Συμβασιούχοι του ΕΣΠΑ στο Πολυκοινωνικό του Δήμου παραμένουν απλήρωτοι

Παρέμβαση της Λαϊκής Συσπείρωσης  Αλεξανδρούπολης                                                

Να πληρωθούν τώρα οι συμβασιούχοι ΕΣΠΑ των παιδικών σταθμών του Δήμου Αλεξανδρούπολης και να διορθωθούν και να υπογραφούν εκ νέου οι συμβάσεις ως 31/8/2022 για να έχουν τη δυνατότητα παράτασης της σύμβασης σε περίπτωση συνέχισης του προγράμματος όπως ορίζει η νομοθεσία, απαιτεί η Λαϊκή Συσπείρωση Δήμου Αλεξανδρούπολης και ζητά να συζητηθεί στο Δημοτικό Συμβούλιο το θέμα των συμβασιούχων ΕΣΠΑ του Πολυκοινωνικού Δήμου Αλεξανδρούπολης.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της Λαϊκής Συσπείρωσης:

Στο «Κέντρο Κοινωνικής Προστασίας Αλληλεγγύης, Παιδείας και Περιβάλλοντος (Πολυκοινωνικό) του Δήμου Αλεξανδρούπολης, στις 1/12/2021 έγινε η πρόσληψη 20 συμβασιούχων ορισμένου χρόνου για να μπορούν να λειτουργούν βασικές δομές. Μέχρι σήμερα οι εργαζόμενοι/ες (βρεφοκόμοι, μαγείρισσες, καθαριστές, βοηθοί) παραμένουν απλήρωτοι μέσα σε συνθήκες οικονομικής κρίσης. Και ενώ απαιτούν την πληρωμή τους η διοίκηση του Πολυκοινωνικού διαρκώς μεταθέτει την ημερομηνία πληρωμής των 2 μηνών ενώ σε άλλους Δήμους οι αντίστοιχοι συμβασιούχοι έχουν πληρωθεί.
Επιπλέον κατά την υπογραφή των συμβάσεών τους υπέγραψαν σύμβαση από 1/12/2021 έως τις 31/7/2022 ενώ αυτά τα προγράμματα ΕΣΠΑ προβλέπουν συμβάσεις ως 31/8/2022 (πράγμα που τους δίνει το δικαίωμα ανανέωσης συμβάσεων όπως γίνεται με τους υπόλοιπους εργαζόμενους των προγραμμάτων ΕΣΠΑ).
Χωρίς τους συμβασιούχους στους παιδικούς σταθμούς και στις άλλες δομές του συγκεκριμένου νομικού προσώπου δεν μπορεί να λειτουργήσει τίποτα. Οι ελλείψεις είναι τόσο μεγάλες όπως και οι ανάγκες του κόσμου για δουλειά. Δεν είναι αρκετό που κυβερνήσεις και δημοτικές αρχές κρατούν τους εργαζόμενους στην ομηρία της ελαστικής εργασίας; Πρέπει να τους αφήνουν και απλήρωτους και να τους περικόπτουν ακόμη και τα ελάχιστα που δικαιούνται;
Ως Λαϊκή Συσπείρωση απαιτούμε:

  • Να πληρωθούν ΤΩΡΑ οι συμβασιούχοι ΕΣΠΑ των παιδικών σταθμών.
  • Να διορθωθούν και να υπογραφούν εκ νέου οι συμβάσεις ως 31/8/2022 για να έχουν τη δυνατότητα παράτασης της σύμβασης σε περίπτωση συνέχισης του προγράμματος όπως ορίζει η νομοθεσία.

Γι αυτό το λόγο κι επειδή αυτή η τακτική μπορεί να αποτελέσει προηγούμενο για την ισχύ των συμβάσεων ζητούμε να συζητηθεί το θέμα στο Δημοτικό Συμβούλιο.

 

0 Σχόλιο

Αφήστε ένα σχόλιο