Συμμετοχή του Φορέα Διαχείρισης Δέλτα Έβρου σε σύσκεψη του προγράμματος BIOLEARN στο Μπουργκάς

Στο πλαίσιο του προγράμματος «Eco-Conscious Minds to Stop Pollution in the Valuable Wetlands of Black Sea Basin – BIOLEARN» (Ανάπτυξη οικολογικής συνείδησης για να σταματήσει η ρύπανση στους πολύτιμους υγροτόπους της λεκάνης απορροής της Μαύρης Θάλασσας), που χρηματοδοτείται από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Black Sea Basin, πραγματοποιήθηκε η δεύτερη σύσκεψη της Διοικούσας Επιτροπής, στις 22-24 Νοεμβρίου 2021, στο Burgas της Βουλγαρίας.

Ο Φορέας Διαχείρισης Προστατευόμενων Περιοχών Δέλτα Έβρου και Σαμοθράκης, που συμμετέχει σε αυτό το πρόγραμμα, παραβρέθηκε εκεί με την συμμετοχή δύο εκπροσώπων του, για την παρουσίαση και τον έλεγχο της πορείας του προγράμματος. Συζητήθηκαν για όλους τους εταίρους τα επιτευχθέντα αποτελέσματα, οι δράσεις που έχουν καθυστερήσει, οι προϋπολογισμοί και απολογισμοί των δαπανών, τα προβλήματα που ανέκυψαν και οι τρόποι επίλυσης αυτών.

Το πρόγραμμα «Ανάπτυξη οικολογικής συνείδησης για να σταματήσει η ρύπανση στους πολύτιμους υγροτόπους της λεκάνης απορροής της Μαύρης Θάλασσας – BIOLEARN» υλοποιείται στο πλαίσιο του Black Sea Basin Project και συμμετέχουν 5 χώρες. Η Τουρκία με το Εθνικό Πάρκο της λίμνης Γκαλά, η Βουλγαρία με τη λίμνη Πομόριε, η Ουκρανία με το Δέλτα του Δούναβη, η Γεωργία με την περιοχή του Κεντρικού Κολκέτι και η Ελλάδα με το Δέλτα του Έβρου.

Στόχος του προγράμματος είναι η προσέλκυση της προσοχής των τοπικών κοινοτήτων και των επισκεπτών/τουριστών για τα αρνητικά αποτελέσματα που έχουν οι ασυνείδητες καθημερινές τους δραστηριότητες στο τοπικό οικοσύστημα που σχετίζεται με τη ρύπανση των υδάτων μέσω της χρήσης παράνομων χώρων απόρριψης που τοποθετούνται σε υδάτινες πηγές, εγκατάλειψης παλαιών σχισμένων διχτυών σε λεκάνες απορροής, απερίσκεπτη χρήση πλαστικών σακουλών ή ανεξέλεγκτης διάθεσης γεωργικού, χημικού και αλιευτικού εξοπλισμού στην επικράτεια αυτών των πολύ σημαντικών υγροτόπων.

0 Σχόλιο

Αφήστε ένα σχόλιο