Κάλεσμα από τους αγροτικούς συλλόγους βορείου Έβρου
Σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από τα πολιτικά γραφεία κυβερνητικών βουλευτών του νομού, καλούν οι αγροτικοί σύλλογοι βορείου Έβρου, για αύριο Τρίτη, διαμηνύοντας ότι συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις τους. Την ίδια στιγμή, οι αγρότες στο μπλόκο των Κήπων, από απόψε το βράδυ ως και την Παρασκευή, ανοίγουν την πρόσβαση για τα φορτηγά που έχουν συγκεντρωθεί στα σύνορα, σχηματίζοντας ουρά περίπου 5 χιλιομέτρων τις τελευταίες μέρες.
Αναλυτικά:
Οι αγρότες και οι κτηνοτρόφοι στο μπλόκο Ορμενίου συνεχίζουμε τον δύσκολο και δίκαιο αγώνα για την επιβίωσή μας.
Με μαζική συμμετοχή, με τη στήριξη φορέων και πολιτών, παραμένουμε στον δρόμο και διεκδικούμε το μέλλον του κλάδου μας και της περιοχής μας.
Η κυβέρνηση προσπάθησε και συνεχίζει να προσπαθεί, με απειλές, στοχοποίηση, δικογραφίες και επικοινωνιακούς ελιγμούς, να σπάσει το ηθικό μας. Δεν θα τα καταφέρει.
Εμείς είμαστε ακόμη εδώ και θα παραμείνουμε μέχρι να δικαιωθούν τα αιτήματά μας και να δοθούν ουσιαστικές απαντήσεις στα προβλήματα που μας οδηγούν στον αφανισμό.
Καλούμε όλους τους αγρότες, τους κτηνοτρόφους, τους μελισσοκόμους, τους φορείς και τους πολίτες του Έβρου σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας την Τρίτη 23/12, στις 11:00
έξω από τα πολιτικά γραφεία των κυβερνητικών βουλευτών.
Εκεί θα παραδώσουμε το πλαίσιο των αιτημάτων μας, καθώς είναι φανερό ότι άλλα διεκδικούμε και άλλα μας απαντούν, επιχειρώντας να ενεργοποιήσουν τον κοινωνικό αυτοματισμό — έναν σχεδιασμό που η κοινωνία αρνείται να αποδεχτεί.
Σας θέλουμε όλους δίπλα μας, μαζί μας.
Χωρίς πρωτογενή τομέα δεν υπάρχει μέλλον.


