Συμφώνησαν Μητσοτάκης-Ερντογάν: H ένταση του περασμένου καλοκαιριού δεν πρέπει να επαναληφθεί 

Ολοκληρώθηκε η συνάντηση του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Τούρκο πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, που ξεκίνησε στις 5.20 μετά το μεσημέρι, μετά το πέρας των εργασιών της Συνόδου Κορυφής του ΝΑΤΟ.

Σημειώνεται ότι η συνάντηση των δύο ηγετών κράτησε για περισσότερη από μία ώρα και έγινε σε ιδιαίτερα θερμό κλίμα. Οι δύο ηγέτες αναγνώρισαν ότι υπάρχουν διαφορές ανάμεσα στις δύο χώρες, ωστόσο συμφώνησαν ότι το κλίμα έντασης του περασμένου καλοκαιριού δεν πρέπει να επαναληφθεί.

Στην τοποθέτησή το στη Σύνοδο των ηγετών του ΝΑΤΟ, ο Έλληνας Πρωθυπουργός έκανε λόγο για σημαντικό ρόλο που έχει να διαδραματίσει το ΝΑΤΟ στις εξελίξεις.  «Η δέσμευσή μας να προστατεύσουμε τις κοινές βάσεις του διατλαντικού μας δεσμού, να υπερασπιστούμε τα κοινά συμφέροντά μας επιδεικνύοντας ενότητα και αλληλεγγύη, θα πρέπει τώρα, σήμερα, περισσότερο από ποτέ, να είναι κάτι παραπάνω από λόγια. Ναι, η συλλογική μας ευθύνη να διατηρήσουμε και να ενισχύσουμε την παγκόσμια ειρήνη και σταθερότητα δεν μπορεί και δεν πρέπει να επιτρέψει την ανάδυση νέων διαχωριστικών γραμμών. Θα πρέπει όμως να είμαστε ένας οργανισμός που βασίζεται σε λύσεις, δομώντας αμοιβαία κατανόηση μέσω της συλλογικής δράσης. Οι κοινωνίες μας θέλουν οι ηγέτες να αναλαμβάνουν δράση. Δεν πρέπει να τους απογοητεύσουμε», σημείωσε ο κ. Μητσοτάκης.

ethnos.gr

0 Σχόλιο

Αφήστε ένα σχόλιο