efhmerida1

Στόχος η χρηματοδότηση από το Ταμείο Ανάκαμψης για τα Ιαματικά Λουτρά Τραϊανούπολης

Ξεκινά μελέτη της ΤΙΕΔΑ σε συνεργασία με την Αρχαιολογία, προκειμένου να ανακαινιστούν οι χώροι υδροθεραπευτηρίου και ξενοδοχείου

Της Κικής Ηπειρώτου

Το θέμα της αξιοποίησης των Ιαματικών Λουτρών στην Τραϊανούπολη, τα οποία εδώ και 5 χρόνια παραμένουν κλειστά, απασχόλησε τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου Αλεξανδρούπολης, κατά την ειδική συνεδρίαση λογοδοσίας της δημοτικής αρχής.
Το θέμα έθεσε ως εξής η παράταξη «Προοπτική Πολιτών» με επικεφαλής τον Νίκο Γκότση:
«Κύριε Δήμαρχε, από την ανάληψη της διοίκησης του Δήμου, τον Οκτώβριο του 2019, έχετε κλείσει τα Ιαματικά Λουτρά. Πριν από ένα χρόνο προσπαθήσατε να τα εκμισθώσετε, με πολύ χαμηλό μίσθωμα σε εταιρία που δεν είχε τα εχέγγυα και τα οικονομικά δεδομένα αξιοποίησης των. Τα Λουτρά παραμένουν κλειστά με να χάνει σημαντικά έσοδα ο Δήμος από την εκμετάλλευση τους, και να μην μπορούν οι ασθενείς συνδημότες μας να ευεργετηθούν από τις θεραπευτικές ιδιότητες του νερού. Θα θέλαμε ενημέρωση για τις όποιες ενέργειες σας, τις οποίες πληροφορούμαστε ότι κάνετε εν κρυπτώ, σχετικά με την αξιοποίηση των Ιαματικών Λουτρών Τραϊανούπολης».
Απαντώντας, ο πρόεδρος της ΤΙΕΔΑ Τάσος Σεραφειμίδης, σημείωσε πως τα Λουτρά λειτουργούσαν δίχως το ειδικό σήμα, άρα παρανόμως, από την προηγούμενη δημοτική αρχή, ενώ από το 2011 ως το 2019 κάθε έτος έκλεινε με ζημίες. Όπως τόνισε, η σημερινή δημοτική αρχή εξασφάλισε το ειδικό σήμα λειτουργίας, μετά από μία δύσκολη και χρονοβόρα προσπάθεια της προηγούμενης διοίκησης της ΤΙΕΔΑ, με πρόεδρο τον Βασίλη Δέλκο.
Το ειδικό σήμα λειτουργίας καθώς και οι μελέτες που ξεκινούν να εκπονούνται άμεσα, είναι οι βασικές προϋποθέσεις, προκειμένου, μέσα από κονδύλι του Ταμείου Ανάκαμψης που θα «ανοίξει» το καλοκαίρι, ο Δήμος να μπορεί να διεκδικήσει χρηματοδότηση για την ανακαίνιση του υδροθεραπευτηρίου και του ξενοδοχείου, τα οποία βρίσκονται σε άθλια κατάσταση. Μάλιστα, όπως υπογράμμισε ο κ. Σεραφειμίδης, όλα γίνονται σε συνεργασία με την Αρχαιολογία και τους ειδικούς περιορισμούς που θέτει, λόγω της αρχαιολογικής αξίας της περιοχής.
Ο κ. Σεραφειμίδης αναφέρθηκε και στον διαγωνισμό που έγινε πριν περίπου ένα χρόνο για την εκμετάλλευση των Λουτρών από ιδιώτη, ο οποίος ναυάγησε, όταν ο ανάδοχος αποφάσισε να αποχωρήσει, εξαιτίας απειλών, όπως είπε ο πρόεδρος της ΤΙΕΔΑ, από την παράταξη που είχε τότε ως επικεφαλής τον κ. Λαμπάκη.
Η αναφορά αυτή προκάλεσε την αντίδραση του δημοτικού συμβούλου της «Αρχής» Νίκου Γρηγοριάδη, ο οποίος διερωτήθηκε ποιοι ήταν αυτοί οι τόσοι μεγάλοι επενδυτές, που στην πραγματικότητα, όπως είπε, ήταν δύο παιδιά που δουλεύουν σε ένα ξενοδοχείο, τα οποία σύστησαν μία εταιρία με κεφάλαιο 15.000 ευρώ και που οι φήμες ανέφεραν πως από πίσω τους ήταν ένας μεγάλος επιχειρηματικός όμιλος.
Από την πλευρά του και ο κ. Γκότσης αντέδρασε στις αναφορές περί απειλών, καυτηριάζοντας το γεγονός ότι εδώ και 5 χρόνια, δημοτική αρχή και ΤΙΕΔΑ βρίσκονται ακόμη στο σημείο μηδέν για την αξιοποίηση ενός τόσο σημαντικού οικονομικού και τουριστικού πόρου για τον Δήμο μας.

 

0 Σχόλιο

Αφήστε ένα σχόλιο

Δικαιούχος ονόματος τομέα (domain name)
Ε. ΛΑΣΚΑΡΑΚΗΣ ΚΑΙ ΣΙΑ ΕΕ
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΝΩΜΗ
ΑΦΜ: 082164919
ΔΟΥ: ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ

Ιδιοκτήτης: Λασκαράκης Εμμανουήλ
Νόμιμος εκπρόσωπος: Λασκαράκης Εμμανουήλ
Διευθυντής: Λασκαράκης Εμμανουήλ
Διευθυντής σύνταξης: Γιώργος Πανταζίδης
Διαχειριστής: Λασκαράκης Εμμανουήλ

Αρ. Μ.Η.Τ.: 232167

LOGO MHT RGB

              Μέλος του

media
Η ΓΝΩΜΗ - Καθημερινή Εφημερίδα της Θράκης

Τέρμα Αγίου Δημητρίου, Αλεξανδρούπολη

Τηλ 25510 24222, 29888

Fax : 25510 80606

email :  gnomi@gnomionline.gr