room-to-grow-bnner

Στον Έβρο ο Υφυπουργός Παιδείας Άγγελος Συρίγος

Τι δήλωσε πρόσφατα για τα πρώην τμήματα ΤΕΙ που αναβαθμίστηκαν σε ΑΕΙ, όπως είναι η Νοσηλευτική του Διδυμοτείχου

 

Τον βόρειο Έβρο θα επισκεφθεί την ερχόμενη Παρασκευή (09/10) και το Σάββατο (10/10) ο υφυπουργός Παιδείας, Άγγελος Συρίγος. Στο επίκεντρο των επαφών θα είναι το μέλλον των τμημάτων του ΔΠΘ στην Ορεστιάδα, το μέλλον της Νοσηλευτικής και η ίδρυση νέων τμημάτων στο Διδυμότειχο.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, ο κ. Συρίγος θα έχει συσκέψεις με τους δημάρχους, τους επικεφαλής των παρατάξεων των δημοτικών συμβουλίων των δύο πόλεων και πιθανόν και εκπροσώπους φορέων, για θέματα αρμοδιότητάς του. Στο Διδυμότειχο θα συζητήσει το ζήτημα της Νοσηλευτικής και το αίτημα για τη δημιουργία 5ης έδρας του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου, με την ίδρυση και νέων τμημάτων. Στην Ορεστιάδα κύριο θέμα συζήτησης θα είναι το μέλλον των πανεπιστημιακών τμημάτων που λειτουργούν στην πόλη, για τη βιωσιμότητα των οποίων εκφράζονται έντονες ανησυχίες μετά και τα νέα δεδομένα με τις βάσεις εισαγωγής, όπως αυτά προβλέπονται από τον νέο νόμο που ψηφίστηκε για την τριτοβάθμια εκπαίδευση. Επιπλέον, στον υφυπουργό Παιδείας αναμένεται να τεθεί εκ νέου το θέμα για την ίδρυση νέων τμημάτων του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου στη Ν. Ορεστιάδα.  Το αναλυτικό πρόγραμμα της επίσκεψης του κ. Συρίγου στην περιοχή, θα ανακοινωθεί τις επόμενες ημέρες.

 

Ανοιχτό το ενδεχόμενο επαναφοράς των ΤΕΙ

Σε συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό του MEGA, πριν περίπου 2 εβδομάδες, ο υφυπουργός Παιδείας αρμόδιος για τα θέματα τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, Άγγελος Συρίγος, άφησε να εννοηθεί ότι θα κλείσουν τμήματα που προέκυψαν από τη συγχώνευση των ΤΕΙ με τα ΑΕΙ και τα οποία δεν δίνουν πτυχία, ενώ, όπως είπε, στόχος του είναι «να μπορέσουμε στο πλαίσιο της ανώτατης εκπαίδευσης να ξαναφτιάξουμε το τεχνικό τμήμα».

Μιλώντας για πανεπιστημιακά τμήματα, που προέκυψαν από τη συγχώνευση ΤΕΙ και ΑΕΙ, και τα οποία «δεν έχουν καθόλου καθηγητές», είπε ότι αυτό είναι «ένα από τα πολλά παρατράγουδα της μετατροπής των ΤΕΙ σε ΑΕΙ μέσα σε μια νύχτα».

Μάλιστα, τόνισε ότι αυτά λειτουργούν με ωριαίους καθηγητές και είπε ότι ζητούμενο είναι να φτιαχτούν τμήματα που να μπορούν να έχουν κανονικό πρόγραμμα σπουδών.

Εκ των πραγμάτων είμαστε σε μια διαδικασία στην οποία διαρκώς κοιτάζουμε όλα τα προβλήματα. Ο δικός μου στόχος είναι πώς θα μπορέσουμε στο πλαίσιο της ανώτατης εκπαίδευσης να ξαναφτιάξουμε το τεχνικό τμήμα, τις εφαρμοσμένες επιστήμες και τέχνες που αυτή τη στιγμή λείπουν από την ανώτατη εκπαίδευση», πρόσθεσε, αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο επαναφοράς των ΤΕΙ.

Συνάντηση ζητά η Πρωτοβουλία

Η “Πρωτοβουλία για την Θωράκιση και Αναβάθμιση της Νοσηλευτικής Σχολής Διδυμοτείχου” ζητά με επιστολή της συνάντηση με τον κ. Συρίγο.

“Αξιότιμε κύριε Υφυπουργέ

Η Πρωτοβουλία για την «Θωράκιση και Αναβάθμιση της Νοσηλευτικής Σχολής Διδυμοτείχου» αποτελείται από 170 σωματεία, φορείς, κοινωνικούς συλλόγους και  προέδρους τοπικών κοινοτικών συμβουλίων του Ν. Έβρου οι οποίοι αποφασιστικά  ενεργοποιήθηκαν έπειτα από τις δυσμενείς εξελίξεις σχετικά με την εύρυθμη λειτουργία της, την ανάπτυξη της και την παραμονή της στο Διδυμότειχο.

Σκοπός της, εκτός των άλλων, ήταν η διαμόρφωση ενός ψηφίσματος για την σχολή, η κοινοποίηση του στους αρμοδίους, και η υποστήριξη της επιτροπής αγώνα που αποτελείτε από τους πολιτικούς φορείς του τόπου μας.

Επειδή για εμάς αποτελεί μείζονος σημασίας η υπόθεση της σχολής, εκφράζουμε την επιθυμία μας, επ’ ευκαιρίας της επισκέψεως σας, στην πόλη μας, μιας  συνάντησης με την ολιγομελή συντονιστική επιτροπή, αφενός μεν να σας καλωσορίσουμε και αφετέρου δε, να σας παραδώσουμε ιδιοχείρως το ψήφισμα της Πρωτοβουλίας, για την  Νοσηλευτική σχολή του Διδυμότειχου και να εκθέσουμε επιγραμματικά, στον χρόνο που θα μας διαθέσετε, τις απόψεις της τοπικής κοινωνίας που διατυπώνονται στο ψήφισμα που έχει συνυπογραφθεί, για το μέλλον της  Νοσηλευτικής Σχολής και του τόπου μας.

Σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων και αναμένουμε με αγωνία την θετική απάντησή σας”.

0 Σχόλιο

Αφήστε ένα σχόλιο