Στους δρόμους την Τετάρτη κάτοικοι και φορείς του Τυχερού

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας για την υπολειτουργία των τοπικών ιατρείων. Δαρούσης: «Δυσκολεύουν τη ζωή μας και το δικαίωμα στην περίθαλψη»

Το Υπουργείο Υγείας, όπως καταγγέλλεται, στέλνει γιατρό σε Τυχερό και Προβατώνα μόνο 4 φορές το μήνα!

Κάλεσμα συμμετοχής σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας αύριο Τετάρτη 26 Ιανουαρίου και ώρα 11 το πρωί μπροστά στο Ιατρείο Τυχερού απευθύνουν φορείς της περιοχής.

Η τακτική του Υπουργείου Υγείας, η όποια δυστυχώς έχει παγιωθεί, να στέλνει δηλαδή γιατρό μόνο 3 φορές το μήνα στο Περιφερειακό Ιατρείο Τυχερού και 1 φορά το μήνα στο Ιατρείο Προβατώνα έχει φέρει σε αδιέξοδο τους κατοίκους της περιοχής.

Στη σύσκεψη της Επιτροπής Φορέων Τυχερού εξετάσθηκαν όλα τα δεδομένα των τριών τελευταίων μηνών και πάρθηκε η απόφαση για συγκέντρωση διαμαρτυρίας την ερχόμενη Τετάρτη 26/1. Στο κάλεσμά της η Επιτροπή αναφέρει:
“Το γεγονός ότι πάρα τις συνεχείς οχλήσεις τηλεφωνικά αλλά και εγγράφως στις 1/12/2021 δεν παίρνουμε καμία απάντηση για το τι μέλλει γενέσθαι. Για του λόγους αυτούς αποφασίστηκε να γίνει συγκέντρωση διαμαρτυρίας την Τετάρτη 26 Ιανουαρίου και ώρα 11 το πρωί μπροστά στο Ιατρείο Τυχερού.
Καλούμε τους κατοίκους, τους φορείς, τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου Σουφλίου και των Τοπικών Συμβουλίων των οικισμών αλλά και τους υγειονομικούς της περιοχής να συμμετάσχουν μαζικά στην συγκέντρωση, ώστε να στείλουμε ένα βροντερό μήνυμα σε όλους αυτούς που παίζουν με την υγεία των κατοίκων της Δημοτικής Ενότητας Τυχερού .
Οι συμμετέχοντες στην συγκέντρωση θα πρέπει να τηρούν τα μέτρα κατά του covid19 και να φορούν μάσκα”. 

 

 

 

 

Δαρούσης:  «Αυτοί που λαμβάνουν τις αποφάσεις δεν γνωρίζουν την περιοχή και μας δυσκολεύουν τη ζωή»

Μιλώντας στο Ράδιο Έβρος και στην εκπομπή «Εβροσκόπιο» ο αντιδήμαρχος Δημοτικής Ενότητας Τυχερού του Δήμου Σουφλίου Δημήτρης Δαρούσης, ως μέλος και της Επιτροπής Φορέων Τυχερού, περιέγραψε αναλυτικά το πρόβλημα που έχει προκύψει και απασχολεί την τοπική κοινωνία στο Τυχερό, τον Προβατώνα και τα γύρω χωριά.

“Αυτοί που λαμβάνουν τις αποφάσεις δεν γνωρίζουν την περιοχή και μας δυσκολεύουν τη ζωή“, είπε, ενώ υποστήριξε πως το αίτημα των κατοίκων είναι λογικό, για ενδυνάμωση του Ιατρείου τους, αφού παρόμοιο παράδειγμα υπάρχει και σε άλλα σημεία της Ελλάδας, όπως στην περιοχή της Πάτρας, με τα ίδια πληθυσμιακά δεδομένα και με λιγότερη απόσταση από το πλησιέστερο κέντρο υγείας. “Και λίγα ζητάμε“, τόνισε, “όχι μόνο να έρχεται γιατρός περισσότερες φορές, αλλά το ιατρείο του Τυχερού να γίνει Πολυδύναμο, όπως των Φερών“.

0 Σχόλιο

Αφήστε ένα σχόλιο