Πολλά προβλήματα και ελλείψεις διαπίστωσε η παράταξη του Δημοτικού Συμβουλίου Αλεξανδρούπολης
«Πρέπει να περάσουν από την απλή διαχείριση στην διοίκηση, η κλεψύδρα αρχίζει να αδειάζει», προειδοποιεί ο Γ. Καρυπίδης

 

Συνάντηση του επικεφαλής της παράταξης ΑΝΑΣΑ Γιάννη Καρυπίδη με μέλη του Τοπικού Συμβουλίου Φερών  πραγματοποιήθηκε πριν λίγες μέρες, όπου συζητήθηκαν όλα τα προβλήματα της περιοχής.

Ο κ. Καρυπίδης ευχαρίστησε τα μέλη του Τοπικού Συμβουλίου Φερών για την  άμεση ανταπόκριση στο κάλεσμα της παράταξης, που, όπως αναφέρει, «είναι η μόνη παράταξη που άνοιξε αυτό το δίαυλο επικοινωνίας με τα Τοπικά Συμβούλια. Για όσους δεν γνωρίζουν τον προηγούμενο μήνα πραγματοποιήθηκε συνάντηση με το Τ.Σ. Πέπλου, πράγμα το οποίο υιοθέτησε και άλλη παράταξη σε δεύτερο χρόνο, που θεωρώ ότι είναι υγιές και θετικό.

Έτσι λοιπόν θέλουμε να ευχαριστήσουμε τον Πρόεδρο του Τ.Σ .κύριο Πεμούση Αθανάσιο, τον αντιπρόεδρο κύριο Μεϊμάρογλου Μανώλη, τον σύμβουλο αλλά και πρόεδρο του ΤΟΕΒ κύριο Παντελίδη Βασίλη, τον κύριο Καπούτση Βασίλειο, τον κύριο Βαλκάνη Χρήστο, τον κύριο Πρασάκη Απόστολο, που μας ενημέρωσε ότι δεν θα παρευρεθεί λόγω απουσίας του εκτός Περιφέρειας καθώς και τον κύριο Πουλαράκη Πασχάλη που λόγω ξαφνικής υποχρέωσης επίσης δεν μπορούσε να παρευρεθεί.

Σκοπός της συνάντησης ήταν να γνωρίσουμε το νέο Τοπικό Συμβούλιο, να ακούσουμε τις προτάσεις τους, να μας κάνουν ενημέρωση για τα θέματα που απασχολούν την τοπική κοινωνία καθώς και να ακούσουμε τις αγωνίες και τους προβληματισμούς τους εάν και εφόσον υπάρχουν. Και τέλος να καταθέσουμε και εμείς τις προτάσεις και τις απόψεις τις δικές μας.

Αυτό που οφείλω να καταθέσω και να τους το αναγνωρίσω είναι ότι παρόλο που προέρχονται από διαφορετικές παρατάξεις, υπάρχει ομοφωνία και ταύτιση των απόψεών τους στα προβλήματα που μας έθεσαν και τους απασχολούν και παραμένουν άλυτα εδώ και ένα χρόνο».

 

Προβλήματα και ελλείψεις

Όπως αναφέρει ο κ. Καρυπίδης, ένα από τα καίρια θέματα που τέθηκαν ήταν αυτό της αποψίλωσης των υπηρεσιών της Αντιδημαρχίας Φερών, με τη μεταφορά των υπαλλήλων λόγω covid στην έδρα του Δήμου και μάλιστα με την τελευταία εξέλιξη που έγινε την προηγούμενη εβδομάδα που μεταφέρθηκαν και οι υπολογιστές τους.

Επιπλέον, όπως επισημαίνεται δεν υπήρξε καμία ενημέρωση: για το Σφαγείο Φερών, για το νέο Λύκειο Φερών, για την τηλεθέρμανση Φερών, «ένα έργο σημαντικό, ένα εργαλείο που θα φέρει ανάπτυξη όχι μόνο στις Φέρες αλλά σε όλη την Δημοτική Ενότητα Φερών». Επίσης, δεν υπήρξε ως τώρα καμία ενημέρωση για τα θέματα που έχουν ψηφιστεί από το Τοπικό Συμβούλιο τις περισσότερες φορές με απόλυτη πλειοψηφία και καμία προώθηση των θεμάτων που έχουν ψηφιστεί από το Τοπικό Συμβούλιο για συζήτηση μέσα το Δημοτικό Συμβούλιο.

Ακόμη, δεν υπάρχει καμιά θετική εξέλιξη και ενημέρωση στο σημαντικό κομμάτι που αφορά την βόρεια είσοδο της πόλης, που το πρόβλημα είναι πολύ έντονο για όσους εισέρχονται πχ από το Σουφλί ή από το Τελωνείο Κήπων και δεν γνωρίζουν την περιοχή, με αποτέλεσμα ξαφνικά να βρίσκονται στην Καβησό αντί για Φέρες. Επιπλέον, όπως αναφέρει ο επικεφαλής της «ΑΝΑΣΑ», δεν έχει υπάρξει καμία διεκδίκηση εκ νέου του κόμβου της Πυλαίας, ανεξαρτήτως με την κατασκευή των διοδίων αλλά και τα σχέδια της ΕΓΝΑΤΙΑΣ ΑΕ., «γιατί όλα κερδίζονται με αγώνες», όπως αναφέρει ο ίδιος.

Σε ό,τι αφορά την αγροτική οδοποιία,  επιχείρησαν για αρκετές μέρες τρία γκρέιντερ χωρίς όμως καθόλου υλικό. Έτσι, η κατάσταση των αγροτικών δρόμων μόλις έχουμε βροχόπτωση γίνεται χειρότερη από ό,τι ήταν πριν.

Επίσης, δεν υπάρχει μέριμνα για αποθήκευση υλικού (θαλαμοαποθήκη) ή κάποια θετική εξέλιξη για τον καθαρισμό των αγροτικών δρόμων παράπλευρα, από δέντρα και κλαδιά, με αποτέλεσμα να μην μπορούν να κινηθούν μεγάλα μηχανήματα. Επιπλέον, διαπιστώθηκε πως δεν έχει γίνει καμία ενέργεια για την αντιμετώπιση του έντονου κυκλοφοριακού προβλήματος που βιώνουν οι Φέρες εντός αστικού ιστού.

«Για την ιστορία να αναφέρω ότι η τελευταία ‘παρέμβαση –λίφτινγκ’ που έγινε αποσπασματικά και μεμονωμένα χωρίς καμία μελέτη σε ένα δρόμο στο κέντρο, ήταν παραμονές εκλογών από την προηγούμενη δημοτική αρχή πράγμα που έλυσε κάποια προβλήματα, αλλά δημιούργησε άλλα τόσα», αναφέρει ο κ. Καρυπίδης.

Για άλλα τεχνικά έργα, επισημαίνει πως δεν υπάρχει ενημέρωση για την εξέλιξη στο θέμα του  αρδευτικού Φερών -Μοναστηρακίου –Δορίσκου.

«Αναφορικά με τον περιφερειακό της πόλης, υπάρχει αλλά δεν χρησιμοποιείται γιατί είναι σε άθλια κατάσταση. Την ίδια εικόνα παρουσιάζουν και πολλοί δρόμοι εντός ιστού με λακκούβες και τρύπες, βουναλάκια και εξογκώματα. Έχουν περάσει δέκα χρόνια από την κατασκευή του βιολογικού και υπάρχουν ακόμη τομές στο κέντρο της πόλης και όχι μόνο, οι οποίες δεν έχουν αποκατασταθεί με άσφαλτο και έχουν ακόμη χαλίκι», σημειώνει ο κ. Καρυπίδης.

«Θέματα καθημερινότητας, όπως πάρκα, παιδικές χαρές, κάδοι, έχουν μπει στον αυτόματο πιλότο, ή καλύτερα στον πάγο. Σε κάποιες περιπτώσεις εφαρμόζουνε την τεχνική που εγώ την ονομάζω ‘η τεχνική του ώριμου φρούτου’, δηλαδή όταν ωριμάσουν τα φρούτα στα δέντρα αντί να ανεβούμε και να τα μαζέψουμε εμείς προτιμούμε να πέσουν και μετά να τα μαζέψουμε γιατί αυτή είναι πιο εύκολη διαδικασία.

ΔΕΥΑΦ ακέφαλη εδώ και σχεδόν ένα χρόνο. Δύο τοποθετήσεις δύο παραιτήσεις και χωρίς υδραυλικό.

Γήπεδο Φερών (ποδοσφαίρου). Το ενενήντα τοις εκατό των μαθητών της τρίτης Λυκείου δηλώνει σχολές που χρειάζονται αγωνίσματα. Δυστυχώς εδώ και δέκα χρόνια δεν υπάρχει μια βαλβίδα για σφαίρα και ένας μικρός διάδρομος με βατήρα για το μήκος το οποίο απαιτεί ελάχιστο κόστος. Και δεν μιλάμε για τα κουλουάρ και διαδρόμους με ταρτάν που αυτονόητα έπρεπε να υπάρχουν σε όλη την περίμετρο, ώστε τα παιδιά να μην κατεβαίνουν στην Αλεξανδρούπολη για προπόνηση, να χάνουν χρόνο και χρήματα, αλλά και να επιβαρύνουν το γήπεδο Φώτης Κοσμάς.

Τέλος, θέλω να αναφέρω αυτό που για μας έχει την μεγαλύτερη αξία, από όλα όσα ανέφερα παραπάνω και είναι ο τρόπος που η Δημοτική Αρχή αντιλαμβάνεται και αντιμετωπίζει τον θεσμό αλλά και τον ρόλο του Τοπικού Συμβουλίου. Ο οποίος είναι αποκαρδιωτικός και απαξιωτικός. Θα ήμασταν αφελείς, όπως και το Τοπικό Συμβούλιο , αν πιστεύαμε ότι όλα αυτά που αναφέραμε θα μπορούσε να τα πραγματοποιήσει οποιαδήποτε δημοτική αρχή μέσα σε ένα χρόνο. Αυτό όμως που πιστεύουμε ότι θα έπρεπε να είχε γίνει και δεν κοστίζει, στον ένα χρόνο, ήταν η ενημέρωση, η στόχευση, ο προγραμματισμός, η ιεράρχηση και η υλοποίηση.

Δεν ξέρω αν αυτό είναι απαξίωση, εγκατάλειψη ή αδιαφορία. Θεωρώ όμως ότι πρέπει να περάσουν από την απλή διαχείριση στην διοίκηση. Γιατί η κλεψύδρα αρχίζει να αδειάζει».

 

0 Σχόλιο

Αφήστε ένα σχόλιο