Στον «πάγο» η εμπορική λειτουργία του FSRU Αλεξανδρούπολης

Σε εκκρεμότητα μια σειρά από τεχνικά ζητήματα που εμφανίστηκαν κατά τις τελευταίες δοκιμές, οι οποίες θα πρέπει να επαναληφθούν μετά το Πάσχα

Τη μετάθεση κατά μερικές εβδομάδες της εμπορικής λειτουργίας του FSRU Αλεξανδρούπολης, καθώς παραμένουν σε εκκρεμότητα μια σειρά από τεχνικά ζητήματα, αποφάσισε η Gastrade.
Τα θέματα αυτά που εμφανίστηκαν κατά τη διάρκεια των τελευταίων δοκιμών, σύμφωνα με το energypress, υποχρεώνουν την εταιρεία να τις επαναλάβει, γεγονός όμως που θα συμβεί μετά τις αργίες του Πάσχα.
Στην πράξη αυτό σημαίνει ότι η έναρξη εμπορικής λειτουργίας του τερματικού, μετατίθεται κατά μερικές εβδομάδες.
Αμέσως μετά τις γιορτές, οι δοκιμές θα επαναληφθούν, οπότε και θα γίνει γνωστή η νέα ημερομηνία έναρξης λειτουργίας του σταθμού, ο οποίος στόχο έχει την αποστολή μεγάλων όγκων φυσικού αερίου μέχρι τη Μολδαβία και την Ουκρανία.
Στη μετοχική σύνθεση της Gastrade, που ελέγχει το FSRU, το οποίο αποτελεί μέρος του Κάθετου Διαδρόμου, με στόχο να συμβάλει στην απεξάρτηση της περιοχής από το ρωσικό αέριο, έχει εκδηλώσει καιρό τώρα ενδιαφέρον να εισέλθει η κρατική εταιρεία της Ρουμανίας, Transgaz.
Αν ευοδωθούν οι συζητήσεις, τότε το 10% που θα αποκτήσει η ρουμανική εταιρεία θα προέλθει από την ισόποση μείωση των μεριδίων των σημερινών μετόχων.
Στην εταιρεία συμμετέχουν, η κ. Ελμίνα Κοπελούζου, ο ΔΕΣΦΑ, η ΔΕΠΑ Εμπορίας και η GasLog, με κάθε έναν να κατέχει το 20% της εταιρείας.
Ο τερματικός σταθμός αποτελείται από μία πλωτή μονάδα αποθήκευσης και επαναεριοποίησης φυσικού αερίου, μόνιμα αγκυροβολημένη 17,6 χλμ. νοτιοδυτικά του λιμένα της Αλεξανδρούπολης.

 

0 Σχόλιο

Αφήστε ένα σχόλιο

Δικαιούχος ονόματος τομέα (domain name)
Ε. ΛΑΣΚΑΡΑΚΗΣ ΚΑΙ ΣΙΑ ΕΕ
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΝΩΜΗ
ΑΦΜ: 082164919
ΔΟΥ: ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ

Ιδιοκτήτης: Λασκαράκης Εμμανουήλ
Νόμιμος εκπρόσωπος: Λασκαράκης Εμμανουήλ
Διευθυντής: Λασκαράκης Εμμανουήλ
Διευθυντής σύνταξης: Γιώργος Πανταζίδης
Διαχειριστής: Λασκαράκης Εμμανουήλ

Αρ. Μ.Η.Τ.: 232167

LOGO MHT RGB

              Μέλος του

media
Η ΓΝΩΜΗ - Καθημερινή Εφημερίδα της Θράκης

Τέρμα Αγίου Δημητρίου, Αλεξανδρούπολη

Τηλ 25510 24222, 29888

Fax : 25510 80606

email :  gnomi@gnomionline.gr