Στον Σύλλογο Καρκινοπαθών και φίλων Ν. Έβρου «ΣυνεχιΖΩ» το ΚΚΕ

Επίσκεψη της υποψήφιας βουλευτή Έβρου Σωτηρίας Μαραγκοζάκη

Με την πρόεδρο του Συλλόγου Καρκινοπαθών και Φίλων Ν. Έβρου «ΣυνεχιΖΩ» Αναστασία Σπυρίδου και την γραμματέα Χριστίνα Παλαιολόγου συναντήθηκε η Σωτηρία Μαραγκοζάκη, υποψήφια βουλευτής Έβρου με το ΚΚΕ. Κατά τη διάρκεια της συζήτησης αναδείχθηκαν ζητήματα που αφορούν στις ανυπέρβλητες δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι ασθενείς με καρκίνο από τη στιγμή της διάγνωσης και καθ’ όλη τη διάρκεια του αγώνα τους με τη νόσο.
Ως πολυπαραγοντική νόσος ο καρκίνος απαιτεί η αντιμετώπισή του να είναι συνάρτηση πολλών πραγμάτων. Και ενώ στη συντριπτική τους πλειοψηφία οι συνάνθρωποί μας με καρκίνο παλεύουν με το χρόνο και την έλλειψη χρημάτων λόγω οικονομικής δυσπραγίας, «τα δύο φρικτά χ», όπως χαρακτηριστικά τόνισε η Σωτηρία Μαραγκοζάκη, η υποχρηματοδότηση και η υποστελέχωση των δημόσιων νοσοκομείων σπρώχνουν τον κόσμο στην ιδιωτική αντιμετώπιση της νόσου παρά τις βαρύγδουπες εξαγγελίες των εκάστοτε κυβερνώντων. Η εμπορευματοποίηση του ανθρώπινου πόνου και της ασθένειας στο απάνθρωπο καπιταλιστικό σύστημα καθιστούν απρόσιτα τα επιτεύγματα της επιστήμης που μετατρέπουν ορισμένες μορφές καρκίνου σε χρόνιο νόσημα γιατί είναι για όσους μπορούν να πληρώσουν για να τα αποκτήσουν!
Στην Αλεξανδρούπολη το κλείσιμο της Ογκολογικής Κλινικής στο νοσοκομείο με διατήρηση μόνο των εξωτερικών ιατρείων προκαλεί εύλογο άγχος για την πορεία της νόσου, τόσο στους ασθενείς όσο και στις οικογένειές τους. Η απαίτηση για άμεση ικανοποίηση των αναγκών των καρκινοπαθών στη διάγνωση και τη θεραπεία και η πλήρης και δωρεάν πρόσβασή τους στη νοσοκομειακή και ιατροφαρμακευτική περίθαλψη είναι βασικά και αδιαπραγμάτευτα για το ΚΚΕ που καλεί σε αγώνα προς αυτή την κατεύθυνση.

0 Σχόλιο

Αφήστε ένα σχόλιο

Δικαιούχος ονόματος τομέα (domain name)
Ε. ΛΑΣΚΑΡΑΚΗΣ ΚΑΙ ΣΙΑ ΕΕ
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΝΩΜΗ
ΑΦΜ: 082164919
ΔΟΥ: ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ

Ιδιοκτήτης: Λασκαράκης Εμμανουήλ
Νόμιμος εκπσόσωπος: Λασκαράκης Εμμανουήλ
Διευθυντής: Λασκαράκης Εμμανουήλ
Διευθυντής σύνταξης: Λασκαράκης Εμμανουήλ
Διαχειριστής: Λασκαράκης Εμμανουήλ

Η ΓΝΩΜΗ - Καθημερινή Εφημερίδα της Θράκης

Τέρμα Αγίου Δημητρίου, Αλεξανδρούπολη

Τηλ 25510 24222, 29888

Fax : 25510 80606

email :  gnomi@gnomionline.gr

              Μέλος του