Στους δρόμους κατά του φορολογικού νομοσχεδίου επιστήμονες και επαγγελματίες του Έβρου

Για το νέο νομοσχέδιο, που εκτιμάται ότι θα οδηγήσει σε οικονομικό αδιέξοδο, θα διαμαρτυρηθούν ενωμένοι οι φορείς του νομού αύριο στην Αλεξανδρούπολη

Σε μαζική συγκέντρωση διαμαρτυρίας κατά του νέου φορολογικού νομοσχεδίου καλούν οι επιστημονικοί και επαγγελματικοί φορείς του Έβρου αύριο Τετάρτη 22 Νοεμβρίου, στις 11.30 το πρωί, μπροστά στο Επιμελητήριο Έβρου, στην Αλεξανδρούπολη.
Είχαν προηγηθεί αλλεπάλληλες συσκέψεις μεταξύ των φορέων και με τη συμμετοχή τοπικών βουλευτών, ωστόσο η απόφαση για τη συγκεκριμένη κινητοποίηση ελήφθη καθώς παρά τις αναφορές κυβερνητικών στελεχών ότι εξετάζονται βελτιώσεις στο επίμαχο νομοσχέδιο, κάτι τέτοιο δεν έχει συμβεί μέχρι στιγμής. Το νομοσχέδιο έχει τεθεί εδώ και μία εβδομάδα σε δημόσια διαβούλευση, διαδικασία που θα διαρκέσει ως τις 27/11.

Διαμαρτυρία του Εμπορικού Συλλόγου

Ο Εμπορικός Σύλλογος της Αλεξανδρούπολης καλεί τα  μέλη του να συμμετάσχουν στην αυριανή κινητοποίηση, εκφράζοντας την έντονη δυσαρέσκειά του για την εγκαθίδρυση του νέου τρόπου φορολόγησης με τεκμαρτό ελάχιστο εισόδημα, το οποίο, όπως τονίζει, εκμηδενίζει την όποια προσπάθεια καλλιέργειας αισθήματος φορολογικής συνείδησης στους πολίτες, καθιστώντας το φορολογικό μας πλαίσιο αναχρονιστικό και συνάμα πολλαπλώς στρεβλό.
Αναλυτικά:

«Ο νέος τύπος «κεφαλικού» φόρου έρχεται να προστεθεί στις συνεχόμενες αυξήσεις των ασφαλιστικών εισφορών, στο δυσβάσταχτο και συνεχώς αυξανόμενο λειτουργικό κόστος, κάνοντας έτσι την οποία επαγγελματική μας δραστηριότητα αδύνατη και αποδεικνύοντας για ακόμη μια φορά ότι το λιανεμπόριο και ειδικά οι μικρές και πολύ μικρές εμπορικές επιχειρήσεις, μπαίνουν εκ νέου στο στόχαστρο της κυβέρνησης.

Πρόκειται για ένα νομοσχέδιο το οποίο θίγει την υπόληψη ολόκληρου του κλάδου μας, αφού καθιστά τους μικρομεσαίους επιχειρηματίες στη συνείδηση του κόσμου και κυρίως των πελατών «συστηματικούς φοροφυγάδες» κάτι που έρχεται σε αντίθεση ιδιαίτερα με τη σημερινή εικόνα του Λιανικού Εμπορίου της σύγχρονης εποχής που δίνει τη δυνατότητα στη διαφανή και ελεγχόμενη λειτουργία των επιχειρήσεων.

Είμαστε ο κλάδος που φορολογικά εκσυγχρόνισε τη χώρα και τόσα χρόνια ακολουθούμε ευλαβικά το σύνολο του φορολογικών προϋποθέσεων στα καταστήματα μας και ανταποκριθήκαμε θετικά, παρά τις οικονομικές επιβαρύνσεις, στη χρήση ηλεκτρονικών μέσων ως βασική προϋπόθεση μετάβασης στη νέα ψηφιακή εποχή.

Δυστυχώς η εικόνα που μας δίνει η Κυβέρνηση είναι ότι αγνοεί την πραγματικότητα που βιώνει η πλειοψηφία των ελευθέρων επαγγελματιών, των επιστημόνων και των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, μετά από την υπερδεκαετή οικονομική και κοινωνική κρίση, λόγω μνημονίων, πανδημίας, ενεργειακής κρίσης και πληθωρισμού. Η ίδια διαθέτει στοιχεία τα οποία αποδεικνύουν ότι ένα σημαντικό τμήμα των ελευθέρων επαγγελματιών αδυνατεί να ανταποκριθεί σε βασικές υποχρεώσεις και έχει σημαντικές οφειλές προς το Δημόσιο, τις Τράπεζες και τα Ασφαλιστικά Ταμεία.

Εκφράζουμε την έντονη αντίδρασή μας στην εισαγωγή φορολογητέου τεκμαρτού εισοδήματος, με τη φορολόγηση δηλαδή εισοδήματος που δεν έχει αποκτηθεί, στα νέα φορολογικά μέτρα που εξαγγέλθηκαν και ζητούμε την άμεση απόσυρσή τους.

Παράλληλα διεκδικούμε την υλοποίηση των κάτωθι μέτρων για την στήριξή μας και όχι τον αφανισμό μας:

 • Πλήρης κατάργηση του τέλουςεπιτηδεύματος
 • Άμεση θεσμοθέτηση του ειδικούακατάσχετου επαγγελματικούλογαριασμού, ο οποίος θα τροφοδοτεί τιςβασικές λειτουργίες της επιχείρησης καιτους προμηθευτές της
 • Θέσπιση αφορολόγητου ορίου στα 12.000ευρώ για όλους τους ελεύθερουςεπαγγελματίες και αυτοαπασχολούμενους,κατ’ αναλογία και κυρίως κατ’ ισοτιμίαόσων ισχύουν και για τα φυσικά πρόσωπα
 • Μείωση περαιτέρω της τραπεζικήςπρομήθειας στις ψηφιακές συναλλαγές

Συμμετέχουμε λοιπόν μαζικά την Τετάρτη 22/11/23 στις 11.30 ώρα, στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας μπροστά στο Επιμελητήριο Έβρου στην Αλεξανδρούπολη.
Παράλληλα προτείνουμε σε όλους τους συναδέλφους επαγγελματίες, δίωρη στάση εργασίας 12.00 – 14.00 ώρα, εις ένδειξη διαμαρτυρίας έναντι του νέου φορολογικού νομοσχεδίου με τεκμαρτό ελάχιστο εισόδημα».

Ποιοι συμμετέχουν στη συγκέντρωση

 • Δικηγορικός Σύλλογος Αλεξανδρούπολης
 • Ιατρικός Σύλλογος Ν.Έβρου
 • Οδοντιατρικός Σύλλογος Ν.Έβρου
 • Σύλλογος Οικονομολόγων Ελευθ.ΕπαγγελματιώνΝ.Έβρου
 • Σύλλογος Λογιστών Αλεξανδρούπολης
 • Εμπορικός Σύλλογος Αλεξανδρούπολης
 • Ένωση Καταστημάτων Υγειονομικού Ενδιαφέροντος & Συναφών Επαγγελμάτων Έβρου
 • Τ.Ε.Ε Θράκης -Νομαρχιακή Επιτροπή Έβρου
 • Φαρμακευτικός Σύλλογος Έβρου

0 Σχόλιο

Αφήστε ένα σχόλιο

Δικαιούχος ονόματος τομέα (domain name)
Ε. ΛΑΣΚΑΡΑΚΗΣ ΚΑΙ ΣΙΑ ΕΕ
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΝΩΜΗ
ΑΦΜ: 082164919
ΔΟΥ: ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ

Ιδιοκτήτης: Λασκαράκης Εμμανουήλ
Νόμιμος εκπρόσωπος: Λασκαράκης Εμμανουήλ
Διευθυντής: Λασκαράκης Εμμανουήλ
Διευθυντής σύνταξης: Λασκαράκης Εμμανουήλ
Διαχειριστής: Λασκαράκης Εμμανουήλ

Η ΓΝΩΜΗ - Καθημερινή Εφημερίδα της Θράκης

Τέρμα Αγίου Δημητρίου, Αλεξανδρούπολη

Τηλ 25510 24222, 29888

Fax : 25510 80606

email :  gnomi@gnomionline.gr

              Μέλος του