Συνάντηση με τον πρωθυπουργό ζητούν οι ΟΕΒΕΣ ΑΜΘ και Σερρών λόγω των μεγάλων προβλημάτων τους

Επιστολή με αποδέκτη τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, συνυπογράφουν οι πρόεδροι των Ομοσπονδιών Εμπορείου Βιοτεχνών  Ανατολικής Μακεδονίας, Θράκης και Σερρών.

Σύμφωνα με τον «Χρόνο», βασικό αίτημα η κατ’ ιδίαν συνάντηση με τον ίδιο, για μία σειρά ζητημάτων που απασχολούν τους επαγγελματίες στον απόηχο της πανδημίας και με δεδομένο τον ‘βραχνά’ της διασυνοριακότητας.

Η επιστολή τους: «Τα προβλήματα και οι δυσχέρειες στον επισιτιστικό, τουριστικό και εμπορικό κλάδο, μέρα με τη μέρα οδηγούν τους επιχειρηματίες στην απελπισία. Από την 13η του Μάρτη και μετά, οι ημέρες των κυβερνητικών εντολών να κλείσουν τα καταστήματά λόγω της πανδημίας, αποτέλεσαν και την αρχή μιας νέας εξαιρετικά δύσκολης περιόδου για όλους τους επιχειρηματίες. Για 2,5 μήνες ζήσαμε με την αγωνία και το άγχος της επαγγελματικής μας επιβίωσης. Τα καταστήματά μας ήταν κλειστά και οιοσδήποτε επιχειρηματικός σχεδιασμός για την επόμενη μέρα της νέας κρίσης έπεφτε στο κενό.

Τα μέτρα στήριξης πληττόμενων επιχειρήσεων από την πανδημία Covid-19 που εφαρμόζονται, φαντάζουν στην περιοχή μας ως μικρές ανάσες λίγο πριν μας κόψουν το οξυγόνο. Και τα χτυπήματα της νέας κρίσης δεν έχουν τελειωμό…

Κατανοούμε απολύτως τους λόγους αποκλεισμού της περιφέρειάς Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης και της απόφασή σας για το κλείσιμο των συνοριακών σταθμών Εξοχής, Νυμφαίας και Ορμένιου, παρόλα αυτά η διαπίστωση είναι μία και ξεκάθαρη: Οι Επαγγελματίες, Βιοτέχνες και Έμποροι της Βόρειας Ελλάδας έχουν περιέλθει σε βαθύ τέλμα. Στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη σημειώνεται μακροχρόνια έλλειψη αεροπορικών δρομολογίων, και τώρα με τον αποκλεισμό του οδικού τουρισμού από όμορα κράτη θα οδηγήσουν όλη την περιοχή σε οικονομικό μαρασμό.

Γνωρίζουμε ότι η πανδημία του κορωνοϊού, είναι πρωτόγνωρη για την σύγχρονη κοινωνία, γνωρίζουμε, επίσης, ότι οι χειρισμοί σας επί του ζητήματος δεν επιδέχονται αρνητικού σχολιασμού, καθώς προχωρήσατε σε καθοριστικές και ουσιαστικές αποφάσεις για την αποτροπή της εξάπλωσης της πανδημίας […]».

Η επιστολή τους καταλήγει με το αίτημα της διεξαγωγής μίας κατ’ ιδίαν συνάντησης με τον πρωθυπουργό.

 

0 Σχόλιο

Αφήστε ένα σχόλιο