Στο πετρέλαιο θέρμανσης στρέφονται οι κάτοικοι του Έβρου

Πολλές οι παραγγελίες από τους καταναλωτές, από τις πρώτες μέρες διάθεσής του τόσο στο βόρειο, όσο και στο νότιο τμήμα του νομού

Πολύ μεγάλο είναι το ενδιαφέρον των κατοίκων του Έβρου για προμήθεια πετρελαίου θέρμανσης, από τις πρώτες μέρες, ακόμη, της διάθεσής του. Οι παραγγελίες είναι αρκετές, καθώς ο κόσμος, κατά πάσα πιθανότητα, φοβάται μία περαιτέρω αύξηση της τιμής, καθώς οδεύουμε προς τον χειμώνα.
Η τιμή του πετρελαίου θέρμανσης κυμαίνεται μεταξύ 1,42 και 1,45 ευρώ, που είναι υψηλοτερη από την περσινή τιμή εκκίνησης (1,17/λίτρο) αλλά αρκετά χαμηλότερη από την τιμή που έκλεισε η σεζόν τον Απρίλιο (1,60/λίτρο).
«Είχαμε πολλά χρόνια να δούμε τόσο ενδιαφέρον για αγορά πετρελαίου θέρμανση», δήλωσε στην ΕΡΤ Ορεστιάδας η πρόεδρος των πρατηριούχων καυσίμων βορείου Έβρου, Βάσω Καλαϊτζή, σημειώνοντας ότι από την πρώτη ημέρα είναι μεγάλος ο αριθμός παραγγελιών. Την ίδια εικόνα μετέφερε μιλώντας στην ΕΡΤ Ορεστιάδας και ο πρόεδρος Βενζινοπωλών Έβρου, Νίκος Κεσουδάκης, χαρακτηρίζοντας «καλές» τις πρώτες ημέρες διάθεσης.

Αλλαγές στο επίδομα
Εντωμεταξύ, σύμφωνα με χθεσινά δημοσιεύματα, το υπουργείο Οικονομικών ετοιμάζει υπουργική απόφαση με την οποία το επίδομα θα κυμαίνεται από 100 έως και 800 ευρώ (από 700 που ήταν ο αρχικός υπολογισμός) στέλνοντας έτσι στα 1.600 ευρώ το επίδομα θέρμανσης για όσους φέτος χρησιμοποιήσουν για πρώτη φορά πετρέλαιο θέρμανσης και ως εκ τούτου εισπράξουν διπλό επίδομα.
Αλλαγές θα υπάρξουν και στα περιουσιακά κριτήρια, καθώς η κυβέρνηση ετοιμάζεται να «πειράξει» το κριτήριο για τον άγαμο να αυξάνεται από 180.000 σε 200.000 ευρώ.
Αναφορικά με τα εισοδηματικά κριτήρια, θα «τρέχουν» με δυο ταχύτητες καθώς για τους νέους δικαιούχους, χωρίς αύξηση παραμένουν στα περσινά επίπεδα των 14.000 ευρώ για τον άγαμο και των 20.000 ευρώ για τον έγγαμο με προσαύξηση 3.000 ευρώ για κάθε παιδί.
Για τους παλαιούς δικαιούχους το εισοδηματικό όριο αυξάνεται αντίστοιχα σε 16.000 και 24.000 ευρώ. Στα καύσιμα που επιδοτούνται προστίθεται και η μπλε κηροζίνη η οποία χρησιμοποιείται σε σόμπες.
Για το πετρέλαιο θέρμανσης η επιδότηση στην αντλία από τον κρατικό προϋπολογισμό παραμένει στο επίπεδο των 25 λεπτών (20 λεπτά συν ΦΠΑ) , χωρίς αλλαγή επί του παρόντος έως το τέλος του έτους, με δυνατότητα προσαρμογής ή επέκτασης σε συνάρτηση με τις εξελίξεις.

 

0 Σχόλιο

Αφήστε ένα σχόλιο

Δικαιούχος ονόματος τομέα (domain name)
Ε. ΛΑΣΚΑΡΑΚΗΣ ΚΑΙ ΣΙΑ ΕΕ
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΝΩΜΗ
ΑΦΜ: 082164919
ΔΟΥ: ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ

Ιδιοκτήτης: Λασκαράκης Εμμανουήλ
Νόμιμος εκπρόσωπος: Λασκαράκης Εμμανουήλ
Διευθυντής: Λασκαράκης Εμμανουήλ
Διευθυντής σύνταξης: Λασκαράκης Εμμανουήλ
Διαχειριστής: Λασκαράκης Εμμανουήλ

Η ΓΝΩΜΗ - Καθημερινή Εφημερίδα της Θράκης

Τέρμα Αγίου Δημητρίου, Αλεξανδρούπολη

Τηλ 25510 24222, 29888

Fax : 25510 80606

email :  gnomi@gnomionline.gr

              Μέλος του